Πολιτισμος

True Romance: Έρχεται στην Αθήνα

Δείτε πρώτοι το επίσημο trailer της έκθεσης φωτογραφίας του Ν. Ράκκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55303-111569.jpg

O φωτογράφος Νίκος Ράκκας παρουσιάζει στο Ρομάντσο τη νέα του ενότητα φωτογραφιών με τίτλο «True Romance».

O φωτογράφος χρησιμοποιεί ως μοντέλα φιγούρες Playmobil από την μεγάλη συλλογή του, στην κανονική τους διάσταση ως κοινούς ανθρώπους σε μία καθημερινή και φυσική ρουτίνα. Σε αυτά τα μικρό-σενάρια συναντιούνται ταυτόχρονα δύο κόσμοι. Η καθημερινότητα που κρύβει αυθόρμητες καταστάσεις και το παιχνίδι με τα στερεότυπα και τις ειδυλλιακές στιγμές. Οι πλαστικές φιγούρες παίρνουν ζωή και αποκτούν συναισθήματα. Ως αληθινά ρομαντικοί ζούνε δίπλα μας στις πόλεις ή σε όμορφες θάλασσες.

Ονειρικό, ποιητικό και παιχνιδιάρικο το Playmobil project ξεκίνησε πριν 9 χρόνια και έχει αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς και θετικές αναφορές από τον διεθνή Τύπο, όπως The Guardian, The Indepentent, Μetro London, Trentland καθώς και από πολλά τοπικά έντυπα. Είναι η πρώτη προσωπική έκθεση του Νίκου Ρακκά στην Αθήνα μετά από ατομικές παρουσιάσεις της δουλειάς του σε Λονδίνο, Ρώμη, Θεσσαλονίκη και πρόσφατα στην Πάρο.

Νίκος Ράκκας Ο Νίκος Ράκκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ως φωτογράφος έχει εργαστεί σε διάφορα έντυπα και θεατρικές παραστάσεις. Έχει παρουσιάσει τις προσωπικές εκθέσεις “Daydreamer” στο Λονδίνο, “We hate it when our friends become successful” και “Common People (Like You)” στη Θεσσαλονίκη και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ σε Αθήνα, Ρώμη, Λεμεσό, Θεσσαλονίκη.

Έχει διακριθεί στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, συμμετέχοντας στην ομαδική έκθεση στο Παρίσι. Έχει βραβευτεί με το 1ο βραβείο σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας όπως Athens Voice κ.α.

Οι ταινίες του “Common People (Like You)” και “Fan Club” με πρωταγωνιστές τις αγαπημένες του φιγούρες Playmobil, πήραν το 1ο βραβείο στο Shoot It Festival για δύο συνεχόμενες χρονιές.

Πέμπτη 12 έως Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας: 11.00 - 23.00 καθημερινά

Opening party Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 21.00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ