Πολιτισμος

Επιλογές 505

Στο στόμα του λύκου. Να πεθάνει, να πεθάνει!

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 505
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81580-182543.jpg

Στο στόμα του λύκου. Να πεθάνει, να πεθάνει!

Μια πρόσκληση από το Σπίτι της Κύπρου προς επιμελητές σε Κύπρο και Ελλάδα με τον γενικό τίτλο «Ο σύγχρονος πολιτισμός σε κρίση» είχε ως αποτέλεσμα τη συγκεκριμένη έκθεση σε επιμέλεια των Χρυσάνθη Κουμιανάκη και Κοσμά Νικολάου. Γράφουν οι επιμελητές: «Στην Ιταλία, για να ευχηθούν καλή τύχη, σου φωνάζουν πως είσαι στο στόμα του λύκου και εσύ πρέπει να ανταπαντήσεις, να φωνάξεις: “να πεθάνει, να πεθάνει”! ... Ένας λύκος που σε έχει στα δόντια του και κινεί τον τροχό του σύμπαντος, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη και προκαλώντας την αντίδραση». 20/11-9/1, Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α , Σύνταγμα, 210 3734934. Η A.V. είναι χορηγός επικοινωνίας.


20 χρόνια Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

image

Ένας αναπάντεχος διάλογος ανάμεσα σε παιδιά και ενήλικες ξεδιπλώνεται σε μια έκθεση, όπου 20 δισδιάστατα και τρισδιάστατα έργα παιδιών από τις πολύτιμες συλλογές του Μουσείου παρουσιάζονται και συνομιλούν εφάμιλλα με 20 έργα σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε μια έκθεση αφιερωμένη στα 20 χρόνια του Μουσείου. Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού. Ως 13/12, Ianos, Σταδίου 24.


Gzhel

image

Εξήντα ταλαντούχοι χορευτές από το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ, με περίπου 800 αυθεντικά κοστούμια θα ζωντανέψουν σπάνιους θησαυρούς της πλούσιας ρωσικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης. Ο χορογράφος τους Ζαχάρωφ δημιούργησε ειδικά για τη βραδιά μια χορογραφία πάνω στο συρτάκι από την ταινία «Ζορμπάς». 30/11, 16.00 & 20.00, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 210 7282000.


Γυναικο-κρατία

image

Σε μια πόλη με 200 θεατρικούς θιάσους έχει νόημα να υπάρχουν ερασιτεχνικές ομάδες; Οι «Βικτωριανοί» ιδρύθηκαν πέρσι τον Σεπτέμβρη και τους αγάπησε πολύ η βασίλισσα Βικτωρία και η πλατεία Βικτωρίας. Φέτος ανεβάζουν την κωμωδία του Δημητρίου Βυζαντίου «Γυναικοκρατία» με θάρρος και κέφι. Θάρρος γιατί χρειάζεται απέναντι σε ένα κείμενο τόσο ειρωνικό για τις γυναίκες, και κέφι γιατί το θέατρο το προσφέρει άφθονο σε όποιον το προσεγγίζει. Σκην.: Αθηνά Κεφαλά. Παίζουν: Άννα Δαμιανίδη, Χριστίνα Διβάνη, Γιώργος Κακούρος, Βάσω Καποσίζη, Αθηνά Καραφίνα, Κική Κοντογεώργου, Κώστας Κυριακάκης, Μαρία Λαγγουρέλη. Από 22/11, τεϊοποτείο «Στροφές», Χάμιλτον 7, (στ. Αγγελοπούλου/ μετρό Βικτώρια) για 4 Σάββατα. Μετά θα παρουσιαστεί και σε άλλα σημεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ