- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Επιλογές 339
Ένα επιθετικό πουλί (χαρακτήρας του Μαξ Ερνστ) στοιχειώνει τα νέα έργα του Τάταρη
∆ΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΤΑΡΗΣ
Ένα επιθετικό πουλί (χαρακτήρας του Μαξ Ερνστ) στοιχειώνει τα νέα έργα του Τάταρη – κυριευµένα από την αίσθηση της κλειστοφοβίας. Τα µελάνια σε χαρτί (χαρακτηριστική τεχνική του καλλιτέχνη) παρουσιάζονται µέσα σε µια εγκατάσταση σαν περίφρακτος χώρος υπερ-τονίζοντας το σταθερό προβληµατισµό του: την άβυσσο της ανθρώπινης φύσης.
31/3-14/5, K Art, Σίνα 54, 211 4013.877

UWE HENNEKEN
Ερειπωµένα σπίτια και κλόουν θλιµµένοι. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Γερµανός εικαστικός δείχνει την ερήµωση µε εκτυφλωτικά χρώµατα. Και µια έκπληξη: τα έργα του συνδιαλέγονται µε αυτά του David Tibet, από το συγκρότηµα Current 93.
24/3 – 30/4, The Breeder, Ιάσωνος 45, 210 3317527

COVER UP
Τρεις νέοι χορογράφοι, οι Μανταφούνης, Mazliah, Zarhy, λένε: «Ο χορός είναι αισθήσεις αλλά και οι λέξεις είναι σηµαντικές – πρέπει και να επικοινωνήσεις». Παράσταση - ευκαιρία για όσους θέλουν να έχουν µια εικόνα του σύγχρονου χορού.
23-26/3, Στέγη Γραµµάτων & Τεχνών, 210 9005.800

ΚΙΒΩΤΟΣ & ΑΘΗΝΑ X4
Με τις ιδέες των νέων αρχιτεκτόνων µπαίνει το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς στην άνοιξη. Στις 28/3 παρουσιάζονται η ελληνική συµµετοχή στη 12η ∆ιεθνή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας και τα αποτελέσµατα του διαγωνισµού «Αθήνα Χ4».
Έως 22/5, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου

ΠΑΟΛΑ ΠΑΛΑΒΙ∆Η & ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Σαν να αντικρίζεις τη ∆ευτέρα Παρουσία σε ποπ εκδοχή. Η συνεργασία δύο νέων εικαστικών απέδωσε πληθωρικά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής µε θέµα µια προφητική απεικόνιση της ζωής.
Ως 29/4, Q Box, Αρµοδίου 10, 211 1199.991-2
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Ιστορίες του Λος Άντζελες... στην Ακρόπολη

«Όλες οι µητροπόλεις του κόσµου µοιάζουν σα να είναι φτιαγµένες για να χάνονται οι άνθρωποι. Όµως µια πόλη χωρίς µνήµη είναι σαν προκάτ σκηνικό ταινίας». ∆ευτέρα βράδυ και από τη γυάλινη τζαµαρία στη σκηνή του θεάτρου Κινητήρας βλέπουµε τα δέντρα µιας εσωτερικής αυλής στην Πλάκα, ενώ σε πρώτο πλάνο οι ηθοποιοί ζωντανεύουν τη «Γυναίκα του Γκόργκι». Το έργο της Έλενας Πέγκα µε σκηνικό το «σκονισµένο» Λος Άντζελες του µέλλοντος ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία της ίδιας, µετά την επιτυχία που σηµείωσε στη Νέα Υόρκη. Στοιχεία µαγικού ρεαλισµού, µοντέρνα και ατµοσφαιρική σκηνοθεσία, ωραίο νυχτερινό soundtrack και µια εξαιρετική Βιολέττα Γύρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο συνθέτουν το παζλ αυτής της παράστασης που θυµίζει έντονα ταινία του David Lynch. Παίζουν ακόµα: Χ. Καψούλη, Τ. Πυργιέρης, ∆. Νικολαΐδης Γ. Παναγόπουλος. Έως 18/4 , Ερεχθείου 22, 210 9248.328.
∆ΕΣ ΤΟ
Το 12ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηµατογράφου από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Μια γεύση από όσα θα δούµε 31/3 - 8/4: την «ανάδοχο» του φεστιβάλ Άννα Μουγκλαλίς να παρουσιάζει 4 αγαπηµένες ταινίες της και το νέο φιλµ που πρωταγωνιστεί, φετινές γαλλικές ταινίες παρουσία των συντελεστών τους, αναδροµή στις ταινίες του Κλοντ Σαµπρόλ κ.ά.
Attikon Cinemax Class, Apollon Cinemax Class, Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου, 210 3398.600
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις υποψηφιότητες περιλαμβάνεται και το συγκρότημα Pulp
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Μιλήσαμε με την εικαστικό με αφορμή τη νέα της έκθεση στην Γκαλερί Contemporary Athens
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Από την «Εκπομπή» του 1968 έως το κύκνειο άσμα του με τη «Σκόνη του Χρόνου»
Στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε ευρωπαϊκές χώρες, με διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε στάση
Ο αντιστάρ µεταµορφώνεται ξανά πρωταγωνιστώντας στη µυθική «Λόλα», που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου στο Παλλάς
Το έργο του Μπέρνσταϊν, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Βολταίρου, ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας
Οι σέκτες, οι αιρέσεις, οι απόκρυφες ομάδες ασκούν πάντα μια γοητεία στην ανθρώπινη φύση. Είναι το μυστήριο πίσω από την κλειστή πόρτα. Το απαγορευμένο.
Ο γνωστός εικαστικός μας μίλησε για τη ζωή του, με αφορμή τη νέα ατομική έκθεσή του «Οροπέδια»
Ένα βιβλίο που μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει μάθηση
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Κουμεντάκης και ο Θεόδωρος Κουρεντζής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη παραγωγή με 50 περφόρμερ επί σκηνής
Ο μαέστρος μιλάει για την πολιτική σάτιρα του Βολταίρου και τη μουσική ιδιοφυΐα του Μπέρνστάιν, με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του έργου στο ελληνικό κοινό
Αριθμεί μέχρι σήμερα 164 στοιχεία
35 φωτογραφίες από ski weddings που μας κάνουν να χαμογελάμε
Με τη συμμετοχή πάνω από 25 διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, μεταφραστών/τριών, πανεπιστημιακών και ειδικών ερευνητών/τριών από 5 χώρες
Δύο θρύλοι του heavy metal βάζουν φωτιά στο συναυλιακό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.