Κινηματογραφος

Θάνος Σαμαράς, Ράιαν Γκόσλινγκ, Πολ Τζιαμάτι

Τι κοινό έχουν;

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15878-42863.jpg

Πρωταγωνιστούν σε τρεις ταινίες τις οποίες οι περισσότεροι σινεφίλ έχουν …βάλει στο μάτι στις φετινές «Νύχτες Πρεμιέρας Conn –x».

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ στο "The Drive"

Πέρυσι μας έκλεψε την καρδιά στο Blue Valentine (δεν υπήρχε νομίζω καμία που να μην ήθελε να τον κάνει μια αγκαλιά στο τέλος της ταινίας). Φέτος είναι η χρονιά του. Στο ‘Ides of March’ του Τζορτζ Κλούνεϊ είναι ένας φιλόδοξος εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης ο οποίος εθίζεται επικίνδυνα στην εξουσία. Στο αιματηρό θρίλερ δράσης The Drive που θα δούμε στις «Νύχτες» και στο οποίο συμπρωταγωνιστεί με την Κάρει Μάλιγκαν- ένας φόρος τιμής στα b movies του ’80- είναι ένας επαγγελματίας οδηγός- ένας μοναχικός καβαλάρης που ζει στην κόψη του ξυραφιού . Το φιλμ απέδωσε στον Δανό Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν το βραβείο σκηνοθεσίας στο 64ο Φεστιβάλ των Καννών. Σημειώστε από τώρα να κατεβάσετε το απ τέμπο ηλεκτρονικό σάουντρακ της ταινίας και επίσης να βάλετε τον ήρωα μας στα «σίγουρα χαρτιά» των φετινών υποψηφιοτήτων Όσκαρ για τον Α΄ ανδρικό ρόλο.

Ο Θάνος Σαμαράς στη «Δεμένη κόκκινη κλωστή"

Πέρυσι ήταν η «Ψυχή Βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη που έφερε το κοινό αντιμέτωπο με ένα από τα πιο δύσκολα και λιγότερο ειπωμένα κεφάλαια της ελληνικής ιστορίας -τον ελληνικό εμφύλιο- φέτος σειρά παίρνει η ταινία του Κώστα Χαραλάμπους (ο οποίος το 2004 κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το «Αγάπη στα 16»). Η «Δεμένη Κόκκινη Κλωστή» εστιάζει στα γεγονότα μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας στις ακριτικές Πρέσπες –που «βίωσαν» περισσότερο από κάθε άλλο σημείο στο Βορρά τον ελληνικό εμφύλιο (βλ. τα σημερινά ερειπωμένα χωριά Αγκαθωτό, Πυξός αλλά και μνημεία όπως το αρχηγείο του Δημοκρατικού Στρατού). Ο Θάνος Σαμαράς είναι ο Λάμπρος, ένας αριστερός που εκδιώκεται και βασανίζεται. Μαζί με του πρωταγωνιστεί ο Τάσος Νούσιας (σε ρόλο βίαιου παρακρατικού) και ακόμα οι: Στεφανία Γουλιώτη, Τάσος Παλαντζίδης, Ανέστης Βλάχος κ.α

Ο Πολ Τζιαμάτι στο "Win Win"

Αυτόν τον τύπο δεν χορταίνουμε να τον βλέπουμε. Στο ‘Win Win’ του Μακάρθι είναι ένας λούζερ δικηγόρος ο οποίος βρίσκει νόημα στην προπόνηση της σχολικής ομάδας πάλης. Μια γλυκόπικρη ταινία ενηλικίωσης με τον ηθοποιό που φτιάχτηκε για τέτοιος ρόλους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ