1821 Digital Gallery
Το μπούμεραγκ των εκλογών

Το μπούμεραγκ των εκλογών

Ένα κράτος που θα σεβόταν τους νόμους που ψήφιζε, πίστευε ο καήμενος ο νομοθέτης του υπουργείου εσωτερικών πριν τέσσερα χρόνια, που μεταρρύθμισε τη διένεργεια του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Ή έτσι τουλάχιστον νόμιζε. Και αντίστοιχα νόμιζαν και οι τότε βουλευτές που το υπερψήφισαν. Επειδή όμως, οι κκ βενιζέλος και σαμαράς ξέρουν καλύτερα, ακόμη και από τον αρμόδιο τότε υπουργό που νομοθέτησε την ταυτόχρονη διεξαγωγή, έκριναν ότι ο κος ραγκούσης εννοούσε τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τι σημασία έχει αν εκείνος εξακολουθεί να διαφωνεί; Τόσο το χειρότερο για εκείνον, τον εκλογικό νόμο και για εμάς. Θέλει και να έχει και άποψη ο ραγκούσης; Τι σχέση έχει με το επάγγελμα; ο κηπουρός;

Το μπούμεραγκ είναι ένα όπλο που μάλλον ανακαλύφθηκε από τύχη από κάποιον κυνηγό που προσπαθούσε να τελειοποιήσει ένα ραβδί στο κυνήγι. Οι αυστραλοί ιθαγενείς, επειδή δεν κατάφεραν να εξελίξουν τόξο και βέλος, εξαρτιόνταν από το μπούμεραγκ για το κυνήγι και τελειοποίησαν τη χρήση του για την εξεύρεση τροφής. Αρκεί όμως να ξέρεις και να το ρίχνεις σωστά. Για να μην το φας πίσω κατακέφαλα στο δόξα πατρί. Το δόξα πατρί είναι ο στόχος των κκ σαμαροβενιζέλων, η δόξα, η πατρίδα και η καρέκλα.

Την ερχόμενη Κυριακή σε Κ.Σ. (κανονικές συνθήκες) θα ψηφίζαμε ψιλοουδέτερα και ψιλοχαλαρά για αυτοδιοικητικούς και για ευρωβουλευτές. Θα ψηφίζαμε δε μόνο την πρώτη Κυριακή, γιατί πού λεφτά για βενζίνες στο κωλωχώρι για επαναληπτικούς γύρους. Τι να κάνουμε όμως, λόγω παρείσφρησης εντροπίας στο σύστημα, θα ψηφίσουμε μόνο για «βλαχοδήμαρχους» και θα περιμένουμε τη 2η Κυριακή για την ευρωβουλή. Άρα μάλλον δεν θα πάμε στο κωλωχώρι την 1η Κυριακή, αλλά κατευθείαν τη 2η. Σε κανονικές συνθήκες πάλι, το 1ο κόμμα των ευρωεκλογών θα τα είχε πάει και super την 1η Κυριακή των αυτοδοικητικών. Επειδή όμως ο τσίπρας και λοιπά συριζόπουλα έχουν χάρισμα στο να τα κάνουν θάλασσα, με τις επιλογές βλαχοδημάρχων που έκαναν, θα βλέπουν την πλάτη του μπουτάρη, του καμίνη, και του σγουρού, ακόμη και του τζιτζι. Καλά, μιλάμε για κατόρθωμα, αλλά τους έχω εμπιστοσύνη, είναι ικανοί και για χειρότερα.

Οπότε αναγκαστικά την 1η Κυριακή ο ρήτορας βενιζέλος και ο νεοελλαδίτης σαμαράς θα βγουν να μας πουν μαζί με τα παπαγαλάκια του πρετεντέρη media group πόσες περιφέρειες είναι μπλε και παράγουν καλή ελιά καλαματιανή, και πόσο σκατά (στα αλήθεια) θα τα έχουν πάει τα συριζόπουλα. Αυτό μάλλον είναι που θα εκνευρίσει και το πόπολο (να βλέπεις το βενιζέλο και την αμετροεπή αλλαζονεία του να γυαλίζει σχιζό) και τη 2η Κυριακή θα πάνε βαμμένοι από πρωί να σταυρώσουν σακοράφα, γλέζο, παπαδημούλη και τον εγκεκριμένο εκλεκτό του τουρκικού προξενείου στη θράκη κο μεστάν οσμάν ουμίζ αντί για την κα σαμπιχά σουλεϊμάν. Μάλλον εκείνο το 4 με 5% διαφορά υπέρ συριζα που είκαζα για ευρωεκλογές την 1η κυριακή, λόγω του μπούμεραγκ που θα φάνε στο δόξα πατρί οι σαμαροβενιζέλοι, θα φτάσει κοντά στο 10% τη 2η Κυριακή που διάλεξαν οι ίδιοι. Εκτός και αν τα συριζόπουλα, που προτείνουν το δημοκρατικό και προοδευτικό να κρατήσουμε τους γέρους στα σπίτια για να μην ψηφίσουν, δεν φροντίσουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο και για τον συνομήλικο των κλειδωμένων κο γλέζο, και εξακολουθεί να ρίχνει ρουκέτες για αναγκαστικούς εσωτερικούς δανεισμούς. Ε πόσο χάλια να τα πάει και ο alex στο μοναδικό από τα 4 debate που θα λάβει μέρος για την προεδρία της ΕΕ; Που και χάλια να τα πάει, όπως αναμένεται, ποιος δίνει σημασία, ρε αδελφέ στους κλαρινογαμπρούς της ΕΕ;

Σχετικα
Βιασμός 24χρονης: Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος
Βιασμός 24χρονης: Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος

Την επομένη των ευρωεκλογών ο συνηθισμένος σε αυτά κος μπαρόζο θα τηλεφωνήσει στον no 2 της νέας δημοκρατίας να ράψει το κοστούμι του για πρωθυπουργός, και κλασικά (αλά κάννες) θα ζητήσει και από τον εθισμένο σε αυτά κο βενιζέλο να ρίξει τον εαυτό του αυτή τη φορά, και να αναλάβει και πάλι μετά αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης.

Φευ, στα σοβαρά τώρα, ο σαμαράς έβλεπε για 10 χρονια το ταβάνι από το κρεβάτι του, στην ανεργία της πολιτικής, και από το 2010 έκανε τα πάντα, από αντιμνημονιακός σε ουδείς αναμάρτητος, και από τα 3 ζάππεια με τα 18 δισ. ευρώ ισοδύναμα στα 5 ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία, για να βγει πρωθυπουργός, δεν θα τα παρατήσει βέβαια, αλλά θα γατζωθεί όσο μπορεί με τον βενιζέλο στην καρέκλα, ξεκινώντας μπουρδολογία παροχών. Το μπούμπεραγκ για αυτούς είναι ότι όποιος πολιτικός σέβεται τον εαυτό του και έχει δέκα συνάδελφους του βουλευτές που σέβονται αυτόν ακόμη, μπορούν να χορέψουν τη συγκυβέρνηση στο ταψί αλλάζοντας και πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο και τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα, αν το απαιτήσουν, μέχρι τις νέες βουλευτικές κάλπες. Αν χρειαστεί, αν ο σαμ και ο μπενυ γατζωθούν από τις καρέκλες.

Λύσεις υπάρχουν. Χωρίς νέες εκλογές, χωρίς χρεοκοπίες, χωρίς να χρειαστεί κανένας γελοίος μπαρόζο να σηκώσει κανένα τηλεφωνο σε κάνεναν πολιτικάντη αναμάρτητο και σε κανέναν βουλιμικό με κρίση σκωληκοειδίτιδας. Ας το πάρει το ποτάμι...

Σχετικα
Εκλογή από τη βάση: Η τελευταία ψευδαίσθηση του Αλέξη Τσίπρα
Εκλογή από τη βάση: Η τελευταία ψευδαίσθηση του Αλέξη Τσίπρα

Σε αυτές τις εκλογές θα ζητήσει την ψήφο μας στο γκόθαμ σίτυ το ψηφοδέλτιο του θρύλου κου μαρινάκη και του υπαλλήλου του κου μώραλη. Θέλουν να σώσουν το τηγάνι του πειραιά με τους καμένους γαύρους. Απλά δεν διευκρίνησαν αν διεκδικούν το ρόλο του batman ή του joker. Ευτυχώς το υπουργείο παιδείας του κου αρβανιτόπουλου φρόντισε με κρατικές δαπάνες να ταχυδρομήσει φυλλάδια του αυτόκλητου υπερασπιστή της τιμής της πόλης του πειραιά, για να καταλάβουμε ποιο ρόλο παίζει ο ήρωας.

Σε αυτές τις εκλογές όμως δεν θα ψηφίσουν 12.583 συμπολίτες μας που ψήφισαν στις αυτοδιοικητικές του 2010 γιατί ο νόμος ραγκούση για ψήφο των μεταναστών δεν ισχύει πια, μιας και οι αρμόδιοι μιχαλάκηδες αποφάσισαν να τους διαγράψουν από την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν τους αντέχει η νοημοσύνη και η πατριδοκαπηλεία τους. Δεν γίνεται να ψηφίζει ο κος σαμαράς στο ίδιο εκλογικό τμήμα με το μετανάστη τον αράπη τον μαύρο τον ταμ ταμ ταμ. Δεν το σηκώνει η δημοκρατία μας...

Αν και μετά το μαύρο που θα φάνε στις εκλογές οι σαμαράδες μάλλον θα συμφωνούν ότι ούτε αυτοί θα δικαιούνται εκλογικών δικαιωμάτων.

γιώργος δ.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5