Χορος

Από τη Ρωσία με αγάπη: Κλεφτές ματιές στο Τρίπτυχο Στραβίνσκι (video)

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες και το making of video από τις πρόβες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπαλέτο ΕΛΣ: Από τη Ρωσία με αγάπη  / making of video

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει το μοναδικό τρίπτυχο χορού Από τη Ρωσία με αγάπη, φέρνοντας στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος τρία σπουδαία μπαλέτα του Ίγκορ Στραβίνσκι.

Πρόκειται για τα έργα «Η ιεροτελεστία της άνοιξης», «Το τραγούδι του αηδονιού» και «Οι γάμοι», σε χορογραφίες Δάφνι Κόκκινου, Μάρκο Γκαίκε και Κωνσταντίνου Ρήγου. Από τις 6 Απριλίου και για έξι παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Ίγκορ Στραβίνσκι επηρέασε βαθύτατα τη μουσική πρωτοπορία των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα και συνέβαλε αποφασιστικά στις μουσικές εξελίξεις του 20ού αιώνα. Η προσωπική του διαδρομή πέρασε από πολλές φάσεις και, αν κάτι τη χαρακτηρίζει, είναι ακριβώς η στιλιστική της ποικιλομορφία.

prova
Από τη Ρωσία με Αγάπη

Ο συνθέτης έγινε παγκόσμια γνωστός μέσα από μια σειρά μπαλέτων για τα οποία συνέθεσε τη μουσική. Τα μπαλέτα αυτά υπήρξαν καρποί της δημιουργικής του συνεργασίας με τον ιμπρεσάριο Σεργκέι Ντιάγκιλεφ, ο οποίος στο Παρίσι δημιούργησε τα Ρωσικά Μπαλέτα, συνεργαζόμενος με ορισμένους από τους πλέον ταλαντούχους Ρώσους καλλιτέχνες, οι οποίοι ζούσαν και εργάζονταν μακριά από την πατρίδα τους.

prova
Από τη Ρωσία με Αγάπη

Τα τρία μπαλέτα του τριπτύχου «Από τη Ρωσία με αγάπη», η «Ιεροτελεστία της άνοιξης» (1913), το «Τραγούδι του αηδονιού» (1914/1917/1920) και οι «Γάμοι» (1923) γράφτηκαν για τα Ρωσικά Μπαλέτα και συνέβαλαν αποφασιστικά στην καθιέρωση του Στραβίνσκι.

prova
Από τη Ρωσία με Αγάπη

Στην παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τις χορογραφίες υπογράφουν τρεις σημαντικοί χορογράφοι: Ο Δάφνις Κόκκινος του Χοροθεάτρου της Πίνας Μπάους, ο διακεκριμένος Γερμανός Μάρκο Γκαίκε, ο οποίος από το 2019/20 αναλαμβάνει διευθυντής του Μπαλέτου του Αννόβερου και ο Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος.

prova
Από τη Ρωσία με Αγάπη

Η παράσταση ανεβαίνει στις 6, 7, 10, 13, 19, 21 Απριλίου 2019 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

prova
Από τη Ρωσία με Αγάπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ