Εικαστικα

Ars Longa: Η συμμετοχή της Citronne gallery στην Art Athina 2020

Η "Ars Longa" εκθέτει και συνθέτει σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες όπως η ζωγραφική, γλυπτική, οι κατασκευές και η φωτογραφία.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέκος Κυραρίνης, Κανόνας, 2020 . Αυγοτέμπερα σε ξύλο, κατασκευή, 176 x 114 εκ
@CITRONNE Gallery

Η διαδικτυακή Art Athina 2020 φιλοξενεί την εικαστική επιλογή της Citrone gallery, Ars Longa

Η Citrone gallery παρουσιάζει στον αθηναϊκό της εκθεσιακό χώρο μια εικαστική επιλογή από τα έργα έξι καλλιτεχνών, η οποία ταυτοχρόνως είναι μια πρόγευση  από την συμμετοχή της στην προσεχή διαδικτυακή Art Athina, 2020. Η "Ars Longa", θεματική αφετηρία της γκαλερί, εκθέτει και συνθέτει σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες όπως η ζωγραφική, γλυπτική, οι κατασκευές και η φωτογραφία.

Γιώργος Λάππας,Πάλη 2013. Μέταλλο και ύφασμα, γλυπτό, 80 × 80 × 80 εκ. (χωρίς τη βάση)  CITRONNE Gallery
@ CITRONNE Gallery

Τα εικαστικά μέσα διαφέρουν, οι καλλιτέχνες δεν ανήκουν όλοι στην ίδια εποχή ή στον ίδιο χώρο· συγκροτούν, όμως, ένα παλίμψηστο ιδεών και δημιουργίας, το οποίο αίρεται πάνω από το ν εκάστοτε χρόνο και τόπο. Αυτό που προσπαθούμε να δείξουμε, να αποδείξουμε είναι ότι η Τέχνη υπερβαίνει τα ανθρώπινα όρια, τον πεπερασμένο ανθρώπινο βίο.

Η ανθρωπότητα σήμερα διέρχεται μια μεγάλη, αδόκητη δοκιμασία. Κυριαρχεί ο φόβος του αγνώστου. Παράλληλα ή και ενάντια στην αγωνία αυτή, η Τέχνη υψώνει προστατευτικά και αμυντικά τείχη, καθώς εκφεύγει από τον σύγχρονο αγχωτικό ορθολογισμό και εγγυάται την αξία της συνέχειας, την αθανασία της Δημιουργίας. Ο αφαιρετικός Γιάννης Αδαμάκος, ο εκ Διασποράς Κρις Γιανάκος, ο υπερβατικός Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, ο βυζαντινότροπος Αλέκος Κυραρίνης, ο πολύτροπος post mortem Γιώργος Λάππας και ο φωτογράφος Νίκος Μάρκου «ζωοποιούν» αυτό το πνεύμα της δημιουργίας.

Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Χωρίς τίτλο, 2010 . Λάδι σε καμβά, ζ ωγραφική, 8 0 x 10 0 ε.κ
@CITRONNE Gallery

Η Ars Longa είναι μια προσπάθεια αφύπνισης από τον τρέχοντα εφιάλτη. Ανάμεσα στην άνθηση και την φθορά, ανάμεσα στην βραχύβια ζωή - vita brevis και την μακρόβια μνήμη, η Τέχνη είχε και έχει την δύναμη να ξεπεράσει τα αισθητά όρια και να ανθέξει στον χρόνο, υπερβαίνοντας την ανθρώπινη διάσταση, την ανθρώπινη κατάσταση, το ανθρώπινο πεπερασμένο.

Info

Διάρκεια έκθεσης : 2 - 17 Οκτωβρίου

 
 
CITRONNE Gallery, Αθήνα
Πατριάρχου Ιωακείμ 19
4ος όροφος
10675 Αθήνα
Ελλάδα
Τηλέφωνο: (+30) 210 7235 226
 
Κρις Γιανάκος, Ιερά Οδός ,1999. Ακρυλικό και μέσο γέλης σε περγαμηνή, ζωγραφική, 95.5 x 62 εκ
@ CITRONNE Gallery
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ