Χορος

Το 24ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ξεκινά

Δημιουργοί και ερμηνευτές συμμετέχουν στην κορυφαία συνάντηση δημιουργών σύγχρονου χορού στην Ελλάδα

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Sharon Frindman, Free Fall © Saris den Engelsman

Από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου θα διεξαχθεί το 24ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από το Διεθνές Κέντρο Χορού της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης «Φάρις». Στη διοργάνωση, η οποία αποτελεί την κορυφαία συνάντηση δημιουργών σύγχρονου χορού στην Ελλάδα, θα συμμετέχουν είκοσι ξένοι δημιουργοί και σημαντικοί έλληνες ερμηνευτές, καθώς και μεγάλοι δάσκαλοι του χορού.

24ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

24ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Κάποιες από τις προσωπικότητες που θα απαρτίσουν το Φεστιβάλ είναι ο Olivier De Sagazan, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας, οι Marquese Scott και Poppin John, η Compañia Sharon Fridman, που έχει αναλάβει την έναρξη του Φεστιβάλ, και πολλοί άλλοι. Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν μία παγκόσμια πρεμιέρα, ένα εντατικό εκπαιδευτικό μάθημα και παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη τέχνης, όπως γλυπτική, σύγχρονο τσίρκο, ζωγραφική και street dance.

24 Kalamata Dance Festival | Programme 2018

Επιθυμώντας τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στο Φεστιβάλ, οι διοργανωτές φρόντισαν να το επεκτείνουν για πρώτη φορά σε όλη τη διάρκεια του έτους. Έτσι, έχουν προηγηθεί δραστηριότητες και υποδομές που μπορούν να φιλοξενήσουν residencies, ανταλλαγές καλλιτεχνών, σεμινάρια, διαλέξεις, προβολές και συναυλίες.

24ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

24ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ζητούμενο της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας, Λίντας Καπετανέα, αποτελεί η ενασχόληση με το ανθρώπινο σώμα και την κίνηση σε όλα τα επίπεδα μέσα από έναν διάλογο του χορού με τις υπόλοιπες τέχνες. Για τον λόγο αυτό έθεσε ως στόχο την δημιουργία ενός Φεστιβάλ ανοιχτού σε όλη την κοινότητα και τις τέχνες και παράλληλα αφιερωμένου στην εκπαίδευση και την έρευνα, υποστηρικτικού προς τους δημιουργούς και ικανού να εμπνεύσει το κοινό σε ηθικό και φιλοσοφικό επίπεδο.

24ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

24ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας


Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο χορογράφος Ζερόμ Μπελ
Ζερόμ Μπελ: «Δεν πιστεύω στην προσωπική έκφραση του καλλιτέχνη»

Λίγο πριν δυο έργα του συναντήσουν το κοινό στην Πειραιώς 260, ο Γάλλος διάσημος χορογράφος μας μιλά για την θρυλική Ισιδώρα Ντάνκαν, την τέχνη του και τη δέσμευσή του για την προστασία του περιβάλλοντος

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.