Πολιτισμος

Παραιτήθηκε με αιχμές το ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα από απαίτηση της Μενδώνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης © EUROKINISSI / AVATON / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Την παραίτηση του υπέβαλλε έπειτα από απαίτηση Μενδώνη, το Δ.Σ. του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Γεμάτη αιχμές η επιστολή των μελών.

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με αιχμές προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Δ.Σ. προς την Υπουργό Πολιτισμού: «Ύστερα από επτά μήνες απραξίας και άρνησης επικοινωνίας, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε χθες τις παραιτήσεις μας. Ως μέλη του απερχόμενου ΔΣ, έχοντας εργαστεί συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια με στόχο την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΜΜΘ, έχοντας παρουσιάσει δημόσια τον θετικό απολογισμό μας το προηγούμενο καλοκαίρι και έχοντας εξαντλήσει έκτοτε κάθε δυνατότητα εξόδου από το πρόσφατο τέλμα, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας με την ελπίδα η συνέχεια να είναι αντάξια του Μεγάρου Μουσικής που παραδίδουμε: ένα Μέγαρο  ανοιχτό, εξωστρεφές, καλλιτεχνικά ανήσυχο, κοινωνικά ευαίσθητο και παρόν στη δημόσια σφαίρα, με όχημα πάντα την τέχνη και τον πολιτισμό».

Η τριετής θητεία του 10μελούς Δ.Σ του ΟΜΜΘ έληγε τυπικά τον Ιανουάριο του 2022 (είχε ανανεωθεί προ έτους).

Σε πρόσφατη ενημέρωσή τους τα μέλη του Δ.Σ (στη διάρκεια συνέντευξης τύπου προ 20ημέρου για την ανακοίνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος) είχαν κοινοποιήσει δημόσια την πρόθεσή τους «να εξετάσουν κάθε δυνατή ενέργεια, ακόμη και αυτήν της σύσσωμης παραίτησης του ΔΣ, προκειμένου να δρομολογηθεί επιτέλους μία υπεύθυνη λύση των σωρευμένων προβλημάτων».

Η ηγεσία του υπουργείου ζήτησε χθες τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ του ΟΜΜΘ – οργανισμού που παραμένει και καλλιτεχνικά ακέφαλος λόγω του προβλήματος που ανέκυψε με την πρόσληψη της καλλιτεχνικής διευθύντριας κ.Ζωής Ζενιώδη- η ανάληψη των καθηκόντων της οποίας βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα. (Η εξάμηνη διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουλίου - τέσσερις μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές - με την υπογραφή σύμβασης εργασίας μεταξύ ΟΜΜΘ και της κ. Ζενιώδη. Οι όροι της προκήρυξης για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Μέγαρο εγκρίθηκαν με υπουργική απόφαση της τότε υπουργού πολιτισμού κ. Μ.Ζορμπά, τον Ιανουάριο του 2019, αλλά στο κείμενο της υπουργικής απόφασης δεν υπήρξε αναφορά σε εγκριτική απόφαση της επιτροπής της ΠΥΣ- Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου- που θα της επιτρέψει να αμείβεται).

Τα παραιτηθέντα μέλη του Δ.Σ του ΟΜΜΘ είναι: Νικήτας Μυλόπουλος, Πρόεδρος, Σάσα Λαδά Αντιπρόεδρος, Ιωάννα Ναούμ Γραμματέας, Ρόλλυ Γκατένιο Ταμίας, Κωνσταντίνος Βόμβολος, μέλος, Ίντα Μασαράνο μέλος, Ιουλία Πιπινιά μέλος, Δάφνη Τραγάκη μέλος, Συραγώ Τσιάρα μέλος, Κωνσταντίνος Χάρδας μέλος. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ