Χορος

Το φθινόπωρο θέλει χορό στο Τρένο του Ρουφ

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» επιστρέφει για 5η χρονιά

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
ΤΕΥΧΟΣ 840
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι χορεύτριες του «Working Rythm»

5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»: Καλλιτεχνικές performances στο θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ από 18 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project», σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Τατιάνας Λύγαρη, μας δίνει για πέμπτη χρονιά ραντεβού με δωρεάν παραστάσεις. Στο υπαίθριο stage της αποβάθρας, 14 νέες χορευτικές ομάδες και καλλιτέχνες καταθέτουν σύντομες περφόρμανς, κάθε βράδυ για 15 ημέρες, εστιάζοντας στο ζήτημα του χρόνου, την αναζήτηση της ταυτότητας, τη θέση της γυναίκας απέναντι στα πατριαρχικά και κοινωνικά στερεότυπα, τη θέση του ατόμου απέναντι στις ρίζες, την κοινωνία και το παρελθόν, την αποδόμηση της δυαδικότητας, την αναζήτηση της επικοινωνίας αλλά και την επίδραση της τεχνολογίας στη δημιουργία ψευδαισθήσεων.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ σημειώνει μάλιστα μεταξύ άλλων πως «Οι νέοι καλλιτέχνες σε κάθε διοργάνωση διευρύνουν το γενικό θεματικό πλαίσιο του "ταξιδιού"  που θέτει το φεστιβάλ ερευνώντας θέματα που προβάλλουν οι εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες και οι προβληματισμοί της εποχής.

Στη φετινή διοργάνωση το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών εστιάζεται σε προσωπικές και εσωτερικές "διαδρομές" και διεργασίες, στην επιδραστική ιδιότητα του χρόνου, την αναζήτηση της ταυτότητας, τη θέση της γυναίκας απέναντι στα πατριαρχικά και κοινωνικά στερεότυπα, τη θέση του ατόμου απέναντι στις ρίζες, την κοινωνία και το παρελθόν, την αποδόμηση της δυαδικότητας, την αναζήτηση της επικοινωνίας αλλά και την επίδραση της τεχνολογίας στη δημιουργία ψευδαισθήσεων».

Η ομάδα του «Working Rythm»

Μεταξύ άλλων, η Ζώη Ευσταθίου δημιουργεί ένα πρότζεκτ με το όνομα «Working Rhythm» χορογραφώντας πέντε νέες και ταλαντούχες χορεύτριες (Ναταλία Καλογεροπούλου, Νεφέλη Καφενταράκη, Μαρίνα Κλάδη, Ειρήνη Μωραϊτέλλη, Γιούλη Μπανούση), που επιδιώκει να αναδείξει την ρυθμικότητα εργαζομένων σε διαφορετικούς κλάδους, συνδέοντας την με την αίσθηση του περάσματος του χρόνου κατά την εργασία.

Η ομάδα του «Working Rhythm»

Όλες οι performances θα παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση από τις 19.30 έως τις 23:30 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα, για ένα συνεχές 15νθήμερο. 

ΙΝΦΟ
5ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»
Αμαξοστοιχία-Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ
18 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου
Είσοδος ελεύθερη

Συντελεστές: Καλλιτεχνική Διεύθυνση Τατιάνα Λύγαρη / Υπεύθυνος καλλιτεχνικών ομάδων Ευθύμης Χρήστου / Υπεύθυνος κοινού Βασίλης Ψυλλάς / Φωτογραφίες Υπατία Κορνάρου / Video – Μοντάζ Γιώργος Χαρίσης / Επικοινωνία ArtsPR

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ