- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του «Ολύμπια»
Ο πολυσχιδής λυρικός καλλιτέχνης ορίστηκε και διευθυντής των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων
Τάσης Χριστογιαννόπουλος: Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ολύμπια - Ο πολυσχιδής λυρικός καλλιτέχνης ορίστηκε και διευθυντής των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων ανακοινώνει ότι, με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο πολυσχιδής λυρικός καλλιτέχνης με τη διεθνή αναγνώριση Τάσης Χριστογιαννόπουλος ορίζεται καλλιτεχνικός διευθυντής του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», καθώς και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων για την καλλιτεχνική περίοδο 2024 -2025.
Ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος αναφέρει: «Με τιμά ιδιαιτέρως η πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Δούκα και αποδέχομαι με χαρά και συγκίνηση την μεγάλη πρόκληση της ανάληψης της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του ιστορικού θεάτρου Ολύμπια και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου.
Είμαι ευτυχής που το Θέατρο Ολύμπια μετά τις μέρες δόξας που έζησε με την Εθνική Λυρική Σκηνή για πολλές δεκαετίες, ξαναβρίσκει τη θέση του στην Αθηναϊκή ζωή και θα αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο έλξης όχι μόνο για τους μουσικόφιλους Αθηναίους, αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης μας. Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων θα έχουν ως βασικές προτεραιότητες την ενεργή και αμφίδρομη συμμετοχή των δημοτών, το ουσιαστικό άνοιγμα στην πόλη και τις γειτονιές της, καθώς και την υψηλή ποιότητα του καλλιτεχνικού έργου».
Λίγα λόγια για τον Τάση Χριστογιαννόπουλο
Ο βαρύτονος Τάσης Χριστoγιαννόπουλος, γεννήθηκε στον Πειραιά. Από το 1989 πρωταγωνιστεί σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς επίσης στα σημαντικότερα θέατρα παγκοσμίως, όπως, μεταξύ άλλων, σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Αμερική, Αυστρία, Ελβετία, Ουγγαρία κτλ.
Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα όπως Ο κουρέας της Σεβίλλης, Μάκβεθ, Ντον Τζοβάννι, Ντον Κάρλος, Τραβιάτα, Ο μαγικός αυλός, Ευγένιος Ονιέγκιν, Φάουστ, Άμλετ, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Φάλσταφ, Ο τροβαδούρος, Σιμόν Μποκκανέγκρα, Βότσεκ.
Εκτός από ηχογραφήσεις οπερατικών έργων (Ταμερλάνος, Τραβιάτα, Φάλσταφ, Περσέας, Φαίδρα, Βέρθερος κ.ά.) και τραγούδια Γάλλων συνθετών (Σαιν-Σανς, Νταβίντ, Αν, Γκουνό, Γκοντάρ κ.ά.), έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες συνθέτες και ηχογραφήσει έργα τους (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαμαγκάκη, Κουρουπού, Κυπουργού, Ξυδάκη, Μικρούτσικου, Μαρκόπουλου κ.ά.). Παράλληλα συνθέτει μουσική. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε Ελλάδα και
εξωτερικό. Τιμήθηκε από τη γαλλική Ακαδημία Δίσκου με τον “Χρυσό Ορφέα” ως «Καλύτερος ερμηνευτής γαλλικών τραγουδιών».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο που δεν μιλάει για τις γυναίκες αλλά τις δίνει χώρο να μιλήσουν μόνες τους
Η σκηνοθέτρια μας μιλάει για την πορεία της, τη νέα της ταινία «Maysoon» και την ηθοποιό Σαμπρίνα Αμάλι, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Τα κορυφαία μουσικά trend της χρονιάς, όπως αναδείχθηκαν από τους χρήστες της πλατφόρμας
Ποια είναι τα τρία νέα στοιχεία που εντάσσονται σε αυτό
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 19:30
Ιστορική υποψηφιότητα για τον ηθοποιό με το «The Secret Agent»
Η Λένα Μποζάκη, η Μαγδαληνή Σπίνου και η Νίκη Σερέτη πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση με έντονη σωματικότητα στο Bios
Γυρίσματα στην Ελλάδα από τη Central Athens Film Productions
Το ΕΛΙΒΙΠ και η ΣΤΑ.ΣΥ γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με πρωταγωνιστή το βιβλίο - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε τις σκέψεις του για την ΑΙ
Δύο παραστάσεις μονόπρακτων έργων του και μια ημερίδα στο ΕΚΠΑ για έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου
Η ελευθερία είναι ευάλωτη. Ζει μόνο εκεί όπου οι πολίτες μπορούν να αμφισβητούν, να κρίνουν, να διορθώνουν. Και πεθαίνει όταν κάποιος αποφασίζει ότι «ξέρει καλύτερα για όλους».
ἥβη. Ακμαία ηλικία, νεότητα, νεανική δύναμη, σφριγηλότητα, ακμή, νιάτα, ομορφιά, κάλλος
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Από τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα μέχρι απλούς κατοίκους, ένα βιβλίο-ταξίδι σε 201 ιστορίες. Ο Χρήστος Πιπίνης, «ψυχή» της ομάδας, μάς είπε περισσότερα
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Φήμες για πιθανή συνεργασία στο soundtrack της νέας ταινίας
Η αγαπημένη ηθοποιός σκηνοθετεί ένα ελληνικό μιούζικαλ και εξερευνά την πολυπλοκότητα του έρωτα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.