- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τον Φεβρουάριο του 2017 θα παραδοθεί το ΚΠΙΣΝ στο ελληνικό δημόσιο
Πότε θα ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Τον Φεβρουάριο του 2017 αναμένεται η παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής 66ης συνεδρίασης της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το Κέντρο Πολιτισμού.
Στην παρούσα φάση η κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή του έργου προχωρά σε αποκατάσταση κατασκευαστικών ζητημάτων που εκκρεμούν. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει η πρόσκληση για την πιστοποίηση ολοκλήρωσης του έργου από το Ελληνικό Δημόσιο. Μετά την πιστοποίηση, που υπολογίζεται τον Δεκέμβριο, θα οριστεί επιτροπή για την παραλαβή της μετοχής της Α.Ε. προκειμένου να ολοκληρωθεί η παράδοση του έργου. Η παράδοση του έργου θα αποτελέσει και το ορόσημο για να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις νέες εγκαταστάσεις (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017).
Σχετικά με τη φάση μετεγκατάστασης και λειτουργίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, επισήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα κατατεθεί στην Βουλή ο νόμος για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης, τον οποίο επεξεργάζεται ομάδα εργασίας στο υπουργείο. Επίσης, το υπουργείο επεξεργάζεται τις οικονομικές ανάγκες της Βιβλιοθήκης για την περίοδο 2018 - 2020.
Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης, υπογράμμισε ότι ο οργανισμός θα επιχειρήσει την ώρα που θα μετακομίζει να παράγει και καλλιτεχνικό έργο, ώστε να μην πάψει η δραστηριότητά του.
Την σημερινή συνεδρίαση απασχόλησε ευρέως το θέμα της προσβασιμότητας στο Κέντρο Πολιτισμού και αποφασίστηκε να γίνει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την οποία θα οργανώσει το γραφείο πρωθυπουργού για να γίνει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας μόνιμης λύσης, όπως επισημάνθηκε. Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Ιωάννης Σκουμπούρης, παρουσίασε τρεις εναλλακτικές λύσεις τροποποίησης υπαρχουσών γραμμών για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό το επόμενο διάστημα.
Εξάλλου, μέσα στον Οκτώβριο θα αρχίσουν και πάλι οι εγγραφές μελών στο πρόγραμμα φίλων και υποστηρικτών του Κέντρου Πολιτισμού, που από εδώ και στο εξής θα πληρώνουν συνδρομή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Μία συζήτηση για τη σύγχρονη ελληνική παραγωγή και τον ρόλο της ΑΙ
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Μετά τον πόλεμο με τον γιο της
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Οι κριτικές από την Αυστραλία μιλάνε ήδη για μία από τις καλύτερες περιόδους του γκρουπ
Μια θρυλική πορεία 60 και πλέον ετών στην αρχιτεκτονική, που συνεχίζει να εξελίσσεται σήμερα στο γραφείο Vikelas Architects με τον γιο του, Αλέξη Βικέλα
Η 79χρονη σταρ κυκλοφορεί νέο dance τραγούδι χρησιμοποιώντας AI
Ποιες χώρες δίνουν «μάχη» για την πρωτιά
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Ειδώλια και ένα θαυμάσιο μαρμάρινο ανάγλυφο ανάμεσά τους
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Ιστορική διάκριση για τη διάσημη τραγουδοποιό - Πλαισιώνει κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας μουσικής
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Μια βράβευση για τα «συμβολικά ταξίδια του στα αρχέτυπα του ανθρώπου»
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Από τον «Ιβανόφ» του Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά έως «Το ψέμα του μυαλού» του Σέπαρντ, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.