- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αιχμηρή απάντηση Μαξίμου σε Ερντογάν: Στην Ελλάδα έχουμε πρωθυπουργό, όχι σουλτάνο
«Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις»
Με μία αιχμηρή ανακοίνωση απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, που «συνεχίζει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζεται: «Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».
Και συνεχίζει σε αυστηρό τόνο: «Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.
»Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.
»Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεξίωση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου - Ποιοι έδωσαν το παρών, οι απουσίες
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Ποιους αφορά η συμπληρωματική πληρωμή
Κατάθεση στεφανιού από τον ΠτΔ στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ
«Η αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο υπενθυμίζουν το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο Ελληνισμός», τόνισε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει «νίκη για την πόλη» τη συμφωνία για τη ΔΕΘ
Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός πέτυχε την εισαγωγή του στο ΕΚΠΑ μέσω της ειδικής κατηγορίας
Οι αιτήσεις, η κλήρωση και όλα όσα αλλάζουν
«Δεν θα καθίσω να σας ακούσω με αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε ο πρωθυπουργός
Η επέτειος της Μεταπολίτευσης υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία απαιτεί θεσμικό σεβασμό, πολιτική συνεννόηση και διαρκή εγρήγορση.
«Να δείξουμε στους πολίτες ότι το πολιτικό σύστημα έχει δυνατότητα να αναγεννηθεί» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβαινε συνεχώς στην ομιλία του μιλώντας εκτός μικροφώνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.