- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
To Comicdom CONAthens2021 χτυπάει κέντρο
Πολλές εκδηλώσεις, χιλιάδες σκίτσα, σχέδια, έργα που δημιουργούνται μπροστά στα μάτια σου, workshops, και βέβαια το cosplay, το πιο fun πράγμα να κάνεις!
Comicdom CON Athens: Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Comics στην Ελλάδα έρχεται 10-12 Σεπτεμβρίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Είχαμε συνηθίσει να μαζευόμαστε κάθε Απρίλιο, εδώ και 14 χρόνια, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση για το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή Φεστιβάλ Comics στην Ελλάδα, το Comicdom CΟΝ Athens που, φέτος όμως, έρχεται στις 10, 11 & 12 Σεπτεμβρίου 2021 για την 15η επετειακή διοργάνωσή του. Κλασικά πάντα στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης αλλά και στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με πολλές εκδηλώσεις, χιλιάδες σκίτσα, σχέδια, έργα που δημιουργούνται μπροστά στα μάτια σου από τους καλλιτέχνες, workshops, και βέβαια το –κάθε χρόνο και πιο fun πράγμα να κάνεις– το cosplay.
Comicdom CΟΝ Athens: Μερικά από τα highlights
Σκέψου Μπλε, Σκέψου Στρουμφ: η Κεντρική Διεθνής Έκθεση.
Είναι πολύ οκ να αγαπάς τα Στρουμφ, έγιναν pop σύμβολα και πάντα υπάρχουν στο ντουλάπι με τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας. Τα Στρουμφ συστήνονται ξανά μέσα από σειρά πάνελ που αφηγούνται την καταπληκτική διαδρομή τους στον χρόνο, σελίδες comics και συναρπαστικά memorabilia. Η έκθεση παρουσιάζεται στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την IMPS, εταιρεία διαχείρισης των δικαιωμάτων των Στρουμφ, και με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα.
Οι τσεχικές εκθέσεις 100 Χρόνια Τσέχικα Comics και 12 Κόσμοι.
Στην πρώτη ξεδιπλώνεται η πλούσια ιστορία και ποικιλία των τσεχικών comics και η εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο, ενώ στη δεύτερη γνωρίζουμε τους σημαντικότερους εικονογράφους παιδικών βιβλίων.
Η μεγάλη γιορτή της Πλατείας Κλαυθμώνος, με σύσσωμη την ελληνική σκηνή comics (περισσότεροι από 100 δημιουργοί, εκδοτικές και καταστήματα) να υποδέχεται το κοινό στο Bazaar και τα Artists και Self-Publishers Alleys, με πολυαναμενόμενες νέες και παλαιότερες εκδόσεις και merchandise.
Προβολές δύο επεισοδίων Στρουμφ – από τα πιο απολαυστικά τους.
Το Σάββατο (16:30) το επεισόδιο με την πρώτη εμφάνιση της Στρουμφίτας και τον Δρακουμέλ να ετοιμάζεται να καταστρέψει τα Στρουμφάκια κατακτώντας τις καρδιές τους. Τις προβολές δύο από τα πλέον απολαυστικά επεισόδια των Στρουμφ!
Την Κυριακή (14:30) τα Στρουμφάκια στη Θάλασσα, τολμηρά και με όραμα, διδάσκουν ότι κάθε καινούργια εμπειρία και κάθε νεωτερισμός δεν οδηγούν απαραίτητα σε μπελάδες.
Η Απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (Παρασκευή 20:00). Μία Ακαδημία επαγγελματιών του χώρου θα βραβεύσει Έλληνες δημιουργούς και έργα από την πλούσια πλέον εγχώρια παραγωγή.
Ο πολυαναμενόμενος διαγωνισμός κοστουμιών Comicdom Cosplay (Σάββατο 19:00) με τους κορυφαίους cosplayers της Ελλάδας όχι μόνο να κατασκευάζουν και να παρουσιάζουν εντυπωσιακές και ευφάνταστες στολές των ηρώων τους αλλά και ΝΑ ΤΟ ΖΟΥΝ στη σκηνή, με το κοινό να επευφημεί.
Οι τρεις ψηφιακές εκθέσεις του Φεστιβάλ, ήδη διαθέσιμες στο Ψηφιακό Μουσείο Comics (comicsmuseum.gr):
1. Επετειακή έκθεση 15 Χρόνια Comicdom ConAthens με μεγάλα διεθνή ονόματα (Milo Manara, David Lloyd και John Romita Jr.) να συνυπάρχουν δίπλα σε καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες (Ηλίας Κυριαζής, Μιχάλης Διαλυνάς και η DaNi). Έργα που φιλοτεχνήθηκαν αποκλειστικά για το Φεστιβάλ μέσα στα χρόνια της επιδραστικής παρουσίας του.
2. Αναδρομική έκθεση του Βασίλη Λώλου. Περισσότερα από 50 έργα του βραβευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη. Δική του και η φετινή αφίσα του Φεστιβάλ.
3. H έκθεση Comics vs. Corona. Ο καταξιωμένος Τσέχος καλλιτέχνης και καθηγητής εικονογράφησης, Václav Šlajch, δημιουργεί 6 σελίδες comics με θέμα τον κορονοϊό και τρεις καλλιτέχνες, ο Βέλγος Steven Dhondt, η Γιαπωνέζα Miki Yamamoto και ο Έλληνας Αποστόλης Ιωάννου συνεχίζουν την ιστορία, ο καθένας με τον δικό του, μοναδικό τρόπο.
Kαι όπως πάντα πολιτικά σκίτσα, νέοι δημιουργοί, ανοιχτές συζητήσεις, παιδικά προγράμματα και τρομερό merchandise.
Info
Είσοδος ελεύθερη. Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 10, 11 & 12/9, 11.00 -21.30, Πλατεία Κλαυθμώνος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εκθεσιακό πρότζεκ ξεκίνησε την προηγούμενη σεζόν και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της σεζόν 2026-2027
66 καλλιτεχνικές πλατφόρμες, περισσότεροι από 1.100 καλλιτέχνες από 22 χώρες και ένα τετραήμερο πρόγραμμα με εκθέσεις, performances, συζητήσεις και δράσεις
Μια μεγάλη έκθεση για τον Νοτιοαφρικανό καλλιτέχνη που έκανε το σχέδιο, την κινούμενη εικόνα και το θέατρο έναν ενιαίο χώρο αφήγησης
Οι γυναίκες στην Κύπρο πλέκουν εδώ και δέκα χρόνια σχέσεις εμπιστοσύνης πέρα από σύνορα, κοινότητες και γλώσσες
Η ανθρώπινη μορφή και η κίνηση ως συναίσθημα και εσωτερικός διάλογος
Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου λογοτέχνη, η διεθνής έκθεση «Ιούλιος Βερν 200: Η Συναρπαστική Εμπειρία» κάνει στάση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
Ο Κώστας Πράπογλου επιμελείται την ομαδική έκθεση που απλώνεται σε 4 διαφορετικούς χώρους
Η έκθεση Jeff Koons: «Αφροδίτη» του Lespugue στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παίρνει παράταση
Το «Σκοτεινό γυαλί» του Αλέξανδρου Καπετάνου, σε επιμέλεια Χριστόφορου Μαρίνου, μεταφέρει στη ζωγραφική τους πολυελαίους του θεατρικού έργου, ανάμεσα στη μνήμη, το σκοτάδι και ένα φως που μόλις διακρίνεται
Ένας νέος θεσμός πολιτιστικής και καλλιτεχνικής αποκέντρωσης γεννιέται στις Κυκλάδες, στη Νάξο
Η «FROM CHANIA TO PAROS 1995-2026» συγκεντρώνει στην Πάρο καλλιτέχνες που συνδέθηκαν με μια εικαστική διαδρομή τριών δεκαετιών, από την γκαλερί «Τζάμια-Κρύσταλλα» μέχρι το t.k. place Art Gallery
Αντικείμενα και τεκμήρια της Ελλάδας των 80s, πολιτικές γελοιογραφίες της Μεταπολίτευσης, αρχιτεκτονικές μινιατούρες της προσεισμικής Κεφαλονιάς, φιγούρες του Καραγκιόζη και υλικό για τη σχέση μουσικής και κινηματογράφου
Μια συζήτηση για το graffiti αλλά κυρίως για τη μνήμη μια πόλης που δεν καταγράφεται πάντα στα επίσημα αρχεία της
Επτά καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντήθηκαν στο Βιτάλι της Άνδρου για να ερευνήσουν το φυσικό τοπίο και την χλωρίδα του νησιού,
Ο επιμελητής μάς συστήνει τα έργα της συλλογής του
Σύγχρονη τέχνη, γλυπτική, φωτογραφία γεμίζουν το καλοκαίρι μας με όμορφες εικόνες
Ένα πρότζεκτ αφιερωμένο στον ρόλο και την έννοια του χορού
Ο ζωγράφος παρουσιάζει παράλληλα τις εκθέσεις «Κλεμμένος Πειρατής» και «Beauty and Blue» στην Kapopoulos Fine Arts και στο «Πάτμιον» Πνευματικό Κέντρο.
Η πρώτη Cycladic Biennale ανοίγει τον διάλογο ανάμεσα στη σύγχρονη τέχνη, τη μνήμη και τον νησιωτικό χώρο, μετατρέποντας το νησί σε έναν ανοιχτό εκθεσιακό χάρτη
Η έκθεση Jeux des Échos παρουσιάζεται στην Galerie Basia Embiricos, στο Marais, στο πλαίσιο του Paris Design Week 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.