Εικαστικα

Ο Cacao Rocks ζωγραφίζει το νέο boutique hotel Dina & McAllister

«Εμπνευση για την προσθήκη των ζωικών μορφών ήταν οι γλάροι της Βαρβακείου. Οι γλάροι είναι πονηρά πλασματα και όταν η θάλασσα είναι ταραγμένη αναζητούν την λεία τους στην ψαραγορά».

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Cacao Rocks ζωγραφίζει τα δωμάτια του νέου χώρου φιλοξενίας Dina & McAllister

Cacao Rocks: Παρουσίαση τοιχογραφιών του καλλιτέχνη στα δωμάτια του νέου χώρου φιλοξενίας Dina & McAllister. Εγκαίνια έκθεσης: Tριτη 12 Μαρτιου, 19:30

Ο νέος χώρος φιλοξενίας Dina & McAllister στην Βαρβάκειο Αγορά ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό την Τρίτη 12 Μαρτίου με ένα εικαστικό event, την παρουσίαση της καινούργιας δουλειάς του γνώριμου μας Cacao Rocks. που σκοπεύει να σχεδιάσει και να ζωγραφίσει ένα καινούργιο έργο παρουσία των επισκεπτών.

Ο Cacao Rocks ζωγραφίζει τα δωμάτια του νέου χώρου φιλοξενίας Dina & McAllister

Ο street artist που δεν σταματάει να πειραματίζεται, πρόσθεσε τη δική του καλλιτεχνική πινελιά στο interior design που υπογράφει η αρχιτέκτων Δήμητρα Κορομπίλη και μετά από πρόσκλησή της φιλοτέχνησε τοιχογραφίες με ζωικές μορφές μέσα στα δωμάτια. Tα προσκεφάλια στα 8 δωμάτια του Dina & McAllister έχουν το καθένα τη δική του θεματολογία καθώς αφηγείται κάθε φορά μια διαφορετική εμπνευσμένη από την ελληνική αρχιτεκτονική αλλά και τις θαλάσσιες χελώνες, τα άλογα ή τους γλάρους. Ο Cacao Rocks (aka Ιάσονας Μέγκουλας) έκανε τα σχέδια και ζωγράφισε επί τόπου τις ιστορίες του συμπληρώνοντας το urban σκηνικό που έστησε η αρχιτέκτων και interior designer μετατρέποντας τα άλλοτε γραφεία στον 7ο όροφο της οδού Αρμοδίου 14 σε easy living χώρους. Με τα μεγάλα ανοίγματα για απεριόριστη θέα στο αστικό τοπίο, τα αναπαυτικά κρεβάτια και τα κομψά έπιπλα σε γήινους τόνους η Δήμητρα Κορομπίλη διαμόρφωσε ένα φιλόξενο καταφύγιο για τους σημερινούς ταξιδιώτες που θέλουν να ξαποστάσουν μετά από μια γεμάτη μέρα στο αθηναικό κέντρο. 

Ο Cacao Rocks ζωγραφίζει τα δωμάτια του νέου χώρου φιλοξενίας Dina & McAllister

Όπως αναφέρει και ο ίδιος: «Η Βαρβάκειος αγορά είναι η καρδιά της Αθήνας. Για δέκα χρόνια διατηρούσα το εργαστήριο μου λίγα στενά πιο κάτω οπότε είναι μια γειτονιά με την οποία είναι εξοικειωμένος και συναισθηματικά εμπλεγμένος. Η φίλη μου Δήμητρα Κορομπίλη είχε την ιδέα να συνεργαστούμε διαμορφώνοντας αυτόν τον νέο χώρο φιλοξενίας. Δεν μπορούσα να αρνηθώ και να αφήσω ένα ακόμη κομμάτι μου σε αυτή την περιοχή που αγαπώ ιδιαίτερα. Η Δήμητρα με καθοδήγησε στην επιλογή της παλέτας των χρωμάτων που θα χρησιμοποιούσαμε και με άφησε ελεύθερο ως προς την θεματολογία και τον σχεδιασμο. Έκανα τα σχέδια στους τοίχους freestyle όπως λέμε εκεί επιτόπου κατευθείαν στους τοίχους. Χρησιμοποίησα στοιχεία της ελληνικής αρχιτεκτονικής αλλά και μορφές ζώων όπως το άλογο, την θαλάσσια χελώνα και τους γλάρους. Εμπνευση για την προσθήκη των ζωικών μορφών ήταν οι γλάροι της Βαρβακείου. Οι γλάροι είναι πονηρά πλασματα και όταν η θάλασσα είναι ταραγμένη αναζητούν την λεία τους στην ψαραγορά. Δεν το είχα διαπιστώσει όλα αυτα τα χρόνια αυτό το φαινόμενο, όμως, καθώς κοιτούσα την θέα απο τα μεγάλα παράθυρα των διαμερισμάτων είχα την ευκαιρία να τους παρατηρήσω και να τους ζωγραφισω στην συνέχεια στους τοίχους αυτών των διαμερισμάτων. Θα χαρώ λοιπόν πολύ να σας παρουσιάσω αυτές τις δημιουργίες και να τα πούμε από κοντά».

Ο Cacao Rocks ζωγραφίζει τα δωμάτια του νέου χώρου φιλοξενίας Dina & McAllister
Ο Cacao Rocks ζωγραφίζει τα δωμάτια του νέου χώρου φιλοξενίας Dina & McAllister

Λίγα λόγια για τον Cacao Rocks
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα αλλά έζησε πολλά χρόνια στην Κέρκυρα. Είναι γιος του γλύπτη Γεωργίου Μέγκουλα. Σπούδασε Γαλλική Λογοτεχνία στο University of Angers στη Γαλλία ενώ ασχολήθηκε με το γκράφιτι από τα 12 του χρόνια. Το βραβείο σε διαγωνισμό της Greenpeace θα πυροδοτήσει την τέχνη του.Εκτός από την street art, ασχολείται με γλυπτική, ζωγραφική, video art και performance. Εχει εκθέσει σε γκαλερί σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα σε Μουσεία κι Ιρύματα όπως Μπενάκη, Μπουζιάνη, Ιδρυμα Γραμμάτων και Τεχνών, Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κά.

Εγκαίνια έκθεσης: Tριτη 12 Μαρτιου, 19:30
Dina & McAllister, Αρμοδίου 14, Βαρβάκειος Αγορά, 7ος όροφος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ