Design & Αρχιτεκτονικη

Open House Athens 2023: Σχεδιάστε την αφίσα και κερδίστε υποτροφία για σπουδές Art & Design

Στείλτε τις προτάσεις σας μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Open House Athens 2023: Σχεδιάστε την αφίσα και κερδίστε υποτροφία για σπουδές Art & Design

Open House Athens 2023: Διαγωνισμός για τον σχεδιασμό της αφίσας, του t-shirt και του εντύπου προγράμματος, με έπαθλο υποτροφία ενός έτους στη Σχολή Βακαλό.

Το Open House Athens (ΟΗA) είναι μια πολιτιστική εκδήλωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με στόχο να «συστήσει» τον κόσμο της αρχιτεκτονικής στο ευρύτερο κοινό. Στα πλαίσια του Open House, διάφορα κτίρια της πόλης με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον –ιδιωτικά και δημόσια– ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, το οποίο ξεναγείται δωρεάν από καταρτισμένους εθελοντές. Η εκδήλωση πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο και διαρκεί ένα σαββατοκύριακο.

Το 10ο Open House Athens θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου 2023. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το φετινό event θα είναι ακόμα πλουσιότερο, καθώς «το πρόγραμμα, πέρα από τις καθιερωμένες ξεναγήσεις στα κτίρια, περιλαμβάνει, ακόμα, διαδρομές στην πόλη, ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής, συνεντεύξεις με διακεκριμένους αρχιτέκτονες, διαγωνισμούς και πάρτι!»

Φέτος, στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Athens 2023 και σε συνδιοργάνωση με τη Σχολή Βακαλό Art & Design, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την «οπτική ταυτότητα» της εκδήλωσης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να σχεδιάσουν την αφίσα της εκδήλωσης, το t-shirt των εθελοντών, καθώς και μια ενδεικτική σελίδα του εντύπου προγράμματος. Ο διαγωνισμός έχει θέμα «Sustainability» (Βιωσιμότητα). Τα designs της νικητήριας πρότασης θα χρησιμοποιηθούν για την επίσημη αφίσα, το μπλουζάκι των εθελοντών, καθώς και το layout του επίσημου εντύπου προγράμματος. Πέραν όμως των τιμών, ο νικητής θα λάβει πλήρη υποτροφία αξίας έως 2.200€ από τη Σχολή Βακαλό Art & Design για να παρακολουθήσει μονοετές εργαστήριο της επιλογής του, μεταξύ των «Web Comics», «Φωτογραφίας» ή «Artist Books».

Στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι φοιτητές/σπουδαστές ή απόφοιτοι σχολών όλων των τομέων του design. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστείλουν μέχρι 3 διαφορετικές προτάσεις στο info@openhouseathens.gr, με θέμα «Design the Poster», μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2023.

Για κάθε πρόταση αποστέλλετε τα παρακάτω σε ψηφιακή μορφή:

  • 2 αρχεία εικόνας με το δημιουργικό για την αφίσα (κατακόρυφο Α3, οριζόντιο 1200 x 628 pixels)
  • 1 αρχείο εικόνας με το δημιουργικό για τη στάμπα της μπλούζας (μέγιστων διαστάσεων 30 x 30 cm)
  • 1 ή περισσότερα αρχεία εικόνας για το layout του έντυπου προγράμματος
  • 1 σύντομο επεξηγηματικό κείμενο της ιδέας
  • 1  σύντομο βιογραφικό σημείωμα
  • τους Όρους Συμμετοχής υπογεγραμμένους

Μπορείτε να κατεβάσετε το λογότυπο της εκδήλωσης σε διάφορες παραλλαγές του και να τον επεξεργαστείτε ελεύθερα, από εδώ: OHA2023_versions of logo
Διαβάστε αναλυτικά τις προδιαγραφές του διαγωνισμού: Οροι συμμετοχής

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ