Φωτογραφια

80 καλλιτέχνες σε περιμένουν στο Athens Photo Festival 2018

Απόψε τα εγκαίνια της διοργάνωσης-σταθμού στο Μουσείο Μπενάκη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
untitled.png

Οι πύλες του Μουσείου Μπενάκη ανοίγουν σήμερα στις 20:30, για να υποδεχτούν το 31ο Athens Photo Festival, που αποτελεί μια διοργάνωση – σταθμό για την φωτογραφία και που μέσα στα χρόνια έχει γιγαντώσει το μύθο του. Το Athens Photo Festival θεωρείται το κορυφαίο βαλκανικό φεστιβάλ φωτογραφίας και φέτος 80 καλλιτέχνες από 32 διαφορετικές χώρες θα εκθέσουν τα έργα τους για δύο περίπου μήνες στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη, ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα και άλλα φωτογραφικά events. Σημαντικοί διεθνείς προσκεκλημένοι και φωτογραφικά δρώμενα αναμένεται να τοποθετήσουν για άλλον έναν χρόνο την Αθήνα στο επίκεντρο του φωτογραφικού ενδιαφέροντος.

30724076_1869287456423362_4793391808697916920_n.jpg


Ο Ιούνιος, είναι ο μήνας της φωτογραφίας σε διεθνές επίπεδο και η Αθήνα θα τον γιορτάσει για άλλη μια χρονιά με ένα Φεστιβάλ, που καλείται να δικαιολογήσει την ιστορία του, η οποία και το κατατάσσει ως ένα από τα 5 παλαιότερα φεστιβάλ φωτογραφίας του κόσμου.

Οι εκθέσεις του Φεστιβάλ αναπτύσσονται στους δύο ορόφους του μουσείου και αρθρώνονται μέσα από αυτοτελείς ενότητες που διασταυρώνουν φωτογραφικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικές εκδόσεις, ενισχύοντας τόσο τον καλλιτεχνικό όσο και τον κοινωνικό διάλογο. Όλες οι σύγχρονες τάσεις της φωτογραφίας αναμένεται να αναδειχθούν στις παρακάτω κατηγορίες.

30531462_1862906297061478_256463839703252978_n.jpg

CONSTRUCTING WORLDS
Πέτρος Ευσταθιάδης (GR), Νικόλας Βεντουράκης (GR), Gidon Levin (IL), Emmanuel Tussore (FR), Boris Loder (DE), Michel Lamoller (DE), Daniel Everett(US), Μαργαρίτα Yoko Νικητάκη (GR)

RANDOM ACCESS IMAGES
Alessandro Calabrese (IT), Paolo Cirio (IT), Marvin Leuvrey (FR), Reinis Lismanis(LV), Kristina Ollek (DE), Observatory (Γιώργος Καραηλίας, Γιάννης Καρπούζης, Γιώργος Πρίνος, Παύλος Φυσάκης) GR

PERSONAL NOTEBOOKS
Amy Elkins (US), Miki Hasegawa (JP), JustinMaxon(US), NinaBerman (US), Tomaso Clavarino (IT), Erik Gustafsson (SE), Marco Marzocchi (IT), Diego Moreno (MX)

THE EXOTIC OTHER
Sanne De Wilde (BE), Tommaso Protti (IT), Ole Witt (DE), Miguel Hahn & Jan-Christoph Hartung (DE), Leonard Suryajaya (ID), Srikhao (TH), Basile Mookherjee(FR), Cyril Porchet (CH), Misha Vallejo (EC)

POST-SOVIET VISIONS
Viacheslav Poliakov (UA), Alexey Shlyk (BY), Igor Samolet (RU), Kirill Golovchenko (UA), David Denil (BE), Andrew Miksys (US/LT)

SHELTERING THE SELF
Charlotte Mano (FR), Marie-Pierre Cravedi (FR), Μάρι Mασουρίδου (GR), Γιώργος Γιατρομανωλάκης (GR), Yurian Quintanas (ES), Anni Hanen (FI), Christiane Peschek (AT)

EMBEDDED IN NATURE
Nina Roeder (DE), Jessica Wolfelsperger (CH), Στέλιος Καλλινίκου (CY), Vanja Bucan (SI), Synchrodogs (UA), Jaakko Kahilaniemi (FI), Xiaoyi Chen (CN)

IMMERSED IN THE PAST
Yukari Chikura (JP), Miyoung Kim (KR), Jonny Briggs (GB), Cherine Fahd (AU), Paulina Otylie Surys (PL), Alexei Siozov (GR), Viktor Koen (GR/US)

sanne-de-wilde.jpg
© Sanne De Wilde

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Athens Photo Festival έχει ειδική ενότητα, όπου παρουσιάζονται οι καλύτεροι Έλληνες νέοι φωτογράφοι (18-35 ετών). Φέτος θα συμμετάσχουν 14 φρέσκες παρουσίες από το χώρο της φωτογραφίας, οι οποίοι είναι οι: Κατερίνα Χατζηδημητρίου, Νατάσα Καντεμίρη, Δημήτρης Κεχρής, Ηλίας Λιατσόπουλος, Ιωάννα Σακελλαράκη, Μιχάλης Αλμυρούδης, Ιουστίνη Δρακουλάκου, Ηλίας Λόης, Γιάννης Μανωλής, Αλεξάνδρα Ρίμπα, Εύα Μπεσλεμέ, Κλαύδια Μπαλαμπανίδου, Μαρία Lumibao Hernandez, Κωνσταντίνος Γδοντάκης, Σπύρος Σουέρεφ.

Παράλληλα, θα λάβουν χώρα στην Αθήνα και η έκθεση Satellite (ως τις 29 Ιουνίου), καθώς και η έκθεση Photobook στον ιστορικό χώρο της οδού Πειραιώς με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Στην έκθεση Photobook μάλιστα παρουσιάζεται και Ο VASKOS
(πολυτελής αυτοέκδοση με σχέδια και φωτογραφίες, εισαγωγικό κείμενο του Γιάννη Κωνσταντινίδη, δίγλωσση έκδοση).

INFO:
Η είσοδος στα εγκαίνια είναι ελεύθερη
Εισιτήριο Φεστιάλ: 6 ευρώ
Μειωμένο εισιτήριο: 4 ευρώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ