- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για τον Καιρίδη
Δημοκράτης, φιλελεύθερος, κριτικός διανοούμενος, παρεμβατικός πολίτης. Πώς να μην ενοχλεί με τέτοια χαρακτηριστικά;
Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Δημήτρη Καιρίδη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ κάποιοι επιχείρησαν να τον στοχοποιήσουν.
Πρώτη φορά γράφω ένα τέτοιο σημείωμα. Περνάω αμέσως χωρίς πολλά λόγια στο θέμα:
Εκτιμώ τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Δημήτρη Καιρίδη. Τον εκτιμώ ιδίως για το θάρρος με τον οποίο εκφράζει και υπερασπίζεται τις απόψεις και τις θέσεις του –πάντοτε τεκμηριωμένες– σε έναν τόπο όπου το θάρρος στον δημόσιο χώρο σπανίζει.
Ενοχλεί ο Δημήτρης Καιρίδης. Δημοκράτης, φιλελεύθερος, κριτικός διανοούμενος, παρεμβατικός πολίτης. Πώς να μην ενοχλεί με τέτοια χαρακτηριστικά; Ενοχλεί τους ακραίους και των δύο πλευρών· ακροδεξιούς και Συριζιστάν.
Ενοχλεί τους ακραίους για έναν ακόμη λόγο. Έχει βήμα και δυνατή φωνή. Ο Δημήτρης Καιρίδης τα τελευταία πέντε χρόνια, ως τακτικός πολιτικός σχολιαστής στο Action24, έχει πολεμήσει πολύ μαχητικά, με πάθος –πάντοτε όμως με επιχειρήματα– τον εθνολαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνον. Και αυτό τσούζει.
Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας κάποιοι επιχείρησαν να τον στοχοποιήσουν. Απομόνωσαν φράσεις του για το Μακεδονικό, τη Συμφωνία των Πρεσπών, τους Ποντίους, κ.λπ. και τις διαστρέβλωσαν. Απολύτως. Με μεθόδους μονταζιέρας, με λάσπη, με κοπτοραπτική προσπάθησαν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Χονδροκομμένες χυδαιότητες. Άσ’ τους.
Ο Δημήτρης Καιρίδης θα είναι ένας εξαιρετικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το πεδίο είναι για τα μέτρα του. Έχει πολλή δουλειά να κάνει.
Ο Δημήτρης Καιρίδης θα είναι ένας εξαιρετικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχει πολλή δουλειά να κάνει.
Εάν η υποψηφιότητα οδηγήσει στην εκλογή του αυτό θα ισοδυναμεί με ένα ηχηρό «φτάνει πια» προς τους εθνολαϊκιστές και τους λογής λογής υπερπατριώτες.
Μια φράση για επίλογο: Στο χέρι μας είναι να μη τους περάσει. Δεν θα τους περάσει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναφορά έκανε και στη φράση «χεράτα», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι επίσημη ορολογία»
«Άθλια» χαρακτήρισε τη λογική του Νίκου Ανδρουλάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στο 11o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας
Ο πρώην δήμαρχος υποστήριξε ότι ο Χάρης Δούκας άφησε να κλιμακωθεί η ένταση
Έμφαση στην επιτάχυνση της διεύρυνσης - Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στην επόμενη προεδρία
Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον κανονισμό που διέπει την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καθώς και στην υπόθεση των υποκλοπών
Η ρητορική της «σκληρής γραμμής» απέναντι στην Τουρκία και τα όρια του ρεαλισμού στην ελληνική εξωτερική πολιτική
«Διάγουμε την τελευταία περίοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε ο βουλευτής
Οι πέντε επιπλέον δικλείδες ασφαλείας μέσα στο καλοκαίρι
Αν η δημόσια σφαίρα δεν εξυγιανθεί, τότε μόνο κακέκτυπα των σημερινών αδίστακτων «παικτών» θα βλέπουμε να αναδύονται στην πολιτική σκηνή
Νέος μηχανισμός αποζημίωσης για ακτοπλοϊκές εταιρείες - Στόχος η συγκράτηση τιμών εισιτηρίων
Συνάντηση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με την Ευρωπαία επίτροπο D. Šuica
Ποια επιδόματα πληρώνονται
Τι συζήτησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό
«Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη της Ελλάδας είναι κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο», τόνισε ο υπουργός
Η κυβέρνηση, αφού διασπάθισε τα κονδύλια του ΟΠΕΚΕΠΕ προς υφαρπαγή ψήφων, παίζει τώρα τα «ρέστα» της μοιράζοντας για πολλοστή φορά αριστερά και δεξιά ποικιλώνυμα «passes»
«Είναι αναγκαίο να ανακάμψει η κυβερνώσα Αριστερά» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Οι προτάσεις μας είναι κοστολογημένες, εφαρμόσιμες και ευθυγραμμίζουν τη χώρα με την ΕΕ», ανέφερε η βουλευτής
«Επί Κυριάκου Μητσοτάκη, η χώρα νοικοκυρεύει τα οικονομικά της», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι είπε για τις δηλώσεις του Κώστα Αχ. Καραμανλή περί στοχοποίησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.