Εικαστικα

Φρίντα Κάλο: To «Diego y yo» πωλήθηκε έναντι 34,9 εκατ. δολαρίων

Ποιος είναι ο νέος κάτοχος του έργου

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το έργο της Φρίντα Κάλο «Diego y yo» πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ, 34,9 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία
Το έργο της Φρίντα Κάλο «Diego y yo» πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ, 34,9 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία © EPA

Το έργο της Φρίντα Κάλο «Diego y yo» πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ, 34,9 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία.

Η εμβληματική αυτοπροσωπογραφία της Φρίντα Κάλο, «Diego y yo» πωλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία του Sotheby’s σε τιμή ρεκόρ 34,9 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πίνακας ζωγραφικής που δημιουργήθηκε το 1949, απεικονίζει την καλλιτέχνη με μια μελαγχολική έκφραση — να συλλογίζεται τον σύντροφό της και ομότεχνό της, Ντιέγκο Ριβέρα, και τις απιστίες του.

Ο Ντιέγκο Ριβέρα κατείχε το ρεκόρ μέχρι τώρα για έργο τέχνης Λατινο-Αμερικανού καλλιτέχνη με έναν από τους πίνακές του να πωλείται για 9,8 εκατομμύρια δολάρια.

«Το σημερινό αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόλυτη εκδίκηση» είπε η Άνα ντι Στάζι, υπεύθυνη πωλήσεων έργων τέχνης της Λατινικής Αμερικής στο Sotheby's στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι σηματοδοτεί πραγματικά την «επικύρωση του εξαιρετικού ταλέντου και της παγκόσμιας απήχησης της Κάλο».

Το έργο «Diego y yo» πουλήθηκε στον Αργεντινό χρηματοδότη, Εντουάρντο Κονσταντίνι, κατασκευαστή ακινήτων και επιχειρηματία, ο οποίος εκτός από κορυφαίος συλλέκτης στον κόσμο, είναι ιδρυτής του Fundación Malba (Μουσείο Malba) του Μπουένος Άιρες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος
Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος: «Ανυπομονώ για τον θόρυβο που θα κάνει η Συλλογή Κωστάκη στην Αθήνα!»

Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Μητροπολιτικού Οργανισμού MOMus για την έκθεση «Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας: Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος» στην Εθνική Πινακοθήκη

Άγγελος Ραζής | Εργαστήριο στον Μόλυβο, 1985
Άγγελος Ραζής: 55 χρόνια ζωγραφίζοντας το φως, τη σιωπή και την ψυχή των πραγμάτων

Με αφορμή την αναδρομική του έκθεση, ο ζωγράφος μιλάει για τη γενιά του ’30, τους δασκάλους της Σχολής Καλών Τεχνών, το φως του Μολύβου και τη ζωγραφική ως τρόπο ζωής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY