Smart Life

Στο Μουσείο Μπενάκη η ιστορία «ζωντανεύει» με το δίκτυο της WIND

Ένα διαφορετικό «έκθεμα» που ξανά δίνει ζωή σε χιλιάδες χρόνια πολιτισμού

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Μουσείο Μπενάκη συνεργάζεται με την WIND και το νέο δίκτυο FIBER της κάνουν τις βόλτες στο μουσείο μια ξεχωριστή εμπειρία

Η συνεργασία ανάμεσα στο Μουσείο Μπενάκη και την WIND μετατρέπει τις βόλτες στον χώρο σε μία ξεχωριστή εμπείρια, χάρη στο νέο δίκτυο FIBER.

Μένοντας στην Αθήνα, ένας λάτρης της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού, είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχει επισκεφτεί το Μουσείο Μπενάκη. Εκεί μπορεί να θαυμάσει μία σειρά από μοναδικές εκθέσεις που φιλοξενούνται εκεί κατά καιρούς και να αποδράσει έστω και λίγο από την απαιτητική καθημερινότητα. Οι βόλτες στο μουσείο πλέον γίνονται ακόμα πιο διαδραστικές, ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές με την WIND και το δίκτυο νέας γενιάς οπτικών ινών FIBER, το οποίο τρέχει σε ταχτύτητες που αγγίζουν τα 200 Mbps και ενώνει το παρελθόν με το παρόν ζωντανεύοντας χιλιάδες χρόνια πολιτισμού.

eikastiko_moyseio_mpenaki.jpg

Αυτή την περίοδο, ο επισκέπτης του Μουσείου Μπενάκη, μπορεί να περιηγηθεί ανάνεσα σε επετειακά εκθέματα και συλλογές, αφιερωμένα στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και να γνωρίσει πολύ καλύτερο τον ελληνικό πολιτισμό. Στον χώρο υπάρχει ένα ακόμα έκθεμα που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Το δίκτυο FIBER της WIND διατρέχει όλη την έκθεση και προσφέρει στον κόσμο πολύ γρήγορες ταχύτητες στη χρήση του ίντερνετ για μία μοναδική εμπειρία.

Χάρη στη WIND και στις δυνατότητες που προσφέρει η ίδια τεχνολογικά, μια επίσκεψη πλέον στο Μουσείο Μπενάκη δεν θα είναι σαν αυτές που έχεις συνηθίσει. Μετατρέπεται σε μία μοναδική ψηφιακή εμπειρία τέχνης και ιστορίας για όλους, με την χρήση εικονικών εμπειριών και παραγωγών αυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

Το Μουσείο Μπενάκη έγινε το πρώτο μουσείο με 5G στην Ελλάδα, περνώντας πλέον σε μία νέα και ανανεωμένη ψηφιακή εποχή και προωθεί το μεγάλο πολιτιστικό του έργο μέσω της WIND και τα δίκτυα νέας γενιάς της. Η συνεργάσια τους αποτελεί κάτι πρωτότυπο και καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα.

Η WIND, ως ένας ολοκληρωμένος πάροχος υπηρεσιών επικοινωνίας και τεχνολογίας, είναι αρωγός στην προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και συμβάλει σε ένα έργο που δίνει νέες δυνατότητες στο πολιτιστικό τοπίο. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η εταιρεία μετασχηματίζει ψηφιακά το πολιτιστικό τοπίο, τον τρόπο που το κοινό βιώνει την τέχνη και την ιστορία και κάνει την τεχνολογία σύμμαχο για το πολιτιστικό προϊόν της χώρας.

Από την ίδρυση του το 1929, το Μουσείο Μπενάκη αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη της Αθήνας. Σήμερα, σε συνέχεια της μακράς πορείας και παράδοσης του, έχει μετεξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και πρωτοποριακότερους μουσειακούς οργανισμούς της Ευρώπης, απαριθμώντας 7 μουσεία, 5 ενεργά αρχεία, 7 εργαστήρια συντήρησης έργων τέχνης, 120.000 εκθέματα από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα, καθώς και 200.000 τόμους στην μεγαλύτερη ελληνική μουσειακή βιβλιοθήκη.

Ενενήντα και πλέον χρόνια μετά την ίδρυση του, το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει να υλοποιεί τη φιλοσοφία του ιδρυτή του. Ο Αντώνης Μπενάκης, όσο καινοτόμος και οραματιστής κι αν υπήρξε, μάλλον δύσκολα θα φανταζόταν τον απίστευτο τρόπο που η τεχνολογία θα μπορούσε μια μέρα να συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ