Φωτογραφια

Νίκος Γαλανός: Το Studio Kleisthenis μοιράζεται δυο στιγμιότυπα της ζωής του

O αγαπημένος ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 79 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Γαλανός
© NDP

Το Studio Kleisthenis μοιράζεται δυο στιγμιότυπα της ζωής του Νίκου Γαλανού

Λίγες μέρες μετά τον θάνατου του Νίκου Γαλανού σε ηλικία 79 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο, το Studio Κλεισθένης μοιράζεται με την Athens Voice δυο αποκλειστικές φωτογραφίες της ζωής του. 

Ο Nίκος Γαλανός ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1960 κι έγινε γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

aliki
Νίκος Γαλανός: Το Studio Kleisthenis μοιράζεται δυο στιγμιότυπα της ζωής του
Δεξίωση σε βραδινό κλαμπ το 1994

Ο Νίκος Γαλανός (πραγματικό όνομα Νίκος Σουπιωνάς) γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1945. Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1962 ερμηνεύοντας ένα μικρό ρόλο στην ταινία "Οργή". Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο παίζοντας μαζί με την Τζένη Καρέζη στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Την ίδια περίοδο συμμετείχε και στις ταινίες "Κραυγή" (1964), "Τα δάκρυα μου είναι καυτά" (1964), "Ο Ουρανοκατέβατος" (1965), "Η λεωφόρος του μίσους" (1968), "Πανικός" (1969) και "Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα" (1969).

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 πρωταγωνίστησε μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία "Ένα αστείο κορίτσι", ενώ ακολούθησαν κι άλλοι σημαντικοί ρόλοι σε ταινίες, όπως "Ορατότης μηδέν" (1970), "Ο Αστραπόγιαννος" (1970), "Η Αλίκη Δικτάτωρ" (1972) και "Η αμαρτία της ομορφιάς" το 1972 που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το 1974 έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο μέσω της σειράς "Οι Δίκαιοι", ενώ ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι και σε άλλες σειρές. Τα τελευταία χρόνια εμφανιζόταν στη σειρά "Η Γη Της Ελιάς".

Νίκος Γαλανός: Η άγνωστη αντιπαράθεση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη 

Ο ηθοποιός είχε μιλήσει για μια προσωπική του ιστορία από μία κόντρα που είχε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη επειδή της μιλούσε στον ενικό ενώ στην Τζένη Καρέζη μιλούσε στον πληθυντικό.

«Όταν έπαιζα στην “Ιστορία του Ιρκούτσκ” με τον Καζάκο και την Καρέζη, στην Τζένη μιλούσα στον πληθυντικό. Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε αυτή η χημεία στην πρώτη μας συνεργασία, στο “Ένα αστείο κορίτσι”, αλλά συγχρόνως υπήρχε και μια κόντρα περίεργη. Από την πρώτη στιγμή μιλάγαμε… Αλίκη, Νίκο, στον ενικό, αφού η Αλίκη σου έδινε μια άμεση οικειότητα» ανέφερε αρχικά ο Νίκος Γαλανός. Advertisement «Μια μέρα, σε ένα γύρισμα, μου λέει “να σε ρωτήσω κάτι, στην Τζένη μιλάς στον ενικό ή στον πληθυντικό;” Ώπα, λέω, κάτι δεν πάει καλά εδώ. Της λέω “να σας πω, κυρία Βουγιουκλάκη…” και μου απαντάει “όχι, εμένα δεν με πειράζει, δικαίωμά σου. Εμείς συνεργαζόμαστε εδώ, εκεί στο θέατρο είσαι με την Τζένη”. Πώς τελείωσε η αντιπαράθεση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη; Της είπα ότι “τις περισσότερες φορές της μιλάω στον πληθυντικό, αλλά αν θέλετε σας μιλάω και εσάς στον πληθυντικό, δεν έχω κανένα πρόβλημα”. Και τσακωθήκαμε σε σημείο να έχουμε σκηνές ερωτικές μετά κι εγώ να είμαι στο… κυρία Βουγιουκλάκη. Μέχρι που μετά από 3-4 γυρίσματα, ξέσπασε, με έβρισε και ηρεμήσαμε» είχε πει ο σπουδαίος ηθοποιός μιλώντας για τον άγνωστο «τσακωμό».

* Ευχαριστούμε τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Studio Kleisthenis κ. Νίκο Βασιλάκη για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χριστίνα Δράκου: Συνέντευξη με τη βραβευμένη φωτογράφο για την έκθεση που καταγράφει street art έργα σε όλο τον κόσμο.
Η Χριστίνα Δράκου και οι τοίχοι που μιλούν: Η ποίηση της street art μέσα από τον φακό της

Από τις φαβέλες του Ρίο μέχρι τα σοκάκια του Παρισιού, η διεθνώς βραβευμένη φωτογράφος παρουσιάζει στη Λεμεσό την έκθεση «La Street c’est Chic», μια οπτική ωδή στην εφήμερη τέχνη των δρόμων

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY