Εικαστικα

Η Ηώ Αγγελή στήνει «παγίδες» στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
io-angeli_is-it-a-trap_130x150-cm_acrylics-on-canvaszg.jpg

H Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Ηώς Αγγελή με τίτλο “Is it a trap?”. Η νέα ενότητα έργων της Ηώς Αγγελή δημιουργεί φανταστικά περιβάλλοντα. Κόσμους ανορθολογικούς και παράξενους και ταυτόχρονα οικείους και γαλήνιους που κατοικούνται από την ανθρώπινη απουσία.

io-angeli_auto-den-einai-spiti_130x150-cm_acrylics-on-canvaszg.jpg

Πισίνες και έρημες αλέες, αστικά έπιπλα και υπερβατικά κενά, ίχνη και αποτυπώματα από σκάλες, προβολείς, ανεμιστήρες, ελικόπτερα, διαθλώνται και συμπλέκονται με κομμάτια φύσης που απρόσμενα εγγράφονται στα έργα της, δημιουργώντας μια παράδοξη αιώρηση ανάμεσα στο φυσικό και το τεχνητό, το αχειροποίητο και το ανθρωπογενές. Τόποι ανορθόδοξοι, εσωτερικοί χώροι χωρίς όρια, σκοτεινά χάσματα, δάπεδα με υπερχειλίζοντα νερά, φανερώνουν και αποσιωπούν μια προειδοποίηση, μια δυνητική απειλή, εμπλέκοντας αβίαστα τον θεατή σε ερμηνείες και προσωπικές αναγνώσεις. Η ανησυχία, ακαθόριστη αλλά ισχυρή, διατρέχει τη σιωπή των τελάρων σαν ηλεκτρικό ρεύμα.

io-angeli_skating-floor_130x150-cm_acrylics-on-canvaszg.jpg

Στα έργα αυτά της Ηώς Αγγελή όλα διαλύονται και ανασυστήνονται, καθώς μετουσιώνουν τον ρεαλισμό της αναπαράστασης σε μια μαγική και απρόβλεπτη συνθήκη διακινδύνευσης, όπως επισημαίνει και ο τίτλος της έκθεσης.

“Ιs it a trap?” μοιάζει να αναρωτιέται το ελάφι στην υπόγεια διάβαση.

io-angeli_astiko-topio_130x150-cm_acrylics-on-canvaszg.jpg

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στο Guide της Athens Voice


BIO
Η ζωγραφική της Ηώς Αγγελή διερευνά τη ρευστότητα του χώρου. Η πόλη ,το σπίτι, το δωμάτιο, πάλλονται συνθέτοντας τη χώρα που κατοικεί το σώμα. Η Ηώ Αγγελή σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1981-86), συνέχισε με υποτροφία στο Royal College of Art και στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε 17 ατομικές εκθέσεις και σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2013 συνεργάζεται με την Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης
Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης

Οι Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Βασίλης Γρίβας και Ντανιέλα Σταματιάδη δούλεψαν παρέα με τους Νάσσερ Νασράλλαχ, Ρασίντ Αλ Μούλλα και Άλια Αλ Χαμάντι σε κοινό εργαστήριο

Έκθεση: Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής
Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής «ξαναζωντανεύουν»  σε μια ξεχωριστή έκθεση

Τι μας είπε ο συλλέκτης και συντηρητής Νίκος Λαμπράκης για την έκθεση που περιλαμβάνει ραδιόφωνα και συσκευές τηλεπικοινωνιών από τα χρόνια του μεσοπολέμου ως τα πιο πρόσφατα χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.