Κινηματογραφος

Πώς γράφτηκε «Ο Φύλακας στη Σίκαλη»; Η ζωή του J.D. Salinger όπως θα τη δούμε στο σινεμά

Οι Nicholas Hoult και Kevin Spacey πρωταγωνιστούν στο «Rebel In The Rye». Δείτε το πρώτο trailer 

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rebel in the Rye Trailer #1 (2017) | Movieclips Trailers

Ιεροσυλία ή πρόκληση; Μια από τις πιο μυστηριώδεις προσωπικότητες της λογοτεχνίας, ο Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, ζωντανεύει στους κινηματογράφους από τις 15 Σεπτεμβρίου στο φιλμ «Rebel In The Rye». Μια παράτολμη ταινία για ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της εφηβείας.  

Ο βρετανός ηθοποιός Νίκολας Χουλτ πρωταγωνιστεί, ο Κέιβιν Σπέισι θα υποδυθεί το μέντορά του Ουίτ Μπέρνετ και το στόρι θα μεταφέρει τους θεατές στη ζωή του αινιγματικού συγγραφέα, επιχειρώντας να δείξει όσα τον οδήγησαν στο διάσημο μυθιστόρημά του «Ο Φύλακας στη Σίκαλη». Πού χρωστά την έμπνευσή του ο ήρωας Χόλντεν Κόλφιλντ και πόση σχέση είχε με τα βιώματα του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ;

Στο πρώτο τρέιλερ, τα πλάνα μας μεταφέρουν στην προσπάθειά του να αποκτήσει τη δική του «φωνή» ως συγγραφέας και τις δυσάρεστες αναμνήσεις του από τη συμμετοχή του στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ίδιος ο Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, με επιστολή που είχε γράψει το 1957 είχε εξηγήσει σε παραγωγό του Χόλιγουντ, ονόματι Χέρμπερτ, γιατί δεν ήθελε ποτέ να δει το πόνημά του στο σινεμά.

«Θα προσπαθήσω να σου πω ποια είναι η στάση μου σχετικά με τα θεατρικά και τα κινηματογραφικά δικαιώματα του "Φύλακα στη Σίκαλη»...Πρώτα απ' όλα είναι πιθανό πως μια μέρα τα δικαιώματα θα πουληθούν. Και επειδή υπάρχει μια περισσότερο από σοβαρή πιθανότητα πως δεν θα πεθάνω πλούσιος, φλερτάρω πολύ σοβαρά με την ιδέα να αφήσω τα απούλητα δικαιώματα στη γυναίκα μου και την κόρη μου σαν ένα είδος ασφάλισης. Με χαροποιεί ωστόσο όσο τίποτα, πρέπει να προσθέσω άμεσα, να γνωρίζω ότι δεν θα ζω για να δω τα αποτελέσματα αυτής της μεταφοράς. Λέω συνέχεια το ίδιο πράγμα και κανείς δεν μοιάζει να συμφωνεί, αλλά ο "Φύλακας στη Σίκαλη" είναι ένα πολύ "βιβλιένιο" βιβλίο». 

Πώς γράφτηκε «Ο Φύλακας στη Σίκαλη»; Η ζωή του J.D.Salinger όπως θα τη δούμε στο σινεμά

Πώς γράφτηκε «Ο Φύλακας στη Σίκαλη»; Η ζωή του J.D.Salinger όπως θα τη δούμε στο σινεμά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ