- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Η ΜΚΟ ΙΕΚΕΜ και οι αντιδράσεις
Πώς δημιουργούνται προβλήματα σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
Η εκμίσθωση στον χώρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού από εταιρεία παραγωγής δημιουργεί προβλήματα στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη διεξαγωγή του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου λόγω της εκμίσθωσης στον χώρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην εταιρεία παραγωγής Μουσικών και Θεατρικών παραστάσεων «Wise Life Activities». Μάλιστα, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το οποίο γειτνιάζει με τον χώρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, έχει ήδη προβεί σε καταγγελίες για την παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής του προγράμματός του και των διεθνών φήμης παραστάσεών του.
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με μακρά ιστορία στον χώρο του πολιτισμού και της διατήρησης της ελληνικής παράδοσης και μνήμης, έχει προκαλέσει ερωτήματα με την απόφασή του να υπενοικιάζει τους χώρους του σε εταιρείες που με τη δραστηριότητά τους, δεν επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων και λοιπών θεαμάτων.
Ειδικότερα, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με κρατική επιχορήγηση δημιούργησε τη μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΜΚΟ) με την ονομασία «Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΙΕΚΕΜ)», της οποίας ο σκοπός της σύστασής της δεν είναι άμεσα αντιληπτός, καθώς δεν υπάρχει δημόσιο και εύκολα προσβάσιμο υλικό που να δικαιολογεί τη δραστηριότητά της.
Η εν λόγω μη κερδοσκοπική εταιρεία φαίνεται να υπεκμισθώνει τον χώρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην εταιρεία παραγωγής Μουσικών και Θεατρικών παραστάσεων «Wise Life Activities», η οποία διαφημίζεται με την ονομασία «Lunar Space» και οι παραστάσεις- event της αφορούν stand up comedies, drive in cinema και μουσικά shows που δεν συμβάλλουν άμεσα στην ένταξη και εκπαίδευση των προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία, όπως δηλώνει η ταυτότητα της ΙΕΚΕΜ.
Ως εκ τούτου, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επιτρέπει την άμεση σύνδεσή του με δραστηριότητες που δημιουργούν πρόβλημα στον περιβάλλοντα χώρο με την εκκωφαντική ένταση του ήχου, τη λειτουργία εκδηλώσεων χωρίς τις απαραίτητες άδειες από την Πυροσβεστική Αρχή και τον Δήμο και κυρίως πώς μπορεί να δικαιολογήσει τη σύνδεση μίας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας όπως είναι το ΙΕΚΕΜ με μία εταιρεία που έχει καθαρά εμπορική δραστηριότητα και δεν έχει καμία συσχέτιση με τον σκοπό ίδρυσής της.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την επίσημη απάντηση του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, έπειτα από αίτημα ενόχλησης των δραστηριοτήτων της Wise Life Activities στον χώρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, δεν έχει λάβει αίτημα και ως εκ τούτου δεν έχει δώσει άδεια έγκρισης λειτουργίας εγκατάστασης διοργανώσεων μουσικών συναυλιών, drive in cinema, stand up comedies κλπ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή την πρώτη της έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο «Από τις σκοποβολές στην ελευθερία» στο ΜΟΜus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άλεξ Μυλωνά, θυμόμαστε στιγμές από τη συναρπαστική ζωή της
Η πολυβραβευμένη φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο και φωτογραφίζει γυναίκες μας εξηγεί τι την παρακινεί να τις αναζητά στα τέσσερα σημεία του πλανήτη.
Ο 70χρονος ρόκερ μιλά ανοιχτά για την εξάρτηση και τις ακραίες επιλογές που έκανε για να ξεφύγει από τα ναρκωτικά
Από την «Αχόρταγη σκιά» του Μαριάνο Πενσότι μέχρι τον «Σωσμένο» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη
Ξεχωρίζουμε τη συνάντηση της Χάρις Αλεξίου με τις Rainbow Mermaids στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Ποιες εταιρείες παραγωγής κυριαρχούν στην βιομηχανία του θεάματος
Η viral «τραγουδο-ηθοποιός» μιλάει για τη διαδρομή της, τη σχέση της με τη μουσική και τις λέξεις αλλά και για τα «Πυροτεχνήματα»
Οι πολλές εκδοχές ενός από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της γοτθικής λογοτεχνίας
Πίνακες, γιγαντοοθόνες, VR γυαλιά. H διαδραστική έκθεση του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στο Ολυμπιακό κέντρο Γουδί, τα είχε όλα
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης συναντά τη Λένα Κιτσοπούλου στην πολύκροτη διασκευή του «Σωσμένου» και μιλάει στην Athens Voice για το θέατρο, το σινεμά και τη ζωή του
Ένα πενθήμερο ταξίδι γεμάτο τέχνη και συναίσθημα
Η Μπερλινάλε στο μάτι του κυκλώνα
Πολιτική, Ιστορία, σινεφίλ ιστορίες αλλά και Ζιλιέτ Μπινός στη διοργάνωση, που περιλαμβάνει ένα χορταστικό μενού 252 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους
Το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Στρογγυλή και η ρωμαϊκή ύπαιθρος στην Ήπειρο
Mια χώρα υπό δικτατορία κι ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο γύρω του
Η μεγάλη γιορτή της μουσικής ξεκινά στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου
Μια προσωπική μαρτυρία για την ιστορία, το πολιτικό σύστημα και τις προκλήσεις του Λιβάνου από τον πρώην Πρέσβη της Ε.Ε.
Ο σολίστας Κίριλ Γκερσταϊν συμπράττει με την Chamber Orchestra of Europe σε δυο μοναδικές συναυλίες
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue» που εγκαινιάζεται στις 20 Μαρτίου
Ο σπουδαίος φωτογράφος μιλάει στην Athens Voice για το σύνολο του έργου του, αρνούμενος τον χαρακτηρισμό του «πολεμικού φωτορεπόρτερ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.