Εικαστικα

Ολ. Ντεκότ: από το Μπενάκη, σύμβουλος του Μπαλτά

Κοινή επιστολή Μπαλτά και ΥΠ.ΠΟ της Γαλλίας 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328152-678046.jpg

Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά διορίστηκε ο κ. Ολιβιέ Ντεκότ, μόλις τέσσερις μέρες μετά την αποχώρησή του από διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:

«Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο κ. Ολιβιέ Ντεκότ, ανώτερος δημόσιος λειτουργός του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, απεδέχθη την πρόταση να εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο γραφείο του υπουργού.

Ο κ. Ντεκότ θα αναλάβει να προτείνει στρατηγικούς και επιχειρησιακούς άξονες για την εθνική και διεθνή πολιτιστική πολιτική –ιδίως όσον αφορά στη σύγχρονη δημιουργία– και να μεταφέρει την εμπειρία του από την πολιτιστική βιομηχανία, τη διεθνή συνεργασία και τη διεύθυνση πολιτιστικών ιδρυμάτων στην Ιταλία και την Ελλάδα, με γνώμονα την προβολή του  ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Η απόφαση για τη συνεργασία του διακεκριμένου φιλέλληνα με το γραφείο του υπουργού Πολιτισμού αποτελεί επιθυμία τόσο του κ. Μπαλτά όσο και της υπουργού Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας κ. Audrey Azoulay, όπως διατυπώνεται σε κοινή επιστολή τους προς τον κ. Ολιβιέ Ντεκότ».

Η αμοιβή του κ. Ντεκότ δεν ανακοινώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος διανοούμενος –που κατά τον κ. Μπαλτά είναι «φιλέλληνας» και θα αναλάβει όλα αυτά τα βαρύγδουπα για τα οποία τον παρακάλεσαν οι δύο υπουργοί Πολιτισμού– είχε υπάρξει για λίγους μήνες διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου και για κάποιο καιρό διευθυντής του Μουσείου, μέχρι που κατέληξε στη συγκεκριμένη θέση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ