Design & Αρχιτεκτονικη

Biribildu

Ρόδα είναι και γυρίζει

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
57624-115388.jpg

Bingo, ο τροχός έκατσε πάνω στο αιώνιο παιδικό όνειρο, το τσίρκο, που συνάντησε το αιώνιο ελληνικό φαγητό, το σουβλάκι. Μαζί, κατασκεύασαν ένα πρωτότυπο αρχιτεκτονικό δημιούργημα με σχεδιαστικές αναφορές σε ό,τι γυρίζει γύρω από τον εαυτό του (όπως το καρουζέλ, η ρόδα και φυσικά ο γύρος…). Ενορχηστρωτής της ιδέας δεν είναι άλλος από το γνωστό αρχιτέκτονα Μηνά Κοσμίδη, ο οποίος έχει σχεδιάσει, εκτός από κατοικίες, πολλά bars, restaurants και working spaces, που εντυπωσιάζουν.

n

Αυτή τη φορά δημιούργησε μια μαγική ατμόσφαιρα με καρουζέλ, λαμπιόνια, τροχούς και πολλά ακόμη, που σίγουρα δεν περίμενες να δεις σε ένα fast food κατάστημα. Όπως το ταμείο, που δεν είναι άλλο από το… κλουβί της τίγρης, ή τα καλύμματα των φωτιστικών, που παραπέμπουν σε μικρογραφία τέντας τσίρκου. Κι αν, καθώς ακροβατείς ανάμεσα στο γύρο και τα μπιφτεκάκια, στρέψεις το βλέμμα προς τα κάτω, το δάπεδο θα σου θυμίσει πριονίδια, σαν αυτά που χρησιμοποιούν στη σκηνή του τσίρκου.

n

n

Όταν καταλήξεις, θα φας σε κάποιον από τους ασύμμετρους πάγκους ή στο festive σκηνικό έξω, το καλοκαιράκι, πάντως μην παραλείψεις να επισκεφτείς το WC που μοιάζει με τα καμαρίνια των καλλιτεχνών. Μία ακόμη πολύ ωραία δουλειά του γνωστού αρχιτέκτονα, ο οποίος έχει επιμεληθεί και το lighting και το graphic design.

n

Biribildu, Λ. Ποσειδώνος 79

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη
Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ιππότης, βαρόνος, κάτοχος του βραβείου Pritzker και καμιά 400αρια ακόμα, ο sir Norman Foster θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονας της εποχής μας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY