Εικαστικα

Ο Γιώργος Σταθόπουλος σε μια πολύχρωμη έκθεση στις Σπέτσες

Χρώματα, όνειρα και ρομαντισμός

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stathopoulos_4.jpg

Ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος παρουσιάζει έναν νέο κύκλο έργων του στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες

Χρώμα, όνειρο, ρομαντισμός. Αυτές οι τρεις λέξεις αρκούν για να περιγράψουν τα έργα του Γιώργου Σταθόπουλου που θα βρεθούν στις Σπέτσες στις 27 Ιουλίου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts.

stathopoulos_5.jpg


Ο κόσμος του ζωγράφου μοιάζει να είναι πολύχρωμος, με το ένα του ασπρόμαυρο έργο να μην καταφέρνει να «ξεφύγει» από τον κανόνα του καλλιτέχνη και μέσα του να συναντάμε ένα ροζ σύννεφο καπνού. Το αγαπημένο του φόντο, οι πόλεις, αρνούνται το γκρίζο της καθημερινότητας, ενώ μέσα σε αυτές μοιάζουν να ενώνονται διαφορετικές εποχές, με τα στοιχεία της σύγχρονης ζωής να συναντιούνται με εκείνα των βυζαντινών χρόνων και της κλασικής αρχαιότητας. Παράλληλα, όμως, τις βλέπουμε και από ψηλά, έτσι ώστε οι κεραμοσκεπές των σπιτιών και οι τρούλοι των εκκλησιών να ενωθούν άλλοτε με το γαλάζιο ουρανό της μέρας και άλλοτε με τον νυχτερινό.

Ο κόσμος του, ωστόσο, φαίνεται να είναι και γεμάτος έρωτα. Όχι μόνο χάρη στα ζευγάρια των έργων, που μας στέλνουν ένα μήνυμα συντροφικότητας, αλλά και από τις μοναχικές φιγούρες που συναντάμε μέσα σε αυτά. Οι αισθησιακές γυναίκες, που σχεδιάζει, μπορεί να μην έχουν κάποιον δίπλα τους, αλλά μοιάζουν να αναπολούν έρωτες που πέρασαν από τη ζωή τους, ή ακόμα και να περιμένουν τον αγαπημένο τους να επιστρέψει σε αυτές.

stathopoulos_2.jpg


Σκοπός του Σταθόπουλου μέσα από αυτήν του την έκθεση είναι να μεταφέρει την ψυχή μας σε έναν άλλο τόπο. Αυτός, εξάλλου, θεωρεί ότι πρέπει να είναι ο σκοπός της τέχνης στο σύνολό της. Συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει: «Θέλω η τέχνη μου να είναι προς μίμησην και όχι προς αποφυγήν. Προσπαθώ με το έργο μου να πλησιάσω την ομορφιά της ζωής, την οποία βλέπω παντού. Το ωραίον για εμένα είναι το ιδανικό».

stathopoulos_1.jpg


Περισσότερες Πληροφορίες:

Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιουλίου ως 2 Αυγούστου 2019

Ώρες λειτουργίας: 11.00 - 1.00

Ντάπια, Σπέτσες

2298072278

spetses@kapopoulosart.gr     

www.kapopoulosart.gr 

stathopoylos_6.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ