Πολιτικη & Οικονομια

Η μακρά σχέση του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ με τους...οδοντίατρους

«Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Οδοντιατρικό Κίνημα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΣΟΚ ΟΔΟΝΤΙΆΤΡΟΙ
Ο Κώστας Λαλιώτης και ο Δημήτρης Ρέππας © EPA Pool

Ο Μιχάλης Κατρίνης, ο νέος επικεφαλής της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ συνεχίζει μια μακρά παράδοση στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχουν περάσει τις πύλες της οδοντιατρικής.

Από τον Κώστα Λαλιώτη στον Μιχάλη Κατρίνη και από τον Στέφανο Μανίκα στον Δημήτρη Ρέππα. Η τοποθέτηση του οδοντιάτρου στο επάγγελμα Μιχάλη Κατρίνη στην θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, έφερε στις μνήμες τα ουκ ολίγα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν περάσει από την οδοντιατρική σχολή στο κοινοβούλιο. 

Ο γνωστότερος εξ' αυτών είναι ασφαλώς ο Κώστας Λαλιώτης ο οποίος ήταν κορυφαίο στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων Γραμματέας του Κόμματος και Υπουργός Υποδομών. 

Μια εικοσαετία πίσω όποτε το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβερνητικό κόμμα, κυριολεκτικά παντού υπήρχε ένας οδοντίατρος αφού πέραν του Κώστα Λαλιώτη, στενός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ήταν ο Μιχάλης Νεονάκης ενώ στην Κεντρική Επιτροπή υπήρχαν ακόμα πέντε ακόμα στελέχη με την ίδια ιδιότητα (Θάνος Δημήτρης, Λούσκος Παναγιώτης, Μανίκας Στέφανος, Ρέππας Δημήτρης, Σμυρλής Χρήστος).

Παράλληλα, ο εκλιπών Στέφανος Μανίκας μαζί με τους Δημήτρη Ρέππα και Κώστα Λαλιώτη πέραν της συνύπαρξης τους στα Υπουργικά έδρανα υπήρξαν και στενοί φίλοι, έχοντας συστήσει ένα άτυπο «δίκτυο». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημήτρης Ρέππας ήταν υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο κ. Στέφανος Μανίκας  υπουργός Επικρατείας.

Άλλα γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με την ίδια ιδιότητα ήταν ο Γιώργος Ντόλιος ο οποίος από το Δεκέμβρη του 2009 έως τον Ιούνιο του 2011 διατέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009 και ο Δημήτρης Κοσσυβάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ