Πολιτικη & Οικονομια

Τσελέντης: Η πιο λαϊκίστικη εκδοχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ας κάνουμε ένα διάλειμμα από το ευρωψηφοδέλτιο-τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ...

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άκης Τσελέντης
©ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, ας κάνουμε ένα διάλειμμα από το ευρωψηφοδέλτιο-τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ και ας πάμε κάπου που τελικά δεν είναι και τόσο μακριά όσο μπορεί κάποιοι να νόμιζαν: στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας της Δημοκρατίας το οποίο κοσμεί με την παρουσία του ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης. Ένας συμπολίτης που, όπως φαίνεται από μια πρόχειρη ματιά στον λογαριασμό του στο τουίτερ, υιοθέτησε και διέδωσε την πιο λαϊκίστικη και αντιευρωπαϊκή εκδοχή της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και που τώρα προτείνεται από τη Νέα τη Δημοκρατία για εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό το Κοινοβούλιο. 

Τα τουίτ είναι βέβαια λίγο παλιά, αλλά δεν νομίζω ότι έχει σημασία. Στο κάτω-κάτω παλιές ήταν και οι αναρτήσεις της συντρόφισσας Λοΐζου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είναι εκεί, τις βρίσκει κανείς πολύ εύκολα, ο υποψήφιος της ΝΔ δεν μπήκε στον μικρό κόπο να τις σβήσει και άρα όχι απλώς φανερώνουν τις απόψεις Τσελέντη, αλλά εκθέτουν και το κόμμα που ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες «αξίζουν καλύτερα», καθώς μόνο δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: α) στη Νέα Δημοκρατία η απέχθεια για τον λαϊκισμό και τον αντιευρωπαϊσμό είναι ένα τεράστιο ψέμα ή β) είναι τόσο ανίκανοι που δεν μπαίνουν στον κόπο να ρίξουν μια ματιά (γιατί τόσο χρειάζεται) στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των ανθρώπων που βάζουν στο ψηφοδέλτιό τους.

Ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει, είτε επειδή κατά βάθος είναι αντιευρωπαϊστές λαϊκιστές είτε επειδή είναι τσαπατσούληδες, κατάφεραν να εντάξουν στο ψηφοδέλτιό τους έναν τύπο που:

Πιστεύει ότι οι Σαμαροβενιζέλοι έστειλαν τους Έλληνες στα σκουπίδια και οι Τσιπροκαμμένοι τους έστειλαν στην τράπεζα.

0.jpg

Είδε στον Τσίπρα έναν Προμηθέα που σπάει τα δεσμα του.

1.jpg

Αντιλαμβάνεται τον Σόιμπλε ως ναζί.

2.jpg

Πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοτώνει.

3.jpg

Πιστεύει ότι το ευρώ είναι μια μαλακία.

4.jpg

Πιστεύει ότι οι τραπεζίτες είναι τα χειρότερα παράσιτα.

5.jpg

Υπενθυμίζει κάτι με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το γερμανικό χρέος.

6.jpg

Και υποστηρίζει πως είναι ηλίθιο να ψηφίζει κανείς ΠΑΣΟΚ ή το κόμμα του οποίου είναι υποψήφιος.

7.jpg

Επειδή ξέρω ότι υπάρχουν συμπολίτες που θα πουν «ναι, αλλά το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει και τον Κυμπουρόπουλο, να ψηφίσεις αυτόν», θα τους θυμίσω ότι τα ψηφοδέλτια των κομμάτων υποτίθεται πως, έστω και λίγο, διαφέρουν από τα ράφια πολυκαταστήματων που έχουν απ’ όλα και ότι με κάποιο τρόπο συμβολίζουν αυτό που θέλει να είναι το κόμμα. Διαφορετικά, οι επόμενοι υποψήφιοι που θα ανακοινώσει η ΝΔ ας είναι και παρατράγουδα της Πάνια ή ακόμα και ο ίδιος ο Αρτέμης ο Σώρρας ή ο Άνθρωπος-Παγώνι (κατά κόσμον Γιάνης Βαρουφάκης) κι ας μας πουν «εσείς ψηφίστε Κυμπουρόπουλο». Από την άλλη, μιλάμε για την Ευρωβουλή, δηλαδή τη βουλή στην οποία κυριαρχούν αυτοί που, όπως θα έλεγε και ο υποψήφιος της ΝΔ, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί έτρωγαν βελανίδια. Και μπράβο τους.  

8.jpg

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ