Visual Browsing

Μητσοτάκης από οικόπεδο-βόμβα στο Μάτι: Κάποιος έπρεπε να ασχοληθεί

Στο οικόπεδο-βόμβα που καθαρίστηκε στο Μάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στο οικόπεδο-βόμβα που καθαρίστηκε στο Μάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης/©INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ
Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσους βοήθησαν για να απομακρυνθεί η επικίνδυνη καύσιμη ύλη
  • A-
  • A+
0
«Τελικά ήταν πιο απλό και εύκολο να καθαριστεί το οικόπεδο-βόμβα αλλά κάποιος έπρεπε να ασχοληθεί», το μήνυμα Μητσοτάκη από το Μάτι.

Το οικόπεδο, χώρο απόθεσης των καμένων δένδρων που υλοτομήθηκαν στην περιοχή από την περυσινή καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, στην Α' είσοδο του Ν. Βουτζά, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του εργοταξίου που στήθηκε για να καθαριστεί το οικόπεδο, ενώ συνομίλησε με εργαζόμενους και χειριστές μηχανημάτων, τους οποίους ευχαρίστησε και συνεχάρη για τον καθαρισμό.

«Τελικά ήταν πιο απλό και εύκολο να καθαριστεί το οικόπεδο-βόμβα αλλά κάποιος έπρεπε να ασχοληθεί» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι στόχος και προσωπική του δέσμευση είναι να γίνει η ζωή στο Μάτι καλύτερη και να επουλωθούν οι πληγές. Ήδη, ανέφερε πως για το σχέδιο αναγέννησης της περιοχής ενδιαφέρονται ξένα πανεπιστήμια και σημείωσε πως σε ένα έτος θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για την ανασυγκρότησή της, στο οποίο θα συμμετέχει και η κοινωνία των πολιτών η οποία θα συνδιαμορφώσει το μέλλον της περιοχής.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως ο καθαρισμός έγινε χωρίς να επιβαρυνθεί το Δημόσιο καθώς υπήρχε σύμβαση για την μεταφορά της καύσιμης ύλης στο οικόπεδο αλλά όχι και πρόβλεψη για την απομάκρυνσή της... Μέσα στα χρονοδιαγράμματα υλοποιήθηκε το έργο του καθαρισμού, σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως αυτό περιμένουν οι πολίτες από το κράτος. «Αυτή είναι η κανονικότητα» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το οικόπεδο-βόμβα στο Μάτι που καθαρίστηκε σε χρόνο-ρεκόρ
Το οικόπεδο-βόμβα στο Μάτι που καθαρίστηκε σε χρόνο-ρεκόρ/©INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ
Σχετικα
Υπεγράφη ποδοσφαιρικό μνημόνιο
Υπεγράφη ποδοσφαιρικό μνημόνιο

Ο καθαρισμός του οικοπέδου-βόμβα στο Μάτι ήταν μια από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης
Ο καθαρισμός του οικοπέδου-βόμβα στο Μάτι ήταν μια από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης/©INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Ανέφερε, επίσης, πως προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Περίπου 20.000 τόνοι εύφλεκτης ύλης είχαν εναποτεθεί στο οικόπεδο αλλά παρέμεναν εκεί δημιουργώντας κινδύνους για τους κατοίκους και την περιοχή. Ο πρωθυπουργός, λίγες ημέρες μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, είχε επισκεφθεί την περιοχή κατά την έναρξη των εργασιών καθαρισμού του οικοπέδου. Οι εργασίες ξεκίνησαν έπειτα από άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και την πρόσκληση που είχε απευθύνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος σε ιδιωτικές εταιρείες να αναλάβουν τον καθαρισμό δωρεάν στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Σχετικα
Κοροναϊός: Στο Μαξίμου ο Κικίλιας για τη «θωράκιση» της χώρας
Κοροναϊός: Στο Μαξίμου ο Κικίλιας για τη «θωράκιση» της χώρας

Έρχονται αλλαγές στην Πολιτική Προστασία

Ο πρωθυπουργός είπε πως με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου θα γίνει επανασχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας και της δασικής πολιτικής ώστε να γίνονται και δράσεις πρόληψης.

Τόνισε, όμως, πως με τις ίδιες δυνάμεις φέτος δόθηκε μάχη για την προστασία από τις πυρκαγιές και ευχαρίστησε όλους όσοι εμπλέκονται, και προσωπικά τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά. Συμπλήρωσε, δε, με νόημα πως χρειάζονται «οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση».

Μάτι: Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο οικόπεδο-βόμβα
Μάτι: Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο οικόπεδο-βόμβα/©INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Μάτι για να δει από κοντά το οικόπεδο-βόμβα που καθαρίστηκε σε χρόνο ρεκόρ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Μάτι για να δει από κοντά το οικόπεδο-βόμβα που καθαρίστηκε σε χρόνο ρεκόρ/©INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

«Η καύσιμη ύλη που μεταφέρθηκε, θα αξιοποιηθεί και δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον» είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως ό,τι καινούργια καύσιμη ύλη έρχεται στο οικόπεδο θα φεύγει με τον ίδιο τρόπο. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε, επίσης, να επιστρέψει και να ξαναδεί τον χώρο φυτεμένο με αμπέλια όπως είναι τα γειτνιάζοντα οικόπεδα.

Τι είπε για τους εγκαυματίες

Έκανε, μάλιστα, ειδική μνεία στους εγκαυματίες, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα ώστε να καλύπτονται πλέον όλες οι θεραπείες τους από τον ΕΟΠΥΥ, κάτι που δεν γινόταν. «Και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε, επίσης, με κατοίκους και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ δέχθηκε αίτημα των εκπροσώπων των κατοίκων να συναντηθούν αλλά -όπως είπε- «μακριά από τις κάμερες».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Διαχρονίες: Μια συνομιλία των συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς
Διαχρονίες: Μια συνομιλία των συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς
Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"
26.02.2020
Διαχρονίες: Μια συνομιλία των συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5