Φωτογραφια

Πόλεις χωρίς φώτα

Ένα «σκοτεινό» σενάριο από τον φωτογράφο Thierry Cohen

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
58631-117086.jpg

Μπορείτε να φανταστείτε τις μητροπόλεις του κόσμου χωρίς φώτα; Χωρίς τη παραμικρή δέσμη φωτός; Χωρίς φώτα από αυτοκίνητα, δρόμους και κτίρια, με μοναδικό φωτισμό αυτόν από τα αστέρια; Το σενάριο αυτό σκέφτηκε ο Thierry Cohen, φωτογράφος από το Παρίσι, και δημιούργησε το ψηφιακό φωτογραφικό πρότζεκτ «Darkened Cities». Στις εικόνες του Cohen, οχτώ πόλεις φαίνονται όχι μόνο σκοτεινές αλλά και εγκαταλελειμμένες, όπως θα συνέβαινε άλλωστε στην περίπτωση απουσίας ηλεκτρισμού.

Για τη δημιουργία του πρότζεκτ, ο φωτογράφος ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Χονγκ Κονγκ, τη Σανγκάη και άλλες μεγαλουπόλεις και αφού τις φωτογράφησε επισκέφθηκε μέρη του πλανήτη όπου ο αστικός φωτισμός δεν τα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό. Στη συνέχεια έκανε τη σύνθεση δημιουργώντας το αποτέλεσμα που βλέπουμε.

n

Χονγκ Κονγκ

Ουρανοί που ποτέ δεν θα ανακαλύψουμε, αστερισμοί που είναι αδύνατον να φαίνονται έτσι, υπό το φως των μεγαλουπόλεων. Σκοπός εξάλλου του καλλιτέχνη δεν είναι να παρουσιάσει φανταστικούς ουρανούς, όπως τους ονειρεύεται, αλλά τους ουρανούς που υπάρχουν και θα μπορούσαν να φαίνονται.

Το «Darkened Cities» έχει παρουσιαστεί σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ανά τον κόσμο. 

n

Σαν Φρανσίσκο

 n

Ground Zero 

n

Χονγκ Κονγκ

n

Λος Άντζελες

n

Λος Άντζελες

n

Νέα Υόρκη

n

Νέα Υόρκη

n

Παρίσι

n

Παρίσι

n

Παρίσι

n

Ρίο Ντε Τζανέιρο

n

Σάο Πάολο

n

Σανγκάη

n

Σανγκάη

n

Τόκυο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ