- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Γαλανός: Οι μεγάλοι έρωτες της ζωής του, η Κάτια Δανδουλάκη και η τελευταία του σύντροφος
Αν και είχε τον τίτλο του ζεν πρεμιέ της μεγάλης οθόνης δεν θέλησε ποτέ να μπει στο καλούπι του ωραίου
Νίκος Γαλανός: Οι μεγάλοι έρωτες της ζωής του, η Κάτια Δανδουλάκη και η τελευταία του σύντροφος
Το απόγευμα της Δευτέρας (19.05), η είδηση του θανάτου του Νίκου Γαλανού, σε ηλικία 80 ετών, προκάλεσε θλίψη στο κοινό που τον αγάπησε μέσα από τους εμβληματικούς ρόλους του στον ελληνικό κινηματογράφο.
Ο Νίκος Γαλανός υπήρξε μια από τις πιο αγαπημένες φιγούρες του ελληνικού θεάματος, συνδυάζοντας την καριέρα του με τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, το θέατρο και την τηλεόραση. Ο ηθοποιός κέρδισε τον τίτλο του ζεν πρεμιέ, αποδεικνύοντας ωστόσο την επιθυμία του να εξερευνήσει ποικιλία ρόλων και να κρατήσει τα προσωπικά του μακριά από τη δημοσιότητα.
Οι γάμοι, τα διαζύγια και ο αρραβώνας με την Κάτια Δανδουλάκη
Ο Γαλανός παντρεύτηκε δύο φορές, με τον πρώτο γάμο του να πραγματοποιείται στα 18 του χρόνια. Όπως είχε δηλώσει, ανήκε σε μια γενιά που θεωρούσε τον γάμο ως θεσμό. Αν και ο πρώτος του γάμος κράτησε μόνο πέντε μήνες, ο δεύτερος γάμος με την Κατερίνα Μαραγκού, έρχεται στα 35 του, ενώ στα γυρίσματα της σειράς Μενεξεδένια Πολιτεία γνωρίζει την αληθινή αγάπη. Δυστυχώς, και αυτή η σχέση έληξε σύντομα.
Ο Νίκος Γαλανός βρέθηκε κοντά σε έναν τρίτο γάμο με την Κάτια Δανδουλάκη, μια μεγάλη κυρία της ελληνικής υποκριτικής. Μάλιστα, στην αποκάλυψη αυτή είχε προχωρήσει η ίδια η ηθοποιός λέγοντας: «Ο Νίκος είναι εξαιρετικό παιδί κι έχω πολύ γλυκές αναμνήσεις από αυτή τη σχέση. Ο Νίκος είχε ήδη κάνει κάποιες ταινίες κι εγώ ξεκινούσα τότε. Μείναμε μαζί δυο χρόνια. Η σχέση μας δεν κράτησε περισσότερο γιατί δεν ταιριάζαμε και τόσο πολύ. Παρ’ όλα αυτά συνεργαστήκαμε υπέροχα και παραμένουμε δυο πολύ καλοί φίλοι. Με όλους μου τους δεσμούς διατηρώ πολύ καλές σχέσεις. Δεν μου αρέσει να φτύνω εκεί που κάποτε αγάπησα».
Ο Νίκος Γαλανός είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Αν δεν μίλαγε η Κάτια, εγώ δεν θα το έλεγα ποτέ ότι υπήρξαμε αρραβωνιασμένοι. Παρά την επιθυμία του να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα, η σχέση αυτή αποδείχθηκε σημαντική στη ζωή του».
Το άγνωστο ειδύλλιο με την Μπέτυ Λιβανού
Φήμες υπήρξαν επίσης πως ο ηθοποιός είχε ζήσει έναν θυελλώδη έρωτα με την Μπέτυ Λιβανού. Οι δυο τους γωνιάστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας η «Αμαρτία της Ομορφιάς» το 1972, όταν η ηθοποιός έκανε τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο.
Ωστόσο, κανείς από τους δύο δεν είχε επιβεβαιώσει την σχέση τους. «Αυτά είναι τελείως προσωπικά πράγματα και δεν τα λέμε στον κόσμο. Και τα δημοσιεύματα είναι πολύ πιο κραυγαλέα από αυτά που πραγματικά συμβαίνουν», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Μπέτυ Λιβανού, ενώ είχε προσθέσει: «Έχουμε μια πολύ γλυκιά σχέση. Είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος. Μας δένει όλο αυτό το παρελθόν με την ταινία, την “Αμαρτία της ομορφιάς”. Είναι από τις ωραιότερες ταινίες που έχω κάνει».
Η σχέση με την Έλενα Σαγανά και ο γάμος που δεν έγινε ποτέ
Η τελευταία γνωστή σχέση του Νίκου Γαλανού ήταν με την Έλενα Σαγανά. Το ζευγάρι κρατούσε την σχέση του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητα, ωστόσο είχαν απασχολήσει τα μέσα έπειτα από την είδηση της ματαίωσης του γάμου τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα το ζευγάρι ήταν έτοιμο να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, όμως η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε στην επ’ αόριστον αναβολή των σχεδίων τους.
Διαβάστε ακόμη >>> Νίκος Γαλανός: Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του αιώνιου ζεν πρεμιέ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την πληροφορία γνωστοποίησε ο επί χρόνια εκπρόσωπός του, Φίλιπ Γκρεντζ
Τι είπε ο γνωστός σκηνοθέτης για τον συνάδελφό του
Πενήντα ταινίες που γυρίστηκαν ταυτόχρονα και είναι όλες τους σπουδαίες: Πώς έγινε αυτό;
Ο Κρίστοφερ Νόλαν μετατρέπει το ομηρικό έπος σε μια ιστορία τραύματος, ενοχής και ηθικής αποκατάστασης
Περιπλάνηση στους δρόμους του Παρισιού με τη Φανί Αρντάν
Κυκλοφορεί παγκοσμίως στις 28 Αυγούστου - Με Μισέλ Μόναχαν και Άνταμ Σκοτ
Το κινηματογραφικό έπος έρχεται στις αίθουσες με μηνύματα για θριαμβευτική πορεία στο box office
Η δυστοπική περιπέτεια επιβίωσης έρχεται στους κινηματογράφους στις 28 Αυγούστου
Γιατί η συζήτηση γύρω από το casting της Οδύσσειας λέει περισσότερα για εμάς παρά για τον Όμηρο
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες τον Δεκέμβριο.
Το θρυλικό franchise τρόμου αναβιώνει με βάση το αυθεντικό σενάριο του Γουές Κρέιβεν
Ο δισεκατομμυριούχος που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο
Ήταν στους βασικούς υποψηφίους να διαδεχθεί τον Ρότζερ Μουρ
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης υπερασπίζεται την ανθρώπινη δημιουργικότητα
Οι αδελφοί Ρούσο αναλαμβάνουν την παραγωγή του reboot της αγαπημένης οικογενειακής ταινίας του '90
Γιατί τα παλιά τραγούδια του σινεμά μοιάζουν και είναι (ακόμα) τόσο μεγάλα
Αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγή της μέχρι τώρα πορείας του βραβευμένου σκηνοθέτη
Το δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι κάτι πήγε στραβά με τη γεμάτη ρατσιστικά μηνύματα ταινία
«Welcome Home!» με 157 ταινίες μικρού μήκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.