Χορος

Γιατροί στο Ιράν χορεύουν για να διασκεδάσουν τους φορείς κορωνοϊού

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας πασχίζουν να κρατήσουν ψηλά το ηθικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στο Ιράν: Νοσοκόμες χορεύουν μπροστά σε ασθενείς κορωνοϊού
Κορωνοϊός στο Ιράν: Νοσοκόμες χορεύουν μπροστά σε ασθενείς κορωνοϊού/@ Twitter

Κορωνοϊός στο Ιράν: Γιατροί και νοσηλευτές χορεύουν για να εμψυχώσουν τους εαυτούς τους και τους φορείς του επικίνδυνου ιού.

Μια νότα αισιοδοξίας μέσα σε μια κατάσταση που γίνεται όλο και πιο δραματική όσο περνούν τα 24ωρα, επιχειρούν να δώσουν γιατροί και νοσηλευτές στο Ιράν. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τα νοσοκομεία γεμίζουν με φορείς κορωνοϊού, την ώρα που πλήθος κόσμου ανησυχεί ότι μπορεί να αποτελεί το επόμενο κρούσμα. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 92 στο Ιράν και οι φορείς τους 2.922. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας βρίσκονται στα όριά τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν τη σωματική και πνευματική εξάντληση από τις συνεχιζόμενες εφημερίες, την πίεση και την αϋπνία.

Φορώντας μάσκα, γάντια και προστατευτικά γυαλιά γιατροί και νοσηλευτές στο Ιράν χορεύουν σε κάτι που θυμίζει διαγωνισμό χορού. Μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσουν ψηλά το ηθικό τόσο το δικό τους όσο και των φορέων κορωνοϊού που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή σε θαλάμους των νοσοκομείων.

Χαρακτηριστικό τα βίντεο με Ιρανές νοσοκόμες που τραγουδούν και χορεύουν μπροστά σε ασθενείς και συναδέλφους...

 

 

 

Κλείνουν όλα τα νοσοκομεία και Πανεπιστήμια

Εν τω μεταξύ σε μια προσπάθεια να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού, οι ιρανικές αρχές αποφάσισαν να μπει «λουκέτο» σε όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια έως και τις 20 Μαρτίου.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στο Ιράν παραμένει δραματική, με τα social media να «γεμίζουν» με σκληρές εικόνες από νοσοκομεία της χώρας: Σειρές σάκων με πτώματα σε διαδρόμους νοσοκομείων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ