- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα εύσημα Τσίπρα για τις εργασιακές σχέσεις στην «Παπαστράτος»
Τον Αύγουστο του 2017
Πριν από δύο χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο και εκθείαζε τις εργασιακές σχέσεις στη θυγατρική της Philip Morris International στην Ελλάδα.
Τον Αύγουστο του 2017, πριν από δύο χρόνια και πριν από την έξοδο από τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο.
Στόχος του Πρωθυπουργού ήταν να παρουσιάσει την Ελλάδα ως μια χώρα φιλική χώρα στις επενδύσεις και πόσο σταθερό περιβάλλον είχε δημιουργήσει η κυβέρνησή του για τις επενδύσεις αυτές. Παράλληλα, μίλησε για τις καλές σχέσεις της εταιρείας με τους εργαζόμενους. «Είχα την τιμή να συνομιλήσω με έναν εργαζόμενο και ελπίζω να μου είπε την αλήθεια όταν τον ρώτησα πώς είναι οι συνθήκες εργασίας και μου είπε ότι "είναι εξαιρετικές"», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή εκείνες τις ημέρες και το οποίο όπως τόνισε είχε σκοπό «να καταπολεμήσει φαινόμενα που έχουν γίνει καθεστώς όπως η απλήρωτη εργασία, να απεγκλωβίσουμε τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους».
Διευκρίνισε, πάντως, απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της Παπαστράτος: «Δεν έχετε εσείς σχέση με αυτά τα φαινόμενα γιατί έχετε την τύχη να εργάζεστε σε μία υγιή επιχείρηση, σε μία επιχείρηση που φροντίζει να διασφαλίζει τις εργασιακές σχέσεις».
Η τελευταία νέα επένδυση της Παπαστράτος ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2017. Η εταιρείας μετέτρεψε το εργοστάσιό της σε μονάδα παραγωγής των ράβδων καπνού για τοIQOS και δημιούργησε 400 νέες θέσεις εργασίας για την παραγωγή του IQOS, οι οποίες θα προστέθηκαν στις περισσότερες από 250 θέσεις που δημιούργησε για την προώθηση και κυκλοφορία του IQOS στην ελληνική αγορά.
Σύμφωνα με την εταιρεία το ωράριό της λειτουργεί με ένα σύστημα κυλιόμενων βαρδιών, με 4 μέρες 8ωρης εργασίας ακολουθούμενο από 2 ημέρες ανάπαυσης (ρεπό).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.