- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
I love Athens: Η Αθήνα την Άνοιξη
Το Πάρκο Ελευθερίας είναι σταθερό ραντεβού για τους σκεϊτάδες, ανάπαυλα για τους διαβάτες, μαλακό γρασίδι-στρώμα για να πάρεις έναν υπνάκο στα γρήγορα.

Απέναντι: Art bar Poems & Crimes, το καινούργιο μπαρ ρεστό του βιβλιοπωλείου των εκδόσεων Γαβριηλίδη κρύβει στην πίσω του μεριά ένα μυστικό: την αυλή του με τα δέντρα, το υπερυψωμένο ντεκ με τις όμορφες ντιζάιν καρέκλες, γκράφιτι από τα γύρω κτίρια. Ιδανική για ποτό και μουσική (jazz ή και ρεμπέτικο) τις ανοιξιάτικες μέρες. (Αγ. Ειρήνης 17)

Το, ομώνυμο με το πάρκο, café-resto Πάρκο Ελευθερίας έχει πάντα ησυχία, λουλούδια ανθισμένα, το Μουσείο του Ε. Βενιζέλου πίσω του αν θες να χαζέψεις, το πάρκο μπροστά του για ξάπλες.

Ήβη, ολοκαίνουργιο καφέ πάνω στη πλατεία Εξαρχείων με natural chic διακόσμηση και τραπεζάκια έξω για τις μεγάλες ανοιξιάτικες μέρες.

A for Athens Στον 6 όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου, με θέα στην Ακρόπολη και στον κόσμο της πλατείας Μοναστηρακίου.

Γιάντες Πολύχρωμο και νεανικό, με αυλή καταπράσινη, ένα εστιατόριο που μαζεύει τον κόσμο στα Εξάρχεια. Βαλτετσίου 44

Tailor Made Το καινούργιο στέκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης έχει ωραίους καφέδες και ποτά, και εξαιρετικά πρωτότυπο ντιζάιν.

Βυζαντινό Μουσείο Πανέμορφο, συχνά με ενδιαφέρουσες εκθέσεις, ίσως το μόνο σημείο στο κέντρο (Βασ. Σοφίας) που μπορεί ο Αθηναίος να πατήσει χώμα.

Καφενείο του Εθνικού Κήπου Πνιγμένο στο πράσινο, με καρεκλίτσες γαλλικής εξοχής, σερβίρει ποτό και φαγητό από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Safka Κουζίνα και ντιζάιν έξοχου σκανδιναβικού στιλ. Και πράσινος κήπος στο βάθος. Μ. Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικό

Ζάχαρη & Αλάτι Νεοκλασικό στην καρδιά των Εξαρχείων, αυλή με πρασινάδες, στο ισόγειο παριζιάνικου στιλ μπιστρό, πάνω ατμόσφαιρα Ν. Ορλεάνης και μουσικές. Βαλτετσίου 47

Κληματαριά Στην πλατεία Θεάτρου από το 1926, νοσταλγικό ταβερνάκι με βαρέλια, αληθινές πρασινάδες και ψεύτικες πεταλούδες.

Πεδίο του Άρεως Ατέλειωτα στρέμματα πρασινάδας και προτομές ηρώων, για να χαζεύεις ώρες στο ανακαινισμένο πρόσφατα από τον Αλέξανδρο Τομπάζη πάρκο.

Cinco Ολοκαίνουργιο, με εξαιρετικό ντιζάιν και έξοχη ισπανική κουζίνα, τέλεια tapas. Σκουφά 52
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλά έπιπλα, ουδέτερα χρώματα και μίνιμαλ διακόσμηση
Πιάτα, κεραμικά, δίσκοι και διακοσμητικά με σαρδέλες φέρνουν στο σπίτι τη χαλαρή, μεσογειακή αισθητική
Η οδός Κύπρου συγκεντρώνει τα περισσότερα διατηρητέα, ιστορικά και σπουδαία κτίρια της πόλης σε 350 μόλις μέτρα.
Τα έργα που έχει αναλάβει και η συνεργασία του με τον Sir Norman Foster και την ομάδα Foster + Partners
Συνεργάζεται με το Gaudí Foundation ως Official Partner της διεθνούς έκθεσης «GAUDÍ: Back to the Origins».
Luxury brands και beach clubs ράβουν το πιο κομψό καλοκαίρι
Η απάντηση θα δοθεί από όσα συμβούν στον χώρο και από όσα φύγουν από αυτόν
Δέκα χρόνια από τον θάνατό της, θυμόμαστε την πρωτοπόρο αρχιτεκτόνισσα, που μεταμόρφωσε τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τα κομψά, φουτουριστικά έργα της
Ο άνθρωπος που γέμισε τον κόσμο με χρώμα, καμπύλες και φαντασία
Μια χιουμοριστική «διάκριση» που δείχνει τις αλλεπάλληλες αποτυχίες της αρχιτεκτονικής στις βρετανικές πόλεις
Από τα καλοκαίρια της μικρής Τζάκι Μπουβιέ μέχρι τον Τομ Φορντ
Μπαμπού, φυτά και φυσικό φως μπορούν να κάνουν το μπάνιο σου να θυμίζει resort του Μπαλί
Ξεχάστε τα άκρα του μίνιμαλ και του μάξιμαλ. Ο μιντιμαλισμός είναι η νέα προσέγγιση στην εσωτερική διακόσμηση που συνδυάζει ισορροπία, λειτουργικότητα και προσωπικό στιλ.
Ο αρχιτέκτονας μιλά για την Αθήνα που αλλάζει
Το ξενοδοχείο 28 δωματίων που σχεδίασε ο Φίλιπ Σταρκ στο Cap Ferret, το κομψό και διακριτικό καταφύγιο των εύπορων και διάσημων Γάλλων, αποτελεί μια όαση ηρεμίας που ατενίζει τον Ατλαντικό.
Συγγνώμη, ποιος μένει εδώ τελικά;
Στην κατηγορία «Generative, Algorithmic, Parametric and AI-Assisted Design»
Το πρόγραμμα Blue-Green Tops επιχειρεί να μετατρέψει τα δώματα της πόλης σε μπλε-πράσινες στέγες που διαχειρίζονται το νερό και μειώνουν τη θερμοκρασία
Το στιλ διακόσμησης που βρίσκει ομορφιά στις ατέλειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.