1821 Digital Gallery
O ιντιάνα τζόουνς ψηφίζει σύριζα;

O ιντιάνα τζόουνς ψηφίζει σύριζα;

Σε κάποιο τηλεοπτικό επεισόδιο από το big bang theory η έιμυ αφήνει «κεραυνοβολημένο» μαλάκα τον σέλντον όταν για να του τη σπάσει του αναφέρει ότι η παρουσία του ιντιάνα τζόουνς στην κλασική 1η ταινία δεν παίζει κανένα ρόλο στην εξέλιξη της ταινίας. Δηλαδή ακόμη και χωρίς αυτόν ο κορμός και η εξέλιξη της ταινίας θα ήταν η ίδια: οι γερμανοί θα έβρισκαν τη ράβδο του ρα, θα έβρισκαν το πηγάδι των ψυχών και ακολούθως το σεντούκι των 10 εντολών και κατόπιν θα τιμωρούνταν από τους δαίμονες. Όντως η παρουσία του ιντιάνα δεν ανατρέπει τίποτα από τα παραπάνω, παρόλα τα μαστίγια και τις περιπέτειες και τις χαριτωμενιές του. Όλα αυτά θα συνέβαιναν ακόμη και αν δεν υπήρχε ο ιντιάνα. Μοιραία και νομοτελειακά.

Από το 2009 και για αρκετό καιρό ίσως ακόμα μπροστά μας, η παρουσία του σύριζα στην πολιτική σκηνή μπορεί να γιγάντωσε τα ποσοστά του ακόμη και με την πικρή μικρή νίκη των ευρωεκλογών, αλλά δεν ωφέλησε τίποτα τους πολίτες της χώρας. Δεν μπόρεσε να τους προστατεύσει από κανέναν σαμαρά και από κανέναν βενιζέλο. Δεν μπορεί (ή δεν τολμά) να τους προστατεύσει από κανένα σαμαρά και από κανέναν βενιζέλο. Αντίθετα δίπλα του βοήθησε και γιγάντωσε τη φασιστική επιρροή της χρυσής αυγής, και τη δηλητηριώδη παλαβομάρα της πολάν του σαμαρά και του μπαλτάκου, και την επαγγελματική αεργία των λοιπών λαλημένων «καμμένων έλληνων» οιωνεί κυβερνητικών «συμμάχων» του τ-συριζα.

Ως γνωστόν τυπικά η ελλάδα χρεοκόπησε τον απρίλιο του 2010, και σε ολόκληρο τον κόσμο όλοι το αναγνώρισαν, με εξαίρεση τους ψεκασμένους έλληνες του βαρουφάκη, του ζίζεκ, και του παπαθανασίου και του κουρή. Στην ελλάδα δίπλα σε αυτούς τους τιτανοτεράστιους οικονομολόγους στάθηκαν όλοι οι πολίτες πλανεμένοι σύμμαχοί τους, κόντρα απέναντι στην λογική, με μόνη εξαίρεση τους λίγους που αποδεχτήκαμε τη χρεοκοπία του δημόσιου ταμείου και υποστηρίξαμε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και την ανάγκη νέων δανείων με όρους που θα έθεταν (αιτιοκρατικά) και οι δανειστές, και με την ελπίδα για τις μικρότερες συνέπειες για τους πολίτες της χώρας, εμάς.

Μόνοι, χωρίς συμμάχους, με μια μικρή αποδοχή από τους εκλογείς και με πάλι δημοψηφισματικό αντιμνημονιακό χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010. Μέχρι και την εποχή των αγανακτισμένων δεν υπήρξαν μέτρα που να επηρέαζαν τον ιδιωτικό τομέα, ή μέτρα που να πείραζαν τις μικρές συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ χονδρικά και τους αντίστοιχους μισθούς του δημοσίου. Τότε όμως οι πλατείες των βολεμένων αγανακτισμένων ήταν η μαγιά της ανάδειξης του παραλόγου σε κυρίαρχη ατζέντα. Νεοδημοκράτες και βαθυπασοκατζήδες μαζί με τους επαγγελματίες κινηματίες της «αριστεράς» άνοιξαν «το πηγάδι των ψυχών» του ιντιάνα τζόουνς και ελευθέρωσαν τους δαίμονες: δίπλα τους ανέπνεαν ζωντανοί και κυρίαρχοι τα φαντάσματα του φασισμού, του σταλινισμού, του κορπορατισμού, των ψεκασμένων, των χρεοκοπημένων δραχμολάγνων, των κακοποιών νταβατζήδων και φονιάδων. Τα φαντάσματα αυτά έφτιαξαν κόμματα-φέουδα και μπήκαν. Ο αλέξης έβλεπε τα ποσοστά του να αυξάνονται, έβλεπε το πασόκ των επίμονων κηπουρών να την παλεύει μόνο του να φέρνει τα λαλάκια κάθε μήνα και να κρατά την όποια λογική, ενώ το βαθύ επαγγελματικό πασόκ την έκανε σύριζα, έβλεπε και τη νδ του μεσσαίου χώρου να καταρρέει, αλλά ο αλέξης δεν έβλεπε ότι την ίδια στιγμή αύξαναν τα ποσοστά της ακροδεξιάς πολάν του σαμαρά, και ο ναζιστικός τσαμπουκάς των μιχαλολιάκων, και οι ψεκασμένες θεωρίες καμμένων ελλήνων και αμόρφωτων «οικονομολόγων» τύπου καζάκη και λοιπών γραφικών σωτήρων.

Σχετικα
O πνιγμένος από την πρόταση μομφής πιάνεται
O πνιγμένος από την πρόταση μομφής πιάνεται

Ο σύριζα σάλταρε στο καλάμι με την 2η θέση στις εκλογές του μαΐου του 12 και στη μοναδική του ευκαιρία να κυβερνήσει και να κάνει «την ανατροπή στον τόπο» παρέδωσε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αφού ήπιαν κάτι τσίπουρα με την ανταρσία και τους επαγγελματίες οικολόγους. Κάπως σαν τον κο λαζόπουλο, βγάζω λεφτά από τον πόνο του κοσμάκη και λέω τις παπαριές μου στις γριές της τηλεόρασης, αλλά έχω πολλές δουλειές τώρα για να γίνω ευρωβουλευτής να πληρώνομαι λιγότερο, και να γελάνε οι γριές μαζί μου πια για τις μαλακίες που έλεγα κάποτε. Και ο σύριζα ξαναβολεύτηκε ανακουφισμένος με την 2η θέση στις εκλογές του ιουνίου του 12 και συνέχισε το τροπάριο ή εμείς ή αυτοί, οι μερκελιστές, οι πινοσέτ, οι προδότες….. Την ίδια ώρα πέρναγαν τα χειρότερα οριζόντια μέτρα για όλους μας και το παραμύθι συνεχιζόταν. Και στα κανάλια στα πάνελ κάθε φορά οι ίδιοι παπαδημούλης, στρατούλης, λαφαζάνης, ζωή, μητρόπουλος, βαλαβάνη και όλοι οι «αριστεροί» με δεξιές τσέπες την πάλευαν για εμάς. Και η απλή αναλογική πήγε άκλαυτη, και τα debate με όλα τα κόμματα πήγαν άκλαυτα, και η φωνή στους νέους πήγε άκλαυτη, και οι κυβερνήσεις συνεργασίας με αριστερό πρόσημο πήγαν άκλαυτες. Δεν μας βολεύουν τώρα που πάμε για ώριμο φρούτο κυβέρνηση τ-συριζα.

Με το που έκαναν κυβέρνηση η πολάν και ο βενιζέλος και ο κυρ-φώτης υποψήφιος πρόεδρος της δημοκρατίας, οι αγανακτισμένοι τους εξαφανίστηκαν, κάθε κάλεσμα του αλέξη για πορεία προς τα χειμερινά ανάκτορα μέτραγε μόνους τους 70 εως 100 γενναίους επαγγελματίες των κινημάτων. Τα ανάκτορα έχουν κοινή διεύθυνση με την μισή του κοινοβουλευτική ομάδα. Μια άλλη φορά. Η πορεία δεν εξυπηρετεί τώρα τα συμφέροντά μας. Τα διόδια άσ΄τα να τα ανοίγουν οι ναζί χρυσαυγίτες.

Τα τελευταία 2 χρόνια όλοι έχουν βολευτεί με τον αλέξη μπροστά να πετά ότι μπαρούφα παπαγαλίζει, ψηφο-θηρίζοντας σε κάθε απελπισμένο, και την ίδια ώρα ένας στρατούλης, ένας γλέζος, ένας λαφαζάνης, ένας σταθάκης πετάνε την δική τους πολυφωνική παπαριά που συγκρατεί την εκλογική μάζα σε απόσταση. Μακριά και αγαπημένοι, μην έρθουν και πολλοί μαζί μας και έχουμε κανένα ατύχημα διακυβέρνησης. Το ώριμο φρούτο και για πολύ αργότερα αν γίνεται. Αφού σαπίσει.

Σχετικα
Γεωργιάδης: Απονενοημένο διάβημα η πρόταση μομφής
Γεωργιάδης: Απονενοημένο διάβημα η πρόταση μομφής

Δυστυχώς για τον τόπο και τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην επιλογή του σύριζα, εξακολουθούν να είναι μόνοι τους (και μόνοι μας) απέναντι στην κρεατομηχανή των σαμαροβενιζέλων, χωρίς καμία ουσιαστική υποστήριξη. Δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε καν 400 καθαρίστριες των 500 ευρώ μηνιάτικο, όταν αντίστοιχα έτρεχε να καλύψει το κάθε κομματόσκυλο φωτόπουλο και μπαλασόπουλο των τρελών αποδοχών και των τρελών ελλειμμάτων στα δημόσια ταμεία. Όλα πια μετά θα είναι δύσκολο να ανατραπούν γιατί αν και πότε συμβεί, το άλλοθι του αλέξη είναι ότι οι «ή αυτοί» κατέστρεψαν τα πάντα και οι «ή εμείς» σε ορίζοντα 8ετίας θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε.

Ευτυχώς για τους επαγγελματίες πολιτικούς και κινηματίες του σύριζα ο μισθός θα πέφτει κάθε μήνα κανονικά, και η επιδότηση θα μεγαλώσει λόγω της πρωτιάς και θα μοιράζεται σε όλα τα επαγγελματικά στελέχη και τα mediaκα φερέφωνα. Αλλά αυτό δεν βοηθάει καθόλου κανέναν άνεργο και κανέναν εργαζόμενο που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση κόντρα στο παράλογο κράτος. Από τον ίδιο φπα 23% του άνεργου πληρώνεται και ο σαμαράς και ο κασιδιάρης και ο λαφαζάνης και ο κάθε κινηματίας αγωνιστής κομματικό στέλεχος. Από το δικό σου φόρο πληρώνεται, και προτιμά να πληρώνεται παρά να φτιάξει ένα κόμμα με τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά και να προτείνει τις στοιχειώδεις βασικές επιλογές, και όχι να αποτελεί ένα κουκουρούκου συνοθύλευμα να περνά η ώρα, να πέφτει ο μισθός. Όταν δεν μπορείς να φτιάξεις ένα κόμμα και να πάρεις στις αυτοδιοικητικές τις περιφέρειες που έβαψες στα χρώματα σου στις ευρωεκλογές δεν μπορείς να πανηγυρίζεις που απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών έχασες μόλις 150 χιλιάδες ψήφους και είσαι 4% μπροστά από τους κατεστραμμένους. Ο ιντιάνα τζόουνς όσο και να φωνάζει, όσο και να πρωταγωνιστεί, όσο και να κουνά το μαστίγιο, δεν παίζει κανένα ρόλο στην εξέλιξη της πολιτικής ζωής του τόπου.

Στις εκλογές που πέρασαν και ελπίζαμε να άλλαζαν την ροή του ποταμιού δυστυχώς διαψευστήκαμε και δεν έγινε τίποτα. Ο σοφός ελληνικός λαός δεν προκάλεσε καμία αλλαγή. Σαν να μην έγιναν εκλογές καν. Οι εκλογές που δεν έγιναν......

Ένα ακόμη big bang theory προς εξήγηση.


γιώργος δ.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5