Sony World Photography Awards 2024
Sony World Photography Awards 2024
Φωτογραφια

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Sony World Photography Awards 2024

Οι εντυπωσιακές εικόνες από όλο τον κόσμο που πήραν την πρωτιά
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Βραβεία φωτογραφίας 2024 της Sony: Η επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοινώνει τους νικητές της κάθε κατηγορίας και τη βραχεία λίστα του Ανοιχτού Διαγωνισμού των Sony World Photography Awards 2024, αναγνωρίζοντας τις καλύτερες μεμονωμένες εικόνες από όλο τον κόσμο για το 2023.

Παραπάνω από 395.000 εικόνες από περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές διαγωνίστηκαν για τα Sony World Photography Awards 2024. Ο νικητής από την κάθε κατηγορία κερδίζει ψηφιακό φωτογραφικό εξοπλισμό της Sony και θα περάσει στον επόμενο γύρο, όπου θα διαγωνιστεί για τον τίτλο «Open Photographer of the Year» και ένα έπαθλο αξίας 5.000 δολαρίων.

Ο τελικός νικητής του Ανοιχτού Διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στην τελετή απονομής στο Λονδίνο, στις 18 Απριλίου. Επιλεγμένες νικήτριες εικόνες και εικόνες από τη βραχεία λίστα θα παρουσιαστούν ως μέρος της έκθεσης των Sony World Photography Awards στο Somerset House, από τις 19 Απριλίου έως τις 6 May 2024 και θα ταξιδέψουν και σε άλλες τοποθεσίες.

Οι 10 νικητές του διαγωνισμού Sony World Photography Awards 2024

Αρχιτεκτονική & Design

Η Ana Skobe (Σλοβενία) για την εικόνα, «Falling Out of Time», που απεικονίζει ένα φάρο με φόντο έναν καθαρό ουρανό το σούρουπο. Η στιλπνή, γεωμετρική φιγούρα του φάρου κάνει αντίθεση με το παράκτιο τοπίο και μία άλλη μοναχική φιγούρα.

Sony World Photography Awards 2024 - Δημιουργικό

Ο Rob Blanken (Ολλανδία) για την μεγεθυμένη φωτογραφία του από κρύσταλλα των αμινοξέων β-αλανίνη, L-γλουταμίνη και γλυκίνη, που φανερώνει τα υπέροχα χρώματα και τις υφές που περιέχονται σε αυτές τις σύνθετες δομές.

Sony World Photography Awards 2024 - Τοπίο

Ο Liam Man (Ηνωμένο Βασίλειο) για το «Moonrise Sprites over Storr», που αποκρυσταλλώνει τις πρώτες στιγμές του ανατέλλοντος φεγγαριού και μερικά φώτα από «drone» που πετάνε πάνω από τον λόφο του Γέρου του Storr, στη Νήσο Σκάι, στη Σκωτία. Τραβηγμένη κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας, η εικόνα φωτογραφήθηκε προσεκτικά, ακριβώς τη στιγμή πριν το φως του φεγγαριού γίνει πολύ φωτεινό.

Sony World Photography Awards 2024 - Lifestyle

Ο Alvin Kamau (Κένυα) για το «Twende Ziwani (Lets go to the Lake)», μία φωτογραφία τραβηγμένη σε στούντιο, εμπνευσμένη από τη φωτογραφία μόδας, που απεικονίζει ένα μοντέλο να ποζάρει και να ατενίζει πέρα, εκτός του κάδρου.

Sony World Photography Awards 2024 - Κίνηση

Ο Samuel Andersen (Νορβηγία) για το «Rider Getting Down and Dirty», μία λήψη γεμάτη δράση όπου ένας ποδηλάτης σε «mountain bike» περνάει μέσα από το λασπώδες μέρος της κούρσας στα Νορβηγικά Εθνικά Πρωταθλήματα στο Hafjell Bike Park, πιτσιλίζοντας τον φακό της κάμερας.

Sony World Photography Awards 2024 - Άγρια Φύση

Ο Ian Ford (Ηνωμένο Βασίλειο) για το «Caiman Crunch», μία εντυπωσιακή φωτογραφία ενός ιαγουάρου που επιτίθεται σε έναν κροκόδειλο καϊμάν, στην όχθη ενός ποταμού. Ο φωτογράφος ακολούθησε τον ιαγουάρο καθώς κυνηγούσε το θήραμά του, και «έπιασε» την ακριβή στιγμή που εκείνος όρμηξε.

Sony World Photography Awards 2024 - Αντικείμενο

Ο Toni Rinaldo (Ινδονησία) για το «Coalition», μία προσεκτικά συντεθειμένη εικόνα που απεικονίζει δύο καρέκλες σε μία αίθουσα αναμονής. Ο φωτογράφος περιγράφει πως τα διαφορετικά χρώματα των καρεκλών φέρνουν στο νου το μόνιασμα των διαφορετικών πολιτισμών που συνυπάρχουν στην ινδονησιακή κοινωνία.

Sony World Photography Awards 2024 - Πορτραίτο

Η Michelle Sank (Ηνωμένο Βασίλειο) για το «Zenande, Sinawe, Zinathi and Buhle at Sea Point Pavilion, Cape Town», που απεικονίζει μια παρέα εφήβων, σε μία εξόρμησή τους στην πισίνα. Η φωτογράφος αναλογίζεται τους τρόπους με τους οποίους η πόλη έχει αλλάξει από το τέλος του απαρτχάιντ, συλλογιζόμενη τους τρόπους που η κοινωνική και πολιτιστική διαφορετικότητα πανηγυρίζεται σήμερα.

Sony World Photography Awards 2024 - Street Photography

Η Callie Eh (Μαλαισία) για το «The Hand», που αποκρυσταλλώνει μία φευγαλέα στιγμή από μία γαμήλια τελετή στο Μπακταπούρ, στο Νεπάλ. Ο γαμπρός είναι σχεδόν εξολοκλήρου κρυμμένος, αποκαλύπτοντας μόνο το χέρι του που γνέφει από το παράθυρο του αυτοκινήτου που φεύγει.

Sony World Photography Awards 2024 - Ταξίδι

Η Yan Li (Ηπειρωτική Κίνα) για το «Between Calm and Catastrophe», μία εικόνα ενός ήρεμου πλωτού χωριού που στέκει σε μια ακτή της λίμνης Τιτικάκα, σε αντιπαράθεση με τον πλησιάζοντα τρόμο μιας φωτιάς σε μία γειτονική έκταση γης.

Ο φετινός Ανοιχτός Διαγωνισμός κρίθηκε από τον Daniel Blochwitz, Επιμελητή του Foto Festival Lenzburg, στην Ελβετία. Οι τελικοί νικητές όλων των διαγωνισμών των Sony World Photography Awards 2024 θα ανακοινωθούν στις 18 Απριλίου 2024 και τα έργα τους θα εκτεθούν στο Somerset House, στο Λονδίνο, από τις 19 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2024.

Δειτε περισσοτερα