Design & Αρχιτεκτονικη

I love Athens: Η Αθήνα την Άνοιξη

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 24
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328283-678422.jpg
Τάκης Σπυρόπουλος

Το Πάρκο Ελευθερίας είναι σταθερό ραντεβού για τους σκεϊτάδες, ανάπαυλα για τους διαβάτες, μαλακό γρασίδι-στρώμα για να πάρεις έναν υπνάκο στα γρήγορα. 

Απέναντι: Art bar Poems & Crimes, το καινούργιο μπαρ ρεστό του βιβλιοπωλείου των εκδόσεων Γαβριηλίδη κρύβει στην πίσω του μεριά ένα μυστικό: την αυλή του με τα δέντρα, το υπερυψωμένο ντεκ με τις όμορφες ντιζάιν καρέκλες, γκράφιτι από τα γύρω κτίρια. Ιδανική για ποτό και μουσική (jazz ή και ρεμπέτικο) τις ανοιξιάτικες μέρες. (Αγ. Ειρήνης 17) 

Το, ομώνυμο με το πάρκο, café-resto Πάρκο Ελευθερίας έχει πάντα ησυχία, λουλούδια ανθισμένα, το Μουσείο του Ε. Βενιζέλου πίσω του αν θες να χαζέψεις, το πάρκο μπροστά του για ξάπλες.

Ήβη, ολοκαίνουργιο καφέ πάνω στη πλατεία Εξαρχείων με natural chic διακόσμηση και τραπεζάκια έξω για τις μεγάλες ανοιξιάτικες μέρες.


A for Athens Στον 6 όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου, με θέα στην Ακρόπολη και στον κόσμο της πλατείας Μοναστηρακίου.

Γιάντες Πολύχρωμο και νεανικό, με αυλή  καταπράσινη, ένα εστιατόριο που μαζεύει τον κόσμο στα Εξάρχεια. Βαλτετσίου 44

Tailor Made Το καινούργιο στέκι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης έχει ωραίους καφέδες και ποτά, και εξαιρετικά πρωτότυπο ντιζάιν.

Βυζαντινό Μουσείο Πανέμορφο, συχνά με ενδιαφέρουσες εκθέσεις, ίσως το μόνο σημείο στο κέντρο (Βασ. Σοφίας) που μπορεί ο Αθηναίος να πατήσει χώμα.

Καφενείο του Εθνικού Κήπου Πνιγμένο στο πράσινο, με καρεκλίτσες γαλλικής εξοχής, σερβίρει ποτό και φαγητό από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Safka Κουζίνα και ντιζάιν έξοχου σκανδιναβικού στιλ. Και πράσινος κήπος στο βάθος.  Μ. Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικό

Ζάχαρη & Αλάτι Νεοκλασικό στην καρδιά των Εξαρχείων, αυλή με πρασινάδες, στο ισόγειο παριζιάνικου στιλ μπιστρό, πάνω ατμόσφαιρα Ν. Ορλεάνης και μουσικές. Βαλτετσίου 47

Κληματαριά Στην πλατεία Θεάτρου από το 1926, νοσταλγικό ταβερνάκι με βαρέλια, αληθινές πρασινάδες και ψεύτικες πεταλούδες.

Πεδίο του Άρεως Ατέλειωτα στρέμματα πρασινάδας και προτομές ηρώων, για να χαζεύεις ώρες στο ανακαινισμένο πρόσφατα από τον Αλέξανδρο Τομπάζη πάρκο.

Cinco Ολοκαίνουργιο, με εξαιρετικό ντιζάιν και έξοχη ισπανική κουζίνα, τέλεια tapas. Σκουφά 52

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ