- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μια ξεχωριστή γλυπτοθήκη στο Forest Park Τρικάλων
Έργα τέχνης από σπασμένους κορμούς δέντρων κοσμούν τον καταπράσινο χώρο
Ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης Τρικάλων Γιώργος Ζιώγας μιλά στην ATHENS VOICE για το Forest Park Τρικάλων και την ιδέα των ξύλινων γλυπτών
Μια πρωτότυπη ιδέα υλοποιείται τον τελευταίο καιρό στο καταπράσινο Forest Park στα Τρίκαλα. Πρόκειται για την δημιουργία εντυπωσιακών ξύλινων γλυπτών από κορμούς δέντρων οι οποίοι καταστράφηκαν σε παλαιότερη κακοκαιρία. Οι βόλτες στο ξεχωριστό αυτό χώρο αποκτούν ένα ακόμα ιδιαίτερο νόημα αφού εκτός από την φυσική ομορφιά κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και ιδιαίτερα έργα τέχνης γεμάτα έμπνευση και φαντασία.
Πρόκειται για γλυπτά που δημιούργησε με πολύ μεράκι, και αγάπη ο υπάλληλος του κήπου κ. Κωνσταντίνος Βότσιος, μέσα στο Forest Park, σε έναν χώρο αναψυχής και χαλάρωσης που δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς να απολαύσουν το καταπράσινο περιβάλλον. Μάλιστα οι επισκέπτες εκφράζουν τον θαυμασμό τους, μόλις αντικρύσουν τα ξυλόγλυπτα, τα οποία εναρμονίζονται απόλυτα με την φύση αφού αναπαριστούν πανέμορφα ζώα και πουλιά.
Ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης Τρικάλων κ.Γιώργος Ζιώγας αναφερόμενος στο Forest Park και στην ιδέα των ξύλινων γλυπτών τόνισε στην ATHENS VOICE: «Το νέο Forest Park είναι ο πρώην ζωολογικός κήπος που σταδιακά η Αστική Ανάπτυξη ανέλαβε να τον μετατρέψει σε πάρκο τοπικής Πανίδας και Χλωρίδας. Στόχος μας είναι να αποτελεί όχι μόνο έναν χώρο αναψυχής αλλά έναν χώρο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα υλοποιώντας διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Η ιδέα των ξύλινων γλυπτών σε κορμούς δέντρων μου ήρθε όταν πριν ένα χρόνο περίπου μετά από μια θεομηνία αντικρίσαμε στο πάρκο σπασμένους κορμούς δέντρων αποτέλεσμα θυελλωδών ανέμων. Έτσι αξιοποιήσαμε τους σπασμένους κορμούς δίνοντας μια άλλη προοπτική και έναν άλλον χαρακτήρα στο πάρκο μας. Αποτελούν σημείο αναφοράς πλέον κυρίως για τα μικρά παιδιά και όχι μόνο. Την υλοποίηση της ιδέας ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Βότσιος, υπάλληλος της Αστικής Ανάπτυξης, ο οποίος έχει διδαχθεί την τέχνη της ξυλογλυπτικής. Μέχρι και σήμερα στον χώρο υπάρχουν γλυπτά παπαγάλου, μπούφου, τρυποκάριδου και χελώνας ενώ σύντομα θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση τριών νέων γλυπτών». Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Βότσιος, ο άνθρωπος που φιλοτέχνησε αυτά τα ξεχωριστά ξυλόγλυπτα μιλώντας στην ΑTHENS VOICE για την υλοποίηση της ιδέας, σημείωσε: «Το περιβάλλον εργασίας , οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με την Διοίκηση και τους συναδέλφους μου είναι αυτά που με εμπνέουν για να δώσω ζωή και μορφή σε ένα κομμάτι ξύλου που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγε σίγουρα σε καυσόξυλα. Νιώθω ότι βάζω και εγώ το λιθαράκι μου για την εξέλιξη του Δήμου Τρικκαίων και αυτό είναι που με κάνει χαρούμενο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνεται η πρώτη μαύρη ηθοποιός με δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία μιούζικαλ/κωμωδίας
Ο ηγέτης των Rolling Stones σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό φιλμ που αρχικά έμεινε εκτός διανομής
Από τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα μέχρι απλούς κατοίκους, ένα βιβλίο — ταξίδι σε 201 ιστορίες. Ο Χρήστος Πιπίνης, «ψυχή» της ομάδας, μάς είπε περισσότερα
Frankenstein, Γκράντε, Ερίβο και «Adolescence» κλέβουν την παράσταση
Φήμες για πιθανή συνεργασία στο soundtrack της νέας ταινίας
Η αγαπημένη ηθοποιός σκηνοθετεί ένα ελληνικό μιούζικαλ και εξερευνά την πολυπλοκότητα του έρωτα.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός του Ανόρα τοποθετείται
Η 91χρονη θρυλική ηθοποιός μιλά για την επιδείνωση της όρασης και της μνήμης της
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 19:30
Επιστημονική συνάντηση στο ΕΚΠΑ (9/12) και μαρτυρίες στο Γαλλικό Ινστιτούτο (16/12) για το ιστορικό ταξίδι του 1945
Τα δεκατέσσερα κείμενα του βιβλίου αναφέρονται στις πολιτικές, στρατιωτικές και διπλωματικές εξελίξεις που διαμόρφωσαν το νεοελληνικό κράτος και την νεοελληνική κοινωνία
Προάγγελος των Όσκαρ τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Λος Άντζελες
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Μιλήσαμε με την πρωταγωνίστρια της παράστασης «Είσαι μουσική» στο Nous-Creative Space
Η πρωτότυπη ταινία διαφέρει σε κάποια στοιχεία από την Ειδική Έκδοση του 1997
Οι ηγέτες της νορβηγικής black metal σκηνής για ένα μοναδικό show στην Αθήνα, στο Floyd Live Music Venue
Τα πιο χαρακτηριστικά έργα από τις δύο πιο πρόσφατες εκθέσεις του στη χώρα μας, όπου εντοπίσαμε στοιχεία «ελληνικότητας».
Με την παράσταση αυτή ολοκληρώνεται η τριλογία «Μια Σπουδή Πάνω στην Γυναικότητα» της Χριστίνας Κυριαζίδη
Ο Θωμάς Μοσχόπουλος πραγματεύεται τα θέματα της εξουσίας και του ανταγωνισμού, σε ένα κείμενο που συνομιλεί ανοιχτά με τον Μπέκετ, τόσο σε επίπεδο γραφής όσο και περιεχομένου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.