- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Φάρελ: Η νέα ταινία του Λάνθιμου θα κάνει το "Lobster" να μοιάζει με ταινία για παιδιά
Τι είπε ο 40χρονος ηθοποιός για τη συνεργασία του με τον Έλληνα σκηνοθέτη
Τα γυρίσματα για τη νέα του ταινία - θρίλερ, “The killing of a sacred deer” («Ο φόνος ενός ιερού ελαφιού») ξεκίνησε ο Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος.
Γραμμένο και πάλι από κοινού από τον σκηνοθέτη και τον Ευθύμη Φιλίππου, το "The Killing of a Sacred Deer" αφηγείται την ιστορία ενός χειρουργού, ο οποίος προσπαθεί να προσθέσει ένα καινούργιο μέλος στην οικογένειά του, ένα έφηβο αγόρι. Μόνο που η συμπεριφορά του αγοριού θα αποδειχθεί προβληματική και θα θέσει σε κίνδυνο την οικογενειακή γαλήνη του με τη σύζυγό του.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη νέα ταινία τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι Νικόλ Κίντμαν και Κόλιν Φάρελ. Μάλιστα, ο 40χρονος ηθοποιός, μιλώνας στο “Indiewire" για τη νέα συνεργασία του με τον Έλληνα σκηνοθέτη, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το "The killing of a sacred deer” θα κάνει το “Lobster" («Αστακός») να μοιάζει με ταινία για παιδιά».

Αναφορικά δε με τον ίδιο τον Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφο, ο Φάρελ δήλωσε: «Ο Λάνθιμος, ο οποίος συν-έγραψε την ταινία μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, είναι κάποιος που ενδιαφέρεται για τα όρια του ανθρώπου, για τη μοναξιά, το πώς μαθαίνουμε μέσα από το παράδειγμα και μέσω της παρατήρησης, τον τρόπο που θα ακολουθήσουμε ή θα σπάσουμε τους κανόνες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.