Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Ανδρουλάκης: Να διατηρηθεί η ενότητα της παράταξης

Σε εξέλιξη συζητήσεις για το ντιμπέιτ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Νίκος Ανδρουλάκης: Να διατηρηθεί η ενότητα, να γίνει το ΚΙΝΑΛ ο φορέας που θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ©Εurokinissi

Την παραίνεση διατήρησης της ενότητας της παράταξης απηύθυνε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

Την παραίνεση διατήρησης της ενότητας της παράταξης και μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, παρακαταθήκη -όπως τόνισε- της Φώφης Γεννηματά, «και να μη ζήσουμε φαινόμενα όπως το 2017 που κάποιοι στην πορεία δεν έμειναν κοντά μας», απηύθυνε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, στη χθεσινοβραδινή πολιτική ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Ανδρουλάκης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαχείριση της πανδημίας, την οικονομία και ειδικότερα τη διαχείριση των επιδοτήσεων της ΕΕ στην Ελλάδα, ύψους 70 δισ. ευρώ,. μέσω των ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, τη δημόσια υγεία και παιδεία, τα εθνικά θέματα και την αντιμετώπιση της στάσης της Τουρκίας, εξαιτίας της οποίας όπως εκτίμησε η γείτονα έχει απωλέσει την ευρωπαϊκή της προοπτική, την κλιματική αλλαγή και το ρόλο της Πολιτικής Προστασίας.

«Δεν υπάρχει όραμα, υπάρχει μόνο διαχείριση», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού καταλαβαίνει τα λάθη, αλλά η κυβέρνηση δεν φθείρεται λόγω του φόβου επιστροφής του κ. Τσίπρα. Προσδιορίζοντας το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως είναι να ξαναγίνει ο φορέας που θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα ως η κύρια έκφραση των προοδευτικών δημοκρατών, μία δύναμη ρεαλισμού, συνέπειας και ευθύνης, δίνοντας έτσι μία εναλλακτική στους πολίτες.

 Αναφερόμενος στο τι μπορεί να κάνει η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι χρειάζεται ένα άλλο κόμμα διευκρινίζοντας ότι δεν συνιστούν θέμα τα σύμβολα και το ΠΑΣΟΚ. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Έλληνες δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ γιατί έφτασαν σε κοινωνικά αδιέξοδα, οικονομική κρίση, αλαζονικές συμπεριφορές.

«Δεν φταίνε τα σύμβολα. Εγώ λέω να κρατήσουμε τα σύμβολα αλλά ν' αλλάξουμε συμπεριφορά», είπε ενώ σκιαγραφώντας τις απαιτούμενες αλλαγές τις προσδιόρισε στις εξής: υιοθέτηση νέου πολιτικού ήθους με θητείες που δεν είναι μακροχρόνιες ώστε να δοθεί προοπτική σε όλη τη νέα γενιά, καθορισμός των πολιτικών της παράταξης στα μεγάλα εθνικά θέματα από τη βάση «σ' ένα πλαίσιο ορθού λόγου χωρίς λαϊκισμούς».

Το νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη θα κρατήσει τα καλά της ιστορίας του ως "κόρη οφθαλμού" και θα πετάξει ότι πλήγωσε τον ελληνικό λαό, θα βρει ανθρώπους υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας που θα τους πιστέψουν οι πολίτες, θα είναι ένα θεσμικό κόμμα που «θα σέβεται τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, μακριά από πελατειακές συμπεριφορές, να προσφέρουμε κάτι καινούριο που θ' αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού και να το ξαναγκαλιάσει και ο ελληνικός λαός και να το κάνει πρωταγωνιστή του…Έχουμε δυνατότητες, αρκεί να το πιστέψουμε, να φτιάξουμε το κόμμα μας, να βρούμε νέο ανθρώπινο δυναμικό, να ενωθούμε όλες οι γενιές, ν' αφήσουμε παλιούς διαχωρισμούς που μας πλήγωσαν, εσωκομματικές ανοησίες και να δούμε τα θετικά της ιστορίας μας», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ντιμπέιτ στο ΚΙΝΑΛ -Τι λέει η επιστολή της ΕΡΤ

Προσπάθειες εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης, για την διεξαγωγή ενός ή περισσότερων τηλεμαχιών μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καταβάλλουν τα επιτελεία τους, αν και η πλευρά Παπανδρέου επιμένει στη δική της πρόταση για τρία θεματικά debates με την χρήση του διαδικτύου στον πρώτο γύρο.

Οι πέντε από τους έξι υποψήφιους (οι κ.κ Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Χρηστίδης, Γερουλάνος, Καστανίδης) φαίνεται ότι συμφωνούν στο γενικό πλαίσιο διεξαγωγής του debate κατά το πρότυπο του 2017: δηλαδή με σύντομες απαντήσεις σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες και μία ελεύθερη ερώτηση στο τέλος από τον έναν υποψήφιο στον άλλο, όπως έγινε κατά την προηγούμενη εσωκομματική τηλεμαχία στην ΕΡΤ. Τα επιτελεία των πέντε υποψηφίων δεν έχουν απορρίψει δε την πρόταση για τηλεμαχίες και σε ιδιωτικά κανάλια που έχουν υποβάλει το σχετικό αίτημα.


“Προς υποψηφίους προέδρους του ΚΙΝ.ΑΛ.

Κύριοι,

Το έντονο ενδιαφέρον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την εν εξελίξει διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ είναι και δεδομένο και αυτονόητο. Η ΕΡΤ το προηγούμενο διάστημα έχει ήδη φιλοξενήσει τους υποψηφίους προέδρους σε εκπομπές της και αφότου οριστικοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες προσπαθεί καθημερινά να καλύπτει δημοσιογραφικά τις δραστηριότητές τους τόσο μέσα από τις τηλεοπτικές, όσο και τις ραδιοφωνικές της συχνότητες.

Ωστόσο και καθώς πλέον η διαδικασία εκλογής μπαίνει στην τελική της χρονική φάση, θα σας παρακαλούσαμε στο εξής αυτό να γίνεται με ένα πιο συντεταγμένο τρόπο, όχι μόνο για τεχνικούς, αλλά και για λόγους προφανούς ισονομίας. Έτσι θα σας παρακαλούσαμε για τις εναπομείνασες ημέρες μέχρι την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου να μας υποδείξετε εσείς έως 5 σημαντικές δραστηριότητές σας ανά υποψηφιότητα (περιοδείες, ομιλίες, συγκεντρώσεις κλπ) που θα επιθυμούσατε να καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ για τις ανάγκες των δελτίων της.

Εξυπακούεται ότι η Δημόσια Τηλεόραση, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, δηλώνει παρούσα στην οργάνωση και την παραγωγή και των δύο debates που είθισται να διοργανώνονται σε ανάλογες εκλογικές διαδικασίες (ένα πριν από τον πρώτο και ένα πριν από το δεύτερο γύρο) με την αυτονόητη συνθήκη ότι σε αυτά θα δεχθούν να μετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι με τους όρους που θα συμφωνηθούν. Η δημόσια τηλεόραση οφείλει, τέλος, να υπομνήσει την εκλογική παράδοση που θέλει την ΕΡΤ να είναι διαχρονικά το μόνο εθνικό δίκτυο που διοργανώνει ανάλογες τηλεαναμετρήσεις, εξ ου και διαθέτει την εικόνα των debates δωρεάν σε όσα ιδιωτικά κανάλια επιθυμούν να την αναμεταδώσουν φιλοξενώντας παράλληλα και τους δημοσιογράφους τους.

Με εκτίμηση,

Φώτης Καφαράκης, Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης ΕΡΤ

Γιάννης Τρουπής Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης ΕΡΤ”

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ