Πολιτικη & Οικονομια

Η Τουρκία απειλεί ξανά την Ελλάδα: «Δείξαμε πολλή υπομονή, ίσως οδηγηθούμε σε σοβαρότατη κρίση»

Η αναφορά στο Κυπριακό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκικά πολεμικά πλοία στο Αιγαίο
Τουρκικά πολεμικά πλοία στο Αιγαίο © EPA

Νεές απειλές στην Ελλάδα από την Τουρκία. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για «σοβαρότατη κρίση».

Η Τουρκία κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την ένταση, εξαπολύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει «σοβαρότατη κρίση».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πορτογαλίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φαρούκ Καϊμάτσι αναφέρθηκε στο Κυπριακό, κάνοντας λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις».

Όπως είπε, οι αξιώσεις αυτές «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ σε ομηρία». Και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να σταματήσει, έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση».

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για τα ελληνοτουρκικά, επισημαίνοντας ότι η άρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει σε αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών βάσει των όσων προβλέπονται στις συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού, οδηγεί την Τουρκία να ανοίξει «θέμα κυριαρχίας».

Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά - Το νέο μήνυμα στην Τουρκία που έστειλε από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Νωρίτερα, αναφερόμενος στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε νέο μήνυμα από το 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Κάθε ρητορικό, επιθετικό τους βήμα μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και ξεκαθάρισε: «Εμείς ζούμε στην πραγματικότητα και ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και τη λογική τους. Αλλά δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και το παράλογο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ