Εικαστικα

«Μυθικό» ποσό για τον πίνακα που έφτιαξε ο Bob Ross στο 1ο επεισόδιο της εκπομπής του

Πωλείται πάνω από 9,8 εκατ. δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πωλείται ο πίνακας που έφτιαξε ο Μπομπ Ρος στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής του
Πωλείται ο πίνακας που έφτιαξε ο Μπομπ Ρος στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής του

Έργο του Μπομπ Ρος από το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής του «The Joy of Painting» πωλείται πάνω από 9,8 εκ. δολάρια

Ένα υπογεγραμμένο έργο του καλλιτέχνη Μπομπ Ρος (Bob Ross) από το πρώτο επεισόδιο της δημοφιλούς εκπομπής του «The Joy of Painting» («Η Χαρά της Ζωγραφικής») πωλείται πάνω από 9,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πίνακας ζωγραφικής, λάδι σε καμβά 24"x18", με τίτλο «A Walk in the Woods», δημιουργήθηκε το 1983 στην αρχή της τηλεοπτικής καριέρας του καλλιτέχνη και πωλείται από τη γκαλερί Modern Artifact στη Μινεάπολη της Μινεσότα, στις ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής μας θέλησε να ζωγραφίσει μια εικόνα», ανέφερε ο Μπομπ Ρος στην αρχή του επεισοδίου. «Νομίζω ότι υπάρχει ένας καλλιτέχνης κρυμμένος στο βάθος του καθενός από εμάς. Εδώ θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε πώς να αναδείξετε αυτόν τον καλλιτέχνη», σημείωσε.

Bob Ross - A Walk in the Woods (Season 1 Episode 1)

Ο Ρος εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη ζωγραφική, αφού παρακολούθησε ένα μάθημα τέχνης κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Πέθανε το 1995 σε ηλικία 52 ετών.

Η εκπαιδευτική εκπομπή ζωγραφικής «The Joy of Painting», η οποία προβλήθηκε στις ΗΠΑ από το 1983 έως το 1994, ήταν τόσο αγαπητή που κέρδισε ευρεία δημοτικότητα μετά τον θάνατό του, με τη βοήθεια του διαδικτύου.

Ο πίνακας από το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής περιγράφεται από την Modern Artifact ως «ο πιο σημαντικός ιστορικά πρωτότυπος πίνακας του Μπομπ Ρος που δημιουργήθηκε ποτέ».

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρείτε έργα από επεισόδια του Μπομπ Ρος και αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε το πρώτο», αναφέρεται στην περιγραφή της γκαλερί. «Αν και οι πίνακες του Μπομπ Ρος έχουν γίνει ιδιαίτερα περιζήτητοι από συλλέκτες, η αγορά ακόμη τώρα αναπτύσσεται», τονίζεται.

Η γκαλερί Modern Artifact αγοράζει και πουλά μερικά από τα πιο περιζήτητα έργα τέχνης στον κόσμο, αντίκες και αναμνηστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ