- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ανήμερα των Χριστουγέννων, ο δημοφιλής ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Θεόδωρος Δημήτριεφ.
Ο Δημήτριεφ ξεκίνησε από το μουσικό θέατρο τo 1955-58 τραγουδώντας στις επιθεωρήσεις των θεάτρων «Βέμπο» και «Αλίκη», καθώς και στα κοσμικά κέντρα «Αστέρια» (Γλυφάδας) και «Μπλε Αλεπού» (οδού Τροίας).
Το 1959 προσελήφθη για τις ανάγκες της τριλογίας του Αισχύλου «Ορέστεια» (σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη) στο Εθνικό Θέατρο και έκτοτε έπαιζε σε αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, κυρίως ως κορυφαίος του χορού, λόγω της βαθειάς και ιδιαίτερης φωνής του.
Η τελευταία εμφάνιση στο Εθνικό Θέατρο ήταν το 2003/2004 στον «Άμλετ» ως φάντασμα (σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη).

Φωτό: αρχείο Εθνικού Θεάτρου
Έπαιξε (ως Δημητρίου) το 1961 στην ταινία «Άτλας» (σκηνοθεσία: Ρότζερ Κόρμαν) και το 1962 τον Αγαμέμνονα στην ταινία «Ηλέκτρα» (σενάριο, σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη).
Το 1964 τραγούδησε (σε α' εκτέλεση στο Θέατρο Κοτοπούλη «ΡΕΞ») στο ορατόριο «Άξιον εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και το 1968 στο ορατόριο «Αθανάσιος Διάκος» του Γιάννη Νούσια, που ηχογραφήθηκε αργότερα από το ΕΙΡ (1971/72). To 1984 τραγούδησε στην «Ελληνική ραψωδία» του Σώτου Βασιλειάδη (α' εκτέλεση) με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού στο «ΠΑΛΛΑΣ» (26.3.1984).
Φωτό: αρχείο Εθνικού Θεάτρου
Επίσης είχε συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ραδιοφωνικές εκπομπές, μεταγλωττίσεις, χορωδίες και άλλες μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Από αριστερά: Θεόδωρος Δημήτριεφ, Οδυσσέας Ελύτης, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Κατράκης & Γρηγόρης Μπιθικώτσης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Γερμανοί metallers μιλάνε στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επιστροφή τους στο Release Athens 2026
Όταν ο ανθρώπινος πόνος και η οδύνη μεταμορφώνονται σε εκδίκηση
Με βίντεο στο instagram ανακοίνωσε το τέλος εμφανίσεων στο Nox και προσωρινή αποχή για ξεκούραση
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο στο Θέατρο Δάσους και θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο στην Επίδαυρο
Η πολυμεσική έκθεση «Athens A.M. Extended» εγκαινιάζει τον νέο χώρο METACOSMOΙ
Ο Ντέιβ Μαστέιν «τιμά» ένα κλασικό τραγούδι με τη δική του υπογραφή
Το έργο που δεσπόζει στον τοίχο της Εθνικής Βιβλιοθήκης έχει τίτλο «Πρόσεξε τη στιγμή που η περηφάνια γίνεται περιφρόνηση»
«Το S.A.G.A.P.O. ήταν ένα κομμάτι της εποχής του», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Η βιογραφική ταινία σπάει ταμεία παγκοσμίως - Κατακόρυφη αύξηση στο streaming επιτυχιών του «βασιλιά της ποπ»
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου
Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς
Η συνεργασία με τον θρυλικό Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς
Δύο μήνες μετά τη μεγάλη του νίκη για το «Sinners, ο ηθοποιός παραδέχεται πως δεν έχει βρει ακόμη την κατάλληλη θέση
Η διεθνής κινηματογραφική παραγωγή της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη θα διαγωνιστεί στην ενότητα «Ένα Κάποιο Βλέμμα»
Η ζωή του σαν σκηνή – τώρα στη «Τζένη Τζένη» του Νίκου Καραθάνου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μια αναμέτρηση με την κλασική ταινία της Φίνος Φιλμ
Η ερμηνεύτρια και συνθέτρια μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Το φιλοσοφείν «παράγει» πολιτικά όντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.