- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι κεντρώοι της ΝΔ την καλούν να μην υποχωρήσει στον Κουφοντίνα
Τι δηλώνουν Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης
Τα μηνύματα που στέλνουν τα στελέχη της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης για τη στάση στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Με δηλώσεις, συνεντεύξεις και αναρτήσεις η κεντρώα πτέρυγα των στελεχών της κυβέρνησης την καλεί τα τελευταία 24ωρα να μην υποχωρήσει απέναντι στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Με δημόσιες τοποθετήσεις τους χθες και σήμερα κάνουν μάλιστα λόγο για εκβιασμό της Πολιτείας. Οι μετριοπαθείς υπουργοί της κυβέρνησης εστιάζουν στο θέμα της νομιμότητας και ζητάνε από όσους ανησυχούν για τη ζωή του κρατούμενου να τον πείσουν να χρησιμοποιήσει τα ένδικα μέσα που του παρέχει η δημοκρατία όπως σε κάθε πολίτη. Δεν είναι θέμα αριστεράς ή δεξιας, τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης, ευαισθησίας περισσότερης ή λιγότερης αλλά νομιμότητας. Δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά την κάμψη των κανόνων δικαίου, τονίζει ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Με τις πρόσφατες τοποθετήσεις τους, υπουργοί της κυβέρνησης αναδεικνύουν τα προβλήματα δημοκρατίας που χάνονται μέσα στην κομματική αντιπαράθεση, τη φθορά των δημοκρατικών θεσμών και τη δημιουργία ξανά ενός κλίματος διχασμού.
Κωστής Χατζηδάκης: «Να μην γίνει εξαίρεση για τον Κουφοντίνα - δεν μπορεί να εκβιάζεται η Πολιτεία»
«Είναι ζήτημα νομιμότητας, δεν μπορεί να εκβιάζεται μια Πολιτεία» είπε στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζιδάκης μία από τις πιο μετριοπαθείς φωνές της κυβέρνησης. Αντί κάποιοι να πιέζουν την κυβέρνηση να κάνει εξαίρεση για τον Κουφοντίνα, να τον πείσουν να σταματήσει την απεργία πείνας και να χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει και να μην εκβιάζει την κυβέρνηση», σημείωσε προσθέτοντας πως «είναι ζήτημα νομιμότητας και όχι δεξιάς - αριστεράς, λιγότερης ή περισσότερης ευαισθησίας». Μάλιστα το πήγε ένα βήμα παραπέρα διερωτώμενος «Αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται για τον Κουφοντίνα, εάν αύριο μεθαύριο για τον οποιοδήποτε λόγο κάνουν μια απεργία πείνας ο Ρουπακιάς και ο Μιχαλολιάκος, θα προτείνουν στην κυβέρνηση να υποχωρήσει και να παραβιάσει τη νομιμότητα; Ειλικρινά με ενδιαφέρει η απάντησή τους!», ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε πως «δεν μπορεί να εκβιάζεται μία Πολιτεία. Ιδιαίτερα όταν δεν έχουν ασκηθεί, ξαναλέω, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος»
Νίκος Δένδιας: «Στέκομαι σε όσους δεν είχαν δικαίωμα επιλογής»
Παρά το ότι ο Υπουργός Εξωτερικών δεν συνηθίζει με αναρτήσεις να τοποθετείται σε θέματα δημοσίου διαλόγου, αυτή τη φορά έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:
«Στέκομαι δίπλα στους συγγενείς αυτών που δεν είχαν δικαίωμα επιλογής». Αναρτώντας την σπαρακτική επιστολή των συγγενών των θυμάτων, όπου μεταξύ άλλων ανέφεραν «Και κάτι τελευταίο προς όλους αυτούς που κάνουν δηλώσεις και διαδηλώσεις για τον δολοφόνο: ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Αναρωτιόμαστε εάν το έχετε σκεφτεί έστω και μία φορά».
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κάμψη των κανόνων του κράτους δικαίου»
Μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε με κάθετο ύφος πως «Είναι δομικά λανθασμένο η αξιωματική αντιπολίτευση να επενδύει πολιτικά σε αυτό το ζήτημα, γιατί έτσι ζητά την κάμψη των κανόνων του κράτους δικαίου» Συμπληρώνοντας πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ «ανοίγει κερκόπορτα νομιμοποίησης εκείνων που επιδιώκουν να πετύχουν μια φθορά των δημοκρατικών θεσμών συνολικά κι αποτελεί μια επένδυση στο διχασμό. Η δημοκρατία ούτε εκδικείται, ούτε εκβιάζεται, ούτε είναι a la carte». Όσον αφορά στο κατά πόσο τηρείται ο νόμος, θέμα για το οποίο έχει γίνει μεγάλη συζήτηση ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης σημείωσε «ο νόμος τηρείται στον απόλυτο βαθμό και ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει νομικά μέσα στη διάθεση του που δύναται να αξιοποιήσει κι αυτό θεμελιώνεται κι από την ανακοίνωση της Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.