- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για κοροναϊό: Ο αντίπαλος είναι ο πανικός
Η ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο και οι οδηγίες
Μητσοτάκης για κοροναϊό: Σημαντικό «όλοι μας να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και των γιατρών».
Μήνυμα για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού και το ενδεχόμενο έξαρσής του έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός υποστήριξε αρχικά για τον κοροναϊό ότι είναι πολύ σημαντικό «όλοι μας να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και των γιατρών». Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια τόνισε:
«Θέλω να επισημάνω τη σημασία της προσωπικής ευθύνης όλων μας και στο επίπεδο της προσωπικής υγιεινής και στο επίπεδο της συμπεριφοράς, στην περίπτωση που κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι εντολές που έχει δώσει το υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.»
O κ. Μητσοτάκης σημείωσε, ακολούθως, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις καμπάνιες ενημέρωσης για τον κοροναϊό, επισημαίνοντας ότι «ο πιο μεγάλος αντίπαλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πανικός».
Ολόκληρη η παρέμβαση Μητσοτάκη για τον κοροναϊό:
«Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι,
Επιτρέψτε μου κατά προτεραιότητα στην Ημερήσια Διάταξη να κάνω μία σύντομη τοποθέτηση για τα δύο ζητήματα της επικαιρότητας, τον Κοροναϊό και το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό στα νησιά. Σε ό,τι αφορά την προστασία της Δημόσιας Υγείας, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το σχέδιο του αρμόδιου Υπουργείου, το οποίο έχουμε εγκρίνει.
Εκδηλώθηκαν, όπως ξέρετε, ήδη δύο κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αντιμετωπίζονται, και ένα τρίτο κρούσμα το οποίο μόλις ανακοινώθηκε στην Αθήνα. Συνεχίζουν να εξετάζονται και άλλες ύποπτες περιπτώσεις, οι πιο πολλές μέχρι τώρα καταλήγουν σε αρνητικά αποτελέσματα. Θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι στην καθημερινότητά μας όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών -των γιατρών- και θα συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης της κυβέρνησης για τα ζητήματα αυτά.
Θέλω να επισημάνω τη σημασία της προσωπικής ευθύνης όλων μας και στο επίπεδο της προσωπικής υγιεινής και στο επίπεδο της συμπεριφοράς στην περίπτωση που κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα. Πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι εντολές που έχουν δώσει το Υπουργείο και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο πιο μεγάλος αντίπαλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα ο πανικός.
Ταυτόχρονα όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, την περαιτέρω διάδοση του ιού. Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο Υπουργός Υγείας έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για αναστολή όλων των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη χώρα και θα προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Ως κυβέρνηση, βέβαια, αναπτύσσουμε και δράσεις για τις παράπλευρες συνέπειες ενός διεθνούς φαινομένου. Λαμβάνονται, ήδη, μέτρα από το Υπουργείο Τουρισμού. Έχω ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών μία πρώτη αξιολόγηση για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση που το πρόβλημα κλιμακωθεί στην Ευρώπη. Όσο για την αγορά, θέλω να τονίσω ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα τροφοδοσίας σε κανένα αγαθό. Ας μην δημιουργείται, λοιπόν, αγωνία και τεχνητή ζήτηση από τους καταναλωτές. Περιπτώσεις αισχροκέρδειας θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόγευμα θα είναι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση «Διαχρονία και Οικουμενικότητα»
Μειώθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης κατά 15%
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα εξακολουθούν να αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στην Ευρώπη
Η νέα ρύθμιση του ΕΦΚΑ που μειώνει δραματικά τον χρόνο αναμονής
Στόχος η βελτίωση της κυκλοφορίας στην Αττική μέσω αξιοποίησης προσωπικού και τεχνητής νοημοσύνης
Πότε βγαίνουν τα προσωρινά αποτελέσματα
«Έπρεπε να κρατηθεί προληπτικά αλλά η Δικαιοσύνη πήρε άλλη απόφαση»
Η νέα φάση επεκτείνεται σε 132 δήμους - Πλήρως αναβαθμισμένες υποδομές έως τον Σεπτέμβριο του 2026
«Κάποιοι θα πάνε και στην σελήνη για να μην μιλήσουν»
Στάθηκε στον «ψηφιακό συνταγματισμό», τον οποίο όρισε ως προσπάθεια μεταφοράς των αρχών του κλασικού συνταγματισμού στο ψηφιακό περιβάλλον
«Δεν θα αφήσουμε τη Βουλή να γίνει ένα διαρκές δικαστήριο και να υποταχτούμε σε αυτόκλητους δικαστές»
Νέος γύρος καταβολών από τον ΕΦΚΑ
Το παρακάτω κείμενο διανεμήθηκε στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μεγάλη προσοχή στην αίτηση, τι να μην ξεχάσετε
Φθάνουν έως τα 2.940 ευρώ τον μήνα
Η ατάκα της για το «σσσοκολατάκι»
Η εγκάρδια χειραψία και τα χαμόγελα
Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο
Πού κάνω την ένσταση, τα δύο SOS στη διαδικασία
Πάνω από 40 βουλευτές έχουν εγγραφεί στον κατάλογο για να μιλήσουν ο καθένας από πέντε λεπτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.