Εικαστικα

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στηρίζει το «Μαθαίνουμε στο Σπίτι»

Το Μουσείο μάς έχει συνηθίσει να στηρίζει την εκπαίδευση και τους μικρότερους επισκέπτες του

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φίλοι του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
Το 20% από κάθε ανανέωση ή αναβάθμιση συνδρομής Φίλων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στηρίζει το «Μαθαίνουμε στο Σπίτι», με το 20% από κάθε ανανέωση και αναβάθμιση συνδρομής Φίλων του

Στο πλαίσιο της προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού εδώ και περίπου δύο μήνες μένουμε στο σπίτι. Από τις πρώτες δομές που σταμάτησαν τη διά ζώσης λειτουργία τους ήταν τα σχολεία και γι’ αυτό το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκαινίασε το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «Μαθαίνουμε στο Σπίτι». 

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έχει «παράδοση» στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη των παιδιών. Ανά τα χρόνια έχει πραγματοποιήσει αρκετά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και δράσεις αποκλειστικά για τους μικρότερους επισκέπτες του. Παράλληλα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από το 2016 έχει ξεκινήσει έναν κύκλο κοινωνικών προγραμμάτων.  

Ήταν, λοιπόν, σχεδόν φυσικό επόμενο ότι το Μουσείο θα στήριζε με τον δικό του τρόπο το «Μαθαίνουμε στο Σπίτι». Πώς; Προσφέροντας 20% έκπτωση στην αγορά tablets για τα σχολεία με κάθε ανανέωση ή αναβάθμιση συνδρομής Φίλων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ο σκοπός του Μουσείο, με αυτή την κίνηση, είναι τριπλός: Η ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού της εκπαιδευτικής κοινότητας, η βελτίωση των υπηρεσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και η καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Το Μουσείο συνηθίζει να στηρίζει τους μικρούς του επισκέπτες © Giorgos Sfakianakis
  

Τι αναφέρει για την πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης η Εκτελεστική Διευθύντριά του, Ευγενία Χριστοδουλάκου; 

«Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κατακλύζεται από παιδιά που συρρέουν για να δουν από κοντά τις συλλογές και τις εκθέσεις μας.   

Παράλληλα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, οι εικαστικές δράσεις για οικογένειες και ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής προσφέρουν  δημιουργία, χαρά και αναπτύσσουν την ομαδικότητα.   

Ήταν, λοιπόν, σχεδόν φυσικό επόμενο ότι το Μουσείο θα στήριζε με τον δικό του τρόπο το «Μαθαίνουμε στο Σπίτι». Πώς; Προσφέροντας στην αγορά tablets για τα σχολεία το 20% από κάθε ανανέωση ή αναβάθμιση συνδρομής Φίλων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ο σκοπός του Μουσείου, με αυτή την κίνηση, είναι τριπλός: Η ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού της εκπαιδευτικής κοινότητας, η βελτίωση των υπηρεσιών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και η καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.   

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και «Μαθαίνουμε στο Σπίτι»
«Δεν είναι παρά ένα μικρό ευχαριστώ για τα τόσα χαμόγελα που γεμίζουν το μουσείο μας τόσα χρόνια» © Paris Tavitian

Ποιοι είναι οι Φίλοι του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης; 

Από το 1986 οι Φίλοι του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης υποστηρίζουν τις δραστηριότητες και τα προγράμματα του Μουσείου. 

Η συμβολή όλων – ιδιωτών, οργανισμών, εταιρειών – υπήρξε πάντα ανεκτίμητη, εξασφαλίζοντας πόρους ικανούς να χρηματοδοτήσουν νέες εκθέσεις, τη συντήρηση των μόνιμων συλλογών, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις και εργαστήρια για ενήλικες, εκδόσεις κλπ. 

Σήμερα, ο σύλλογος Φίλων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης αποτελεί σημείο συνάντησης ανθρώπων που αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό, υποστηρίζοντας έμπρακτα με την ετήσια συνδρομή τους το έργο του Μουσείου. 

Ως αναγνώριση της υποστήριξής τους, οι Φίλοι έχουν αποκλειστικά προνόμια ανάλογα με την κατηγορία συνδρομής, ενώ παράλληλα τούς δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε ξεναγήσεις, ταξίδια και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται ειδικά για αυτούς. 

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι ιδιωτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός και δεν στηρίζεται σε κρατικές επιχορηγήσεις. Στηρίζεται στις δωρεές των Φίλων του για να συνεχίσει να έχει τη δυνατότητα να παράγει έργο ως χώρος πολιτισμού ανοικτός για όλους.  

Φίλοι Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
Ποιοι είναι οι Φίλοι του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης; © Paris Tavitian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ