- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι είναι το The Kiss Venture που στέλνει φιλιά από τη Θεσσαλονίκη;
Ένα ευρηματικό open call για ποίηση και σκίτσο ζητά τη συμμετοχή σου
The Kiss Venture: Το φιλί στο προσκήνιο, μέσα από τον διαγωνισμό ποιήματος και σκίτσου που διοργανώνεται από το Pikap Community και την ELECTRA social company
Μοίρασε όσο φιλί θέλεις, αντέχεις, ονειρεύεσαι, φίλα παράφορα, πολύ και ελεύθερα, με τη γλώσσα της ποίησης και του σκίτσου. The Kiss Venture: Ένα δημιουργικό παιχνίδι που βραβεύει όσους εμπνέονται από το φιλί και αποτυπώνουν τις μυριάδες εκδηλώσεις του στην παλέτα των τεχνών. Μπορεί οι αθεράπευτα πεσιμιστές της πανδημιακής εποχής να εναντιώνονται στην επικοινωνία και να προμηνύουν επίπεδους ορίζοντες δίχως σταγόνα χρώματος στο τοπίο της ανθρώπινης επαφής, υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι που φτιάχνουν μεγάλα όνειρα με στοιχειώδη υλικά, εφοδιασμένοι με στιλό, πινέλα, μελάνια και ιδέες. Το The Kiss Venture έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη για αλληλεπίδραση και σαγηνεύει καλλιτέχνες και στιχοπλόκους με την εκφραστική του τόλμη.
Ένα εικαστικό – ποιητικό πρότζεκτ γεννιέται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και εκπέμπει σήματα σε όλη την οικουμένη. Εμπνευστές του, οι ακαταπόνητα δημιουργικοί άνθρωποι του Pikap Community, σε συνεργασία με την ELECTRA social company. Στο The Kiss Venture μπορούν να συμμετέχουν πρωτοεμφανιζόμενοι ή καθιερωμένοι καλλιτέχνες οποιασδήποτε γεωγραφικής προέλευσης, καταβάλλοντας για τη συμμετοχή τους το ποσό των πέντε ευρώ. Ο διαγωνισμός διαρκεί έως τις 14 Ιουνίου και με τη λήξη της προθεσμίας οι συμμετέχοντες θα ψηφίσουν ένα ποίημα και ένα σκίτσο άλλου δημιουργού, ενώ στο τέλος της διαδικασίας, οι δύο νικητές που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα μοιραστούν ισομερώς το 60% των εσόδων της δράσης. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στην ανοιχτή για το κοινό, ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα του The Kiss Venture.
Σχεδιασμένο την περίοδο του εγκλεισμού και προορισμένο να ενθαρρύνει τη συλλογικότητα σε καιρούς αναδίπλωσης, το open call φιλοδοξεί να διαδώσει το μήνυμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε κάθε γωνιά του χάρτη, με μότο «στον αντίποδα του γκρίζου ουρανού κατακόκκινο φιλί». Λάβε μέρος, θα σου κάνει καλό. Για να δανειστούμε από την Σύλβια Πλαθ, «φίλησέ με και θα δεις πόσο σημαντική είμαι».
Πώς να συμμετάσχεις στο The Kiss Venture
1. Ο/Η κάθε ενδιαφερόμενος/η συμμετέχει με ένα ποίημα ή ένα σκίτσο.
2. Το αποστέλλει στη διοργάνωση μέχρι την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020.
3. Για τη συμμετοχή του/της καταβάλλει το ποσό των 5€.
4. Τα έργα στο σύνολό τους θα εκτεθούν στην πλατφόρμα www.thekissventure.com
5. Την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 η πλατφόρμα «ανοίγει» στο κοινό και ξεκινάει από τους συμμετέχοντες η ψηφοφορία.
6. Οι δημιουργοί ψηφίζουν 1 ποίημα και 1 σκίτσο άλλων δημιουργών.
7. Οι ψήφοι κατατίθενται με τη μορφή e-mail, το οποίο θα στείλει ο κάθε δημιουργός στη διεύθυνση thekissventure2020@gmail.com
8. Το κοινό δεν έχει πρόσβαση ούτε στη διαδικασία ούτε στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.
9. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στην πλατφόρμα www.thekissventure.com
10. Με προσωπικό e-mail μπορούν να ενημερωθούν για τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας όσοι/ες συμμετέχοντες/ουσες το επιθυμούν.
11. Με προσωπικό e-mail θα ενημερωθούν οι δημιουργοί των οποίων τα έργα συγκέντρωσαν τις περισσότερους ψήφους.
Βραβεία
Το 60% των εσόδων της δράσης θα το μοιραστούν ισομερώς o/η συγγραφέας και ο/η εικαστικός που τα έργα τους θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους.
Όροι συμμετοχής
– Ο/Η δημιουργός, εγγυάται το πρωτότυπο του έργου του/της και αναλαμβάνει κάθε ευθύνη έναντι τρίτων ως προς την πρωτοτυπία του.
– Ο/Η κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετέχει στη δράση μόνο με ένα έργο (ποίημα ή σκίτσο). Δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει δικό του έργο.
– Κάθε ποίημα αποστέλλεται στους διοργανωτές σε αρχείο word ή open office.
– Κάθε σκίτσο είναι δημιουργημένο σε λευκό χαρτί Α4, με τη χρήση αποκλειστικά μαύρου μολυβιού. Φωτογραφίζεται και αποστέλλεται στους διοργανωτές σε αρχείο jpeg (75 dpi, up to 1000 pixels).
– Σε περιπτώσεις ισοψηφίας, τα βραβεία μοιράζονται ισομερώς.
– To έργο χορηγείται με άδεια διάθεσης για ελεύθερη χρήση, αναπαραγωγή, αναδιανομή, παρουσίαση, με την προϋπόθεση να μην υπάρχει πρόθεση
εμπορικής εκμετάλλευσης εκ μέρους των διοργανωτών. Απαιτείται σε κάθε περίπτωση η αναφορά του ονόματος του δημιουργού. Οποιοδήποτε παράγωγο έργο μπορεί να διανεμηθεί μόνο με την ίδια ή παρόμοια άδεια.
Διαδικασία αποστολής
– Αποστέλλετε το έργο σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση thekissventure2020@gmail.com
– Ο τίτλος του αρχείου που επισυνάπτετε είναι ίδιος με τον τίτλο του e-mail σας και είναι της μορφής επώνυμο_όνομα_τίτλος_έργου με λατινικούς χαρακτήρες.
Παράδειγμα: zafeiropoulou_maria_kokkino_fili. Προαιρετικά και αποκλειστικά για χρήση της διοργάνωσης επισημαίνετε στο e-mail τον τόπο κατοικίας σας.
– Η διοργάνωση επιβεβαιώνει την παραλαβή του έργου και σας ενημερώνει για την κατάθεση της οικονομικής σας συμμετοχής.
– Εντός τριών (3) ημερών και με τραπεζικά έξοδα που αναλαμβάνετε εξ’ ολοκλήρου, καταθέτετε στον παρακάτω λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας:
ΙΒΑΝ GR9701108640000086400452255 / Δικαιούχος ELECTRA.
*The Kiss Venture στο Facebook
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τιτσιάνο επιστρέφει στο προσκήνιο μέσα από διεθνείς εκθέσεις και τη διαχρονική δύναμη των έργων του
Η πλάγια υπογραφή του καλλιτέχνη που έζησε για 37 μόλις χρόνια επιλέχθηκε για ελάχιστους καμβάδες
Η γκαλερί διατηρεί ένα ζωντανό εκθεσιακό πρόγραμμα, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών στο διεθνές καλλιτεχνικό πεδίο.
O εικαστικός μας μιλά για το εντυπωσιακό έργο του και τον σπουδαίο χαράκτη Λάμπρο Ορφανό
Η ανακοίνωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Πώς αποφάσισε να ανοίξει τη συλλογή της στο κοινό και τι θα δούμε στην έκθεση που οργανώνεται σε έξι ενότητες με τίτλο Marginalia
Ένα ονειρικό εικαστικό τοπίο γεμάτο χρώμα, μνήμη και κίνηση.
Με τίτλο «όλα πρέπει να αλλάξουν. Ριζοσπαστική Νοημοσύνη. Σαλονίκη 9», σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου, η 9η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης διαρκεί έως τις 5 Ιουλίου 2026
Το πρότζεκτ «Maria La Callas: Η ιταλική τέχνη των κοστουμιών της ταινίας» εγκαινιάζεται στις 27 Μαΐου
Μια ιστορική συλλογή σπουδαίων έργων της ρωσικής πρωτοπορίας (1910-1930) για τρίτη φορά στην Ελλάδα
Η «ανθρώπινη σκοτεινιά» ως πρώτη ύλη της τέχνης της Janis Rafa
Μέσα από το έργο του Ανδρέα Αγγελιδάκη, το Ελληνικό Περίπτερο μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο
100 χρόνια από τον θάνατο του Κλοντ Μονέ: Eκθέσεις και αφιερώματα σε ολόκληρο τον κόσμο
Η έκθεση «Τοπία της μνήμης - Αυτά που κράτησα» εγκαινιάζεται στις 20 Μαΐου στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Η δημοπρασία πραγματοποιείται στις 27 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Η τολμηρή περφόρμερ και εικαστικός σε μια προσωπική έκθεση με νέα και παλαιότερα έργα οκτώ στενών καλλιτεχνικών συνεργατών και φίλων της
«Σημείο Κάλλας»: Σπάνιο αρχειακό υλικό και βιντεοεγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου
Εγκαινιάζονται ταυτόχρονα στις 11 Ιουνίου
Το αφιέρωμα χωρίζεται σε έξι ενότητες που καλύπτουν ολόκληρη την καριέρα του: από την πρώιμη περίοδο στη Φλωρεντία, έως τα εμβληματικά πορτρέτα femmes fatales στο Παρίσι.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.