Πολιτικη & Οικονομια

Πάρτι τέλος για τον Μπόρις Τζόνσον;

Συνεχίζονται οι φωνές για παραίτηση ακόμα και εντός των Συντηρητικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάλος στη Βρετανία με «πάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown © EPA/ ANDY RAIN   «Πηγή: https://www.athensvoice.gr/world/738305-salos-me-stelehi-toy-tzonson-na-miloyn-gia-parti-en-meso-lockdown»
Σάλος στη Βρετανία με «πάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown © EPA/ ANDY RAIN

Κατηγορούμενος για μία ακόμη γιορτή εν μέσω lockdown, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η αποκάλυψη το βράδυ της Δευτέρας από το τηλεοπτικό δίκτυο ITV του περιεχομένου ενός mail που στάλθηκε σε περίπου εκατό άτομα από τον επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού, του Μάρτιν Ρέινολντς, για ένα πάρτι το οποίο οργανώθηκε στις 20 Μαΐου στους κήπους της Ντάουνιγκ Στριτσυνεχίζει να προκαλεί τεράστια προβλήματα στον Μπόρις Τζόνσον

«Φέρτε τα ποτά σας... ας επωφεληθούμε από τον καλό καιρό», παρακινούσε ο αποστολέας. Περί τα τριάντα άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον βρετανικό Τύπο, ανάμεσά τους, ο πρωθυπουργός και η μνηστή του Κάρι, η οποία στο μεταξύ έγινε πρωθυπουργική σύζυγος. Εκείνη τη χρονική περίοδο, μόνο δύο άτομα μπορούσαν να συναντηθούν σε εξωτερικό χώρο.

Αντιμέτωπος με σειρά αποκαλύψεων στο τέλος του περασμένου έτους για τα πάρτι που οργανώθηκαν στους κύκλους της εξουσίας με περιφρόνηση των υγειονομικών περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καθόρισαν την ζωή των υπολοίπων, κοινών, ανθρώπων, ο Μπόρις Τζόνσον θα κληθεί σήμερα να απαντήσει αν ήταν παρών στη γιορτή που οργανώθηκε στις 20 Μαΐου 2020, όπως αποκαλύπτουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Η επιβίωσή του κρέμεται από μία κλωστή αυτή τη στιγμή», είπε ανώτερος βουλευτής των Συντηρητικών, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας της κατάστασης.

«Νομίζω ότι πρέπει να φύγει», είπε χθες η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άντζελα Ρέινερ σε ένα τηλεοπτικό κλιπ. «Έχει χάσει την εμπιστοσύνη του βρετανικού κοινού με τα ψέματά του, τον δόλο του και την παραβίαση των δικών του κανόνων».

Δύο χρόνια μετά την ιστορική εκλογική του νίκη, ο Μπόρις Τζόνσον βλέπει τη δημοφιλία του να καταρρέει τους τελευταίους μήνες, αφού αντιστάθηκε σε σειρά κρίσεων. Εκτός των πάρτι, η υπόληψή του κηλιδώθηκε από τις υποψίες ότι είπε ψέματα για τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης της πρωθυπουργικής κατοικίας, για την ανάθεση συμβολαίων σε φίλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας ή τις κατηγορίες για εύνοια προς τους γενναιόδωρους χορηγούς του Συντηρητικού Κόμματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ