- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιλογές 339
Ένα επιθετικό πουλί (χαρακτήρας του Μαξ Ερνστ) στοιχειώνει τα νέα έργα του Τάταρη
∆ΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΤΑΡΗΣ
Ένα επιθετικό πουλί (χαρακτήρας του Μαξ Ερνστ) στοιχειώνει τα νέα έργα του Τάταρη – κυριευµένα από την αίσθηση της κλειστοφοβίας. Τα µελάνια σε χαρτί (χαρακτηριστική τεχνική του καλλιτέχνη) παρουσιάζονται µέσα σε µια εγκατάσταση σαν περίφρακτος χώρος υπερ-τονίζοντας το σταθερό προβληµατισµό του: την άβυσσο της ανθρώπινης φύσης.
31/3-14/5, K Art, Σίνα 54, 211 4013.877

UWE HENNEKEN
Ερειπωµένα σπίτια και κλόουν θλιµµένοι. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Γερµανός εικαστικός δείχνει την ερήµωση µε εκτυφλωτικά χρώµατα. Και µια έκπληξη: τα έργα του συνδιαλέγονται µε αυτά του David Tibet, από το συγκρότηµα Current 93.
24/3 – 30/4, The Breeder, Ιάσωνος 45, 210 3317527

COVER UP
Τρεις νέοι χορογράφοι, οι Μανταφούνης, Mazliah, Zarhy, λένε: «Ο χορός είναι αισθήσεις αλλά και οι λέξεις είναι σηµαντικές – πρέπει και να επικοινωνήσεις». Παράσταση - ευκαιρία για όσους θέλουν να έχουν µια εικόνα του σύγχρονου χορού.
23-26/3, Στέγη Γραµµάτων & Τεχνών, 210 9005.800

ΚΙΒΩΤΟΣ & ΑΘΗΝΑ X4
Με τις ιδέες των νέων αρχιτεκτόνων µπαίνει το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς στην άνοιξη. Στις 28/3 παρουσιάζονται η ελληνική συµµετοχή στη 12η ∆ιεθνή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας και τα αποτελέσµατα του διαγωνισµού «Αθήνα Χ4».
Έως 22/5, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου

ΠΑΟΛΑ ΠΑΛΑΒΙ∆Η & ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Σαν να αντικρίζεις τη ∆ευτέρα Παρουσία σε ποπ εκδοχή. Η συνεργασία δύο νέων εικαστικών απέδωσε πληθωρικά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής µε θέµα µια προφητική απεικόνιση της ζωής.
Ως 29/4, Q Box, Αρµοδίου 10, 211 1199.991-2
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Ιστορίες του Λος Άντζελες... στην Ακρόπολη

«Όλες οι µητροπόλεις του κόσµου µοιάζουν σα να είναι φτιαγµένες για να χάνονται οι άνθρωποι. Όµως µια πόλη χωρίς µνήµη είναι σαν προκάτ σκηνικό ταινίας». ∆ευτέρα βράδυ και από τη γυάλινη τζαµαρία στη σκηνή του θεάτρου Κινητήρας βλέπουµε τα δέντρα µιας εσωτερικής αυλής στην Πλάκα, ενώ σε πρώτο πλάνο οι ηθοποιοί ζωντανεύουν τη «Γυναίκα του Γκόργκι». Το έργο της Έλενας Πέγκα µε σκηνικό το «σκονισµένο» Λος Άντζελες του µέλλοντος ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία της ίδιας, µετά την επιτυχία που σηµείωσε στη Νέα Υόρκη. Στοιχεία µαγικού ρεαλισµού, µοντέρνα και ατµοσφαιρική σκηνοθεσία, ωραίο νυχτερινό soundtrack και µια εξαιρετική Βιολέττα Γύρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο συνθέτουν το παζλ αυτής της παράστασης που θυµίζει έντονα ταινία του David Lynch. Παίζουν ακόµα: Χ. Καψούλη, Τ. Πυργιέρης, ∆. Νικολαΐδης Γ. Παναγόπουλος. Έως 18/4 , Ερεχθείου 22, 210 9248.328.
∆ΕΣ ΤΟ
Το 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηµατογράφου από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Μια γεύση από όσα θα δούµε 31/3 - 8/4: την «ανάδοχο» του φεστιβάλ Άννα Μουγκλαλίς να παρουσιάζει 4 αγαπηµένες ταινίες της και το νέο φιλµ που πρωταγωνιστεί, φετινές γαλλικές ταινίες παρουσία των συντελεστών τους, αναδροµή στις ταινίες του Κλοντ Σαµπρόλ κ.ά.
Attikon Cinemax Class, Apollon Cinemax Class, Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου, 210 3398.600
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την κυκλοφορία του video clip του
Το μυθιστόρημα, «Όσα ξέρω για σένα» του Eric Chacour (μετάφραση Στέλα Ζουμπουλάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 19 Μαρτίου
«Η ταινία λειτουργεί ως ένα επίκαιρο σχόλιο για την κινηματογραφική αίθουσα μέσα από την κινηματογραφική αίθουσα» όπως λένε οι δημιουργοί της, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και Γιάννης Χλεμπάκος
Ο δημοφιλής ηθοποιός μιλά για τον ρόλο του στη νέα παράσταση της Νεφέλης Μαϊστράλη, τον παραλογισμό, την αποκτήνωση και την επιρροή των social media
Η μεγάλη αναδρομική έκθεση «Μια γραμμή κύμα» αποκαλύπτει τον ποιητικό κόσμο του ζωγράφου
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου μας διηγήθηκε τις απίθανες ιστορίες από τον κόσμο των σταρ
Τα βιβλιοπωλεία δεν είναι εκεί για να πουλάνε — απλώς — βιβλία
Μην πιστεύετε διάφορα άρθρα που ανακοινώνουν τον θάνατο του βιβλίου, υπερβάλλουν και μας τρομοκρατούν τζάμπα και βερεσέ εμάς τους βιβλιόφιλους
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Από τον «Μισάνθρωπο» στο Φιλίπ μέχρι τον «Αγαμέμνονα» στο Μαβίλη και την «Αλεξάνδρεια» στο Παλλάς
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Από το μεγάλο αφιέρωμα στον Στίβεν Αντωνάκος και τη μεγάλη έκθεση «Είσαι ό,τι φοράς» στο Μουσείο Μπενάκη μέχρι την ατομική έκθεση του Μιχάλη Κιούση στην Γκαλερί Άλμα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Ταξίδι στον πόνο, τον έρωτα και τη δημιουργικότητά της μέσα από μια βιωματική έκθεση
Μέχρι πότε θα πραγματοποιείται το πρόγραμμα - Δείτε αναλυτικά
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.