Visual Browsing

Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για τη διαφθορά

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης/ © INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Ανέβηκαν οι τόνοι στην «Ώρα του πρωθυπουργού», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «δώρα» σε τραπεζίτες
  • A-
  • A+
0
Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη για τη διαφθορά την «Ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή.

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα, την «Ώρα του πρωθυπουργού», σε επίκαιρη ερώτηση για τη διαφθορά (σ.σ. «Επιεικής στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς»).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «δειλό» και «ψεύτη» τον πρωθυπουργό, με τον κ. Μητσοτάκη να περνά στην αντεπίθεση και να υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας είναι «θεσμικά αδιάβαστος», κάνοντας λόγο για «σκελετούς που παραμένουν κρυμμένοι στην ντουλάπα» (Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τη σύγκρουση των δύο πολιτικών στα έδρανα της Βουλής). Η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση συνεχίστηκε και στις δευτερολογίες.

Ειδικότερα, στη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε για ποιον λόγο οι Financial Times δεν προέβησαν σε επανόρθωση, αφού «όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης έκαναν λάθος ανάγνωση της κυβερνητικής τροπολογίας». Επέμεινε, μάλιστα, ότι το δημοσίευμα ήταν σωστό. «Το μόνο που θα κάνει το δικαστικό όργανο που προβλέπετε, θα είναι να κρίνει αν πέρασε ή όχι το 18μηνο. Για μια σειρά από υποθέσεις έχει παρέλθει το 18μηνο. Ποιους κοροϊδεύετε;» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας/© INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Σχετικα
Μητσοτάκης: Εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά
Μητσοτάκης: Εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά

Αναφορικά με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χωρίς σκελετούς στην ντουλάπα του» έφερε εις πέρας αυτήν την κορυφαία μεταρρύθμιση. Και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, είπε: «Βουλευτές σας σήμερα, την υπερψήφισαν. Για το άρθρο 86. σας ρωτάμε τόσο καιρό αν συμφωνείτε ή όχι η δωροδοκία να αφορά την άσκηση καθηκόντων. Λέτε ότι υπάρχει νομολογία. Αλλά λέτε ότι διαφωνείτε (με τη διάταξή μας)». «Σας παραδίδω στη χλεύη του ελληνικού λαού» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: «Δεν μπορείτε να εμφανίζεστε ως αμόλυντοι»

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιμένει στην δήθεν σκανδαλολογία γιατί επιχειρεί να διαφοροποιηθεί, καθώς ακόμα και μέρος των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συμφωνεί με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που κάνει η κυβέρνηση εδώ και τέσσερις μήνες. «Θέλετε να κάνετε τη χώρα ένα απέραντο δικαστήριο για το χθες. Εγώ προτιμώ να την μετατρέψω σε ένα απέραντο εργοτάξιο για το αύριο» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Σχετικα
Σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή: Live οι ομιλίες
Σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή: Live οι ομιλίες

«Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης δεν μπορείτε να εμφανίζεστε ως οι νέοι, οι καθαροί, οι αμόλυντοι. Τέλειωσε αυτό, δεν περνά άλλο αυτή η καραμέλα» ανέφερε με νόημα ο πρωθυπουργός. Και υπενθύμισε ότι αυτή η τακτική αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές.

«Είχατε τη δυνατότητα να με ρωτήσετε για την πορεία της οικονομίας, για το προσφυγικό, για τις παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια, για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, για ένα σύνολο θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες πολύ περισσότερο. Τέσσερα χρόνια ως πρωθυπουργός, το αγαπημένο σας θέμα ήταν η διαπλοκή, τα δήθεν σκάνδαλα, για να δείξετε πως υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ με το κακό παρελθόν. Δεν σας βγήκε σε καλό αυτή η επιμονή. Ήταν οι συζητήσεις που ανέβηκαν πολύ περισσότερο, οι τόνοι με σκληρές κουβέντες. Καταλαβαίνω και συμπάσχω με τις εσωτερικές σας αντιφάσεις. Δεν είναι εύκολο να βλέπετε ανθρώπους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ να συντάσσονται με την κυβέρνηση σε καίριες πολιτικές αποφάσεις» ανέφερε με νόημα.

Κυριάκος Μητσοτάκης/ © INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Και πρόσθεσε: «Κυβερνήσατε 4 χρόνια και καταδικαστήκατε από τον ελληνικό λαό. Η βολική αντιπολίτευση για εμάς είναι κακή για τον τόπο. Εύχομαι να καταφέρουμε να συμφωνήσουμε σε θέματα. Αν επιμένετε σε αυτή την ακραία διχαστική ρητορική, θα βρεθείτε σε απόλυτη σύγκρουση με μία κοινωνία που δεν είναι πια εκεί, έχει φύγει μπροστά, εμείς θα μιλάμε για το μέλλον. Αυτή την πολιτική θα υπηρετούμε».

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας/© INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ο πρωθυπουργός κάλεσε, τέλος, τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει την ακραία ρητορική και να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση, προειδοποιώντας τον ότι η τακτική που ακολουθεί θα τον φέρει σε σύγκρουση με την ίδια την κοινωνία.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5