Πολιτισμος

Αιμιλιανός Σταματάκης: Αντικαθιστά Άρη Σερβετάλη στον «Ρινόκερο»

Η επίσημη ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρης Σερβετάλης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο Αιμιλιανός Σταματάκης αντικαθιστά τον ηθοποιό στην παράσταση «Ρινόκερος»
Άρης Σερβετάλης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο Αιμιλιανός Σταματάκης αντικαθιστά τον ηθοποιό στην παράσταση «Ρινόκερος» © NDP

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης είναι ο αντικαταστάτης του Άρη Σερβετάλη στη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος» στο θέατρο «Κιβωτός».

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης παίρνει τη θέση του Άρη Σερβετάλη στη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος». Όπως έγινε γνωστό με επίσημη ανακοίνωση, οι παραστάσεις ξεκινούν και πάλι την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα 24ωρα είχε ανακοινωθεί ότι θα αντικατασταθεί ο Σερβετάλης και θα συνεχιστεί ο «Ρινόκερος».

Οι αντιδράσεις του θεατρικού κόσμου κατά του Σερβετάλη ήταν έντονες για την απόφαση του γνωστού ηθοποιού να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος».

Μιλώντας για τον Σερβετάλη η Φαίη Κοκκινοπούλου είχε ασκήσει σφοδρή κριτική. «Ήταν ο μοναδικός ανεμβολίαστος μεταξύ των 20 ανθρώπων που εργαζόταν στην παράσταση και η παραγωγή του είχε προτείνει να συνεχιστούν οι παραστάσεις ως τις αρχές Ιανουαρίου, με τη δέσμευση να πληρώσει κανονικά όλους τους ηθοποιούς μέχρι τη λήξη της σεζόν αλλά ο καλοπληρωμένος ηθοποιός αρνήθηκε και πάλι».

Στην πρώτη του απάντηση μετά τον σάλο ο Άρης Σερβετάλης είχε πει μεταξύ άλλων: «Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα». Και είχε προσθέσει: «Αδυνατώ να μετέχω σε ένα "πιστοποιημένο" ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας».

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης είναι ο ηθοποιός που αντικαθιστά τον Άρη Σερβετάλη στη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος»
Ο Αιμιλιανός Σταματάκης είναι ο ηθοποιός που αντικαθιστά τον Άρη Σερβετάλη στη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος» © NDP

Ανάμεσα στους ανθρώπους του θεάτρου που εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος» ήταν η Ξένια Καλογεροπούλου και η Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία ξεκαθάρισε ότι ο ηθοποιός στέλνει λάθος μήνυμα εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Κ. Ρουγγέρη για Σερβετάλη: Ένας τόσο καταξιωμένος άνθρωπος περνάει λάθος μήνυμα | 25/11/21 | ΕΡΤ

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης είναι ο αντικαταστάτης του Άρη Σερβετάλη στην παράσταση «Ρινόκερος» - Η ανακοίνωση

«Η ομάδα του "Ρινόκερου" και ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας με πίστη στη αξία της θεατρικής πράξης ανασυντάσσονται και με την αγάπη του θεατρόφιλου κοινού σε λίγες μέρες ο "Ρινόκερος" μας θα ανέβει και πάλι στη σκηνή με την σύμπραξη του αγαπημένου μας ηθοποιού Αιμιλιανού Σταματάκη που έχει την χαρά και την τόλμη να αναμετρηθεί με τον ρόλο του Μπερανζέ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση για τον αντικαταστάτη του Άρη Σερβετάλη.

Αιμιλιανός Σταματάκης και Άρης Σερβετάλης
Αιμιλιανός Σταματάκης και Άρης Σερβετάλης © NDP

Και προστίθεται: «Οι πρόβες έχουν ήδη αρχίσει. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας μας και τον ευχαριστούμε. Οι παραστάσεις του "Ρινόκερου" θα επαναληφθούν από τις 16 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Κιβωτός». Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε πει για τον Άρη Σερβετάλη ότι «η βλακεία σκοτώνει».

Ποιος είναι ο Αιμιλιανός Σταματάκης - Η συνύπαρξη με τον Άρη Σερβετάλη στην τραγωδία «Ορέστης»

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Ο ηθοποιός ξεκίνησε τις σπουδές του στο τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στη συνέχεια μπήκε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών.

Ο θεατρικός ηθοποιός έχει αρκετές παραστάσεις στο ενεργητικό του, με πρώτη και σημαντικότερη το μιούζικαλ του Νίκου Καρβέλα «Οι καμπάνες του Edelweiss», όπου συμπρωταγωνιστούσε με την Άννα Βίσση.

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης με τον Άρη Σερβετάλη στην τραγωδία «Ορέστης» στην Επίδαυρο
Ο Αιμιλιανός Σταματάκης με τον Άρη Σερβετάλη στην τραγωδία «Ορέστης» στην Επίδαυρο © NDP

Ακολούθησε το μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar» στο Θέατρο Ακροπόλ, η «Evita» και η «Ειρήνη». Ο Αιμιλιανός Σταματάκης ήταν μαζί με τον Άρη Σερβετάλη στην τραγωδία «Ορέστης», η οποία έκανε περιοδεία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021. 

Σημειώνεται ότι ανάμεσα σε εκείνους που στήριξαν Σερβετάλη ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος, την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε: «Από τι να τον προστατέψω;».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ